Audi A8 3.0 TDI nav jaudas (uzsākot braukt)

Sveiki! Audi A8 3.0 TDI, problēma kad pielaid ieliec draivā un sāc braukt nav jaudas, kad noslāpē iedarbinī parkingā izgāzē pāris reizes ieliec draivā jauda parādās kā nekas nav bijis. Pielēdzot pie kompjutera kļūdu pa to problēmu nerāda.

Sveiks! :wave: Šeit jāsaka, ka apskatīties tikai kļūdas ir tāda daļēja un virspusēja pārbaude, un ne vienmēr visas problēmas kas ir (vai ir bijušas) parādīsies kļūdu sarakstos.

Vajag uztaisīt kārtīgu datordiagnostiku, ielīst mazliet dziļāk, salīdzināt mērījumus… Es sāktu ar reālo/pieprasīto turbīnas spiedienu salīdzināšanu tajā brīdī, kad auto neiet. Varbūt vienkārši ieķeras turbīna. Taču var, protams, būt arī kaut kāda cita problēma.

Tieshi taa, izskataas peec taa, ka kjiilee turbiina, vai kaut kas ar zobratiem tajaa blokaa pie turbiinas. Bet saac ar diagnostiku un spiediena meeriijumiem kad nav spiediena un peec tam kad ir.

1 Like

Turbina man ir nomainīta jauna jo vecai turbīnai nojuka turbo indžektors.

Gaisa mērītāju arī maniju jaunu orģinālo bet problēma nepazuda.

Ķēdes arī var ietekmēt ka jaudas nav?

Ja ir momenti kad iet normāli un momenti, kad neiet, tad jau diez vai tur aizdedzes moments vai ķēdes pie vainas.

Visdrīzāk turbīna vai aktuators, es jau sāktu ar pāris kārtīgu turbo grafiku uztaisīšanu un mēģinātu noķert to brīdi kad neiet. Ja tas turbo zemspiediena moments ir īslaicīgs, tad kļūdu var arī nenoraut. Bet vislabāk jau būtu kādu kļūdu noraut. :smiley: