Audi A6 C5 salona ventilatora nomaiņa

1. Ventilators atrodās aiz cimdu nodalījuma

2. Cimdu nodalījums turas uz 5 skrūvēm.

Te būs vajadzīga 8mm muciņa. 3 skrūves augšā atzīmētas ar sarkanu apli

2 skrūves apakšā atzīmētas ar sarkanu apli (ērtākai skrūvēšanai jāpabīda blakussēdētāja sēdeklis līdz galam atpakaļ)

3. Kad skrūves ir izskrūvētas…

Pavelkam cimdu nodalījumu nedaudz uz sevi un noliekam uz grīdas.

4. Atvienojam attēlā redzamo štekeri.

Izņemam cimdu nodalījumu ārā, lai netraucē.

5. Skatoties zem paneļa redzam ventilatoru.

Ar dzelteno bultiņu norādītajā vietā izspiežam sprostu ar skrūvgriezi un velkam štekeri sarkanās bultiņas virzienā. Ar zaļo bultiņu norādīto savilcēju jānokniebj.

6. Lai noskrūvētu ventilatoru

ir vajadzīgas T25 vai arī 8mm muciņs. Noskrūvējam 3 ar sarkano aplīti atzīmētās skrūves. Pavelkam vadu saišķi uz leju un izvelkam ārā ventilatoru.

7. Salikšanu veicam pretējā kārtībā

Nesen guvu baigo mācību C5 salona ventilatora maiņas procesā. Visu dzīvi domāju, ka 98-2005 gadiem tas ventilators ir vienāds. Bet… nē. Man ir zināmi nu jau vismaz 2 veidi. Atšķiras ar “spārnu” augstumu. Vieni ir pa kādiem 10mm zemāki. Un “augstos” spārnus pielietojot zemo spārnu “ligzdā” ir samērā interesantas sajūtas :old_crazyteeth: itkā viss ir, tikai nevari iepihāt, pietrūkst baigi maz un visu laiku šķiet, ka nemāki iecentrēt. Salīdzināt jau protams ienāk prātā tikai pēc 5min bļaušanas.

3 Likes

3 Likes

Es tevi ienīstu, kur tu biji ātrāk? Es no donora paņēmu ventilastatoru (cerībā, ka vismaz čivinās mazāk) un, ko domājies, kliedzu un ārdījos un nekas nesanāca. Atliku visu atpakaļ un pašlaik tā arī braucu ar “čivinošu” buksi. Reāli līdz šai baltai dienai domāju, ka es esmu idiots (tas gan tik un tā NAV izslēgts, bet nu tagad ir varianti).

Tagad vilkšu laukā un pētīšu. Nu, ja atradīšu - cerams, ka neesmu nodedzinājis plastmasu kaudzē, vot TAS būtu reāli stulbi.

3 Likes

Par tiem motoriem.
Pēc ātrās meklēšanas atrodu divus variantus:

• 4B2820021C
  • 4B1820021B

Prefam un FL mož atšķiras? Kaut kādai sakritībai jābūt - kam ir viens un kam otrs variants.