Izlasīju šai forumā ļoti noderīgu rakstu par šiem blokiem, bet tāpat netieku galā.
Izstāstīšu visu garo palagu lai ir skaidrība kas un kā:
- gada B5, Bosch 5.3 ABS+EDL
Kādu laiku atpakaļ ņēma un atņirdzās ABS - iedegās panelī gan ABS lampa gan izsaukuma zīme. Uz VCDS saziņas mēģinājumiem bloks nereaģē, drošinātāji it kā veseli, +12V štekerī atnāk. Protams likās loģiski - jāņem cits, lietots bloks un jāmaina nost. Iegādājos citu ABS kluci ar precīzi to pašu OE kodu, pārskrūvēju elektrisko daļu un voila - panelis tīrs no kļūdām……. uz kādām 20-30 sekundēm. Pēc tam atgriezāmies turpat kur bijām - pīkstiens, ABS un (!). Un arī “jaunais” bloks uz VCDS nereaģē. Palasīju vēl internetus un sapratu, ka nav vairs ko šrota loteriju spēlēt un tā kā oriģinālais, kas sākotnēji bija uz auto, ABS bloks ir noņemts, tad aizbrauksim pie pazīstama onkas, lai salodē to, kas tur lodējams. Izrādījās, ka bloks jau savulaik Vācijā ir bijis remontēts, bet atlaužot viņu vaļā atklājās, ka tā pati no jauna iepriekš ielodētā dzīsla ir pušu, bet izskatījās nevis mehāniski pārlūzusi, bet tā kā pa vidu pārdegusi / izkususi, kas jau nav pārāk laba zīme. Bet nu lai vai kā, izdomājām pārlodēt atkal jaunu un kas būs, tas būs. Samainīju atkal vietām ABS elektriskās daļas un ieslēdot aizedzi tieši nekas nemainījās - uzreiz jau viss bremžu arsenāls sagaida mani instrumentu panelī. Bet ir progress - bloks vismaz beidzot atkal komunicē ar VCDS. Nolasīju kļūdas, tur situācija sekojoša:
Address 03: ABS Brakes Labels: 8E0-614-111-EDS.lbl
Control Module Part Number: 8E0 614 111 A
Component and/or Version: ABS/EDS 5.3 QUATTRO D00
Software Coding: 0273004284
Work Shop Code: BB 24334
VCID: 1C3DCAA98CB0E69
2 Faults Found:
00283 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Left (G47)
30-00 - Open or Short to Plus
65535 - Internal Control Module Memory Error
35-00 - -
Mēģināju dzēst, bet uzreiz ir atpakaļ. Nu labi, riteņa sensors varbūt arī paspēja nobeigties, bet tā internal memory kļūda gan neizskatās diez ko veselīgi. Tad izlasīju tādu niansi, ka sakarā ar to, ka man bija uzlikts cits ABS bloks, tad oriģinālais varot atkodēties. Piekodēšanas procedūra izskatās diezgan elementāra, izgāju caur tabulām, sanāca Login kods 09575. Pieslēdzos blokam, Login, rakstu iekšā, spiežu Do It! - Login not accepted by controller. Mēģināju izslēgt/ieslēgt aizdedzi, nodzēst kļūdas un tad uzreiz uz Login - arī tas pats. Vienvārdsakot grozies kā gribi - neņem pretī. Iegāju arī pie Output testiem, izgāju visu sekvenci - viss darbojas, nekādu problēmu neredzēju. Pie Meas. Blocks riteņu ātrumus (izņemot protams to kreiso priekšējo) redz, viss it kā ir. Ā un vēl uzgāju vienu niansi - ja es pareizi sapratu, tad vajagot pamēģināt atvienot sūkni un ja memory kļūda nomainās uz kļūdu par sūkni, tad esot tas vainīgs, bet manā gadījumā pilnīgi nekas neizmainījās. Pat neparādījās papildus kļūda par sūkni.
Tagad īsti nezinu - es kaut ko daru galīgi nepareizi vai tam “oriģinālajam” ABS blokam tiešām ir vēl kaut kas “nosvilis”? Ja nekāda skaidrība nebūs, tad laikam jau jāplēš vaļā arī tas šrota bloks, jāmēģina salodēt un jācer, ka ar to viss saies….