Audi B5 apēd akumulatoru (centrālās atslēgas bloks)

Tātad viss sākās pirms kāda gada. Audi B5 vecais 1,9 . Sāka apēst akumulatoru pēc ilgākas stāvēšanas. Mērījumi nedeva nekādus konkrētus rezultātus, taču pamanīju ka stāvot tā dīvaini pa reizei iegrabas kaut kāds relejs centrālās atslēgas vakuumsūkņa korpusā. Nomainīju visu sūkni un sērga pazuda. Tagad tā ir atpakaļ ar visu sūkņa releja grabēšanu. Varbūt kāds ar to ir saskāries? Nekad agrāk ne par ko tādu neesmu dzirdējis. Vai vaina pašā sūkņa korpusā, jeb kaut kur auto elektriskajā ķēdē, kas saistīts ar to? Sanāk ka atkal jāmaina viss sūkņa korpuss, jeb var atrisināt tajā ierokoties?

Protams, varētu būt vaina pašā sūknī. Bet paskaties arī vadus bagāžnieka vākā, vai tur viss ir kārtībā. Un, protams, vai nav zaļais štekeros gan vākā, gan pie sūkņa. Ne reti tie bloki dabū mitrumu tur, īpaši avantiem.

Reizēm saiet uz īso bagāžnieka pogu slēdži un tad visu laiku aizmugurē raustās gaisma un ir līdzīgi simptomi.

Bet akumulatora ēdājs visdrīzāk šis arī būs. Diezgan tipiski.

Vēl var iemest aci, ko sūknis saka pie VCDS.

Jā paldies! Šo visu pārskatīšu. Vispār jau sen bija doma pārmest aizmugurējo haubi no donora ar mehānisko ručku. Kretinē mani tās pogas, kas neļauj atraut vāku ja nav elektrības piemēram…
Mulsinoši šai visā ir fakts ka kādu gadu nekas negļukoja pēc sūkņa nomaiņas. Bet nu redzēsim…

Mani 7 gadu laikā braucot ar B5 FL pogas ir pievīlušas tikai tad, kad aizmugurē pogas štekerī tiek mitrums. Rodas zaļais un sāk nestrādāt vai taisīties vaļā bagāžnieks pats no sevis.

Tā kā vajag ik pa laikam pārskatīt un satīrīt visus el.savienojujus, kas atrodas zem bagāžnieka vāka - pogas, numura apgaismojumu, slēdzeni, sensoru, vismaz kādu reizi gadā. Īpaši avantiem, kam viavairāk mitrumu ceļ no aizmugures uz augšu. Sliktākais iznākums ir kad tām pogām nolūzt kontakti un tad jādomā kā saremontēt.

Ja visu uzpasē, tad jau ir ok. Un par sūkņiem, ja sūkni tur sausumā, tad viņi parasti dzīvo, vismaz man nav nācies tur līst.