Rekur balstoties uz šo tēmu man atmiņā atnāca viena sen izdomāta ideja…
Palasīt var šajā saitē. Īsumā - Android Auto un KODI media centrs uz Raspberry Pi, kas tiek piekabināts pie RNS-E kompozītās video ieejas. Sen man bija doma kam tādam, un pat ievācu CAN adapteri, ko uzkarināt uz RPI.
Vajadzīgās mantas:
Raspberry PI 3, bet domāju, ka varētu saiet ar PI 2, par cik man viens lieks mētājas.
Raspberry PI CAN HUT vai līdzīgs CAN tīkla adapteris, kas slēgsies klāt pie infotainment CAN līnijas
12V->5V barošanas bloks, kā nobarot RPI (droši vien pie aizdedzes ON)
HDMI->AV/Composite pāreja (bet domāju, ka nav vajadzīga, jo pa 3.5mm ligzdu pats PI dod ārā AV signālu)
Pats svarīgākais, par ko vel neesmu izpētījis, variants, kā darbināt RNS-E TV ieeju. Zinu, ka ir Kufatec gatavi adapteri tādam mērķim, oriģinālais TV bloks, bet noteikti jābūt kādam vēl citam variantam.
Izmaksu ziņā, pats pēdējais punkts visu arī noteiks, PI ar CAN uzparikti droši vien nostātos ap kādiem 70€.
Android Auto ir tīri laba štelle, pat ne uz skārienekrāna un RNS-E 400x240 izšķirtspēja būs gana ok analogajam signālam un to, ko rāda Android Auto. Ja ņemam RNS-E otro paaudzi, tad 800x480 ir vispār jau salīdzinoši augsta izšķirtspēja.
Tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc uzrakstīju šo topiku, jo praktiski viss vajadzīgais man ir (izņemot TV adapteri/bloku), atliktu tikai visu to iemontēt auto, kādā brīvākā brīdī.
Neatceries pie reizes, kā atšķīrās atpakaļgaitas kameras pieslēgšana un TV pieslēgšana? Tur bija atsevišķas video ieejas. Nu respektīvi - vai tās abas štelles strādā paralēli?
Es vienkārši domāju par to vai atpakaļgaitas pieslēgšanai un TV funkcijai der viena un tā pati aļika kaste.
Baigi dziļāk es to tēmu pētijis neesmu, saintetesēja tikai ,vai ir kaut kādi budžeta varianti iebarot tam aparātam “parastu” video signālu lai izmantotu viņu diagnostikas/logu vajadzībām.
Man kādreiz bija doma to video izeju izmantot, bet neredzēju baigi jēgu. AA fīča kaut kā pamudināja VARBŪT tiešām saņemties un kaut ko saveidot. Katrā ziņā ja tādu budžeta variantu var dabūt, tad kāpēc ne.