Sveiki, varbūt kāds zin kas jādara, man nestrādā signalizācija un mašīna neslēdzas ciet nu jau kādu laiku, signalizācijas lampiņa mirgo nepārtraukti.
(pieliku pie B3 tēmas, jo man nerāda B4)
Oriģinālā signalizācija?
Es nezinu, bet minētu ka jā, jo cik bieži signalizācija šādam sāk nestrādāt?
Šiem auto jau ļoti bieži ir redzētas saliktas aftermārketa signalizācijas. Tad būs grūti kaut ko palīdzēt.
Oriģināli tur nāca centrālā atslēga (tiem kam nāca un iespējams arī ar tālvadību). To noteikti zinās @mdz , jo es nezinu
Ar atslēgu durvīs mašīna slēdzas ciet?
Nezinu kā bija pirms Latvijas, bet mašīnu atveda uz Latviju 2011. gadā un pēc manām zināšanām ne signalizācijai, ne slēgšanas rīkiem pieskārās. Pie atslēgām ir tālvadības pults kas kādreiz strādāja, laikam arī šobrīd strādā, bet pašā mašīnā nav atsauksmes. Ar atslēgu neslēdzas ne pasažiera durvis, ne vadītāja (nesen vadītāja durvis tika iebuktētas).
Kā tas ir - neslēdzas ar atslēgu? Slēdzenes ir mehāniskas. Vismaz konkrētajām durvīm, kuras slēdz ir jāslēdzas, bet vai tajā brīdī nostrādā centrālās atslēgas sūknis, tas jau ir cits jautājums. Sūknis atrodas bagāžniekā, labās puses spārnā zem apšuvuma, parasti no mitruma mēdz sapūt. Jāskatās sūknis un vadi pie durvju enģēm.
Nesen saskāros ar gadījumu, ka nopuva skrutka statnē, pie vadītāja kājām, kur parasti pievieno neoriģinālo signalizāciju.
Tieši tā. Daudzos B4 esmu redzējis aftermārketa signalizācijas.
@atis Vai tev ir vakuuma centrālās atslēgas sūknis bagāžniekā?
Ja nē, tad visdrīzāk, ka ir aftermārketa siģene un salikti elektriskie motoriņi durvīs. Vienam B4 tādus ne pārāk sen mainīju, bija tādi standarta durvju 12V elektriskie aizslēdzēji.
Vēl mēs varētu noteikt ir aftermārkets vai nav apskatot tavu pulti(s).
Mēģinu slēgt ar atslēgu, itkā kautkas tur grib kustēties bet nekustās. Pameklēšu to sūkni par ko tu runā.
Nu jā, tā ir “liktā” signalizācija. Jāsameklē signalizācijas bloks un jādomā vai kaut ko tur var salabot vai arī likvidēt nost. Visdrīzāk Tev nenāca oriģinālā centrālā atslēga no rūpnīcas un durvīs ir salikti motorīši.
Kā jau @alexis teica, parasti signalizāciju pievieno šofera pusē pie kājām.
Kas notiek, kad mēģina slēgt aiztaisītas durvis ar tiem “puļķiem” pie stikla, vai tad konkrētās durvis aizslēdzas un ir dzirdams centrālās atslēgas sūknis?
Es ievietotu video ja varētu, bet kad mēģinu slēgt pasažiera durvis nekas nenotiek. Un kad vēlreiz pamēģināju aizslēgt vadītāja durvis, aizslēdzās bet pēctam neslēdzās vaļā (abus nofilmēju). Nēkādu sūkni nedzirdu
Vari ielikt youtubē, un pēc tam iemest saiti
No video var tikai secināt, ka durvju slēdzenes nestrādā. Ar interneta diagnostiku neko vairāk nevar pateikt. Pamata lietas, kuras jāpārbauda ir jau sarakstītas šajā tēmā.
Mhm. Jānoņem apšuvumi un jāsāk ar slēdzeņu pārbaudīšanu. Pie reizes varēsi apskatīties kā ir uzstādīti elektriskie motoriņi durvju aizslēgšanai, un varbūt tie traucē aizslēgt un atslēgt durvis.