Objekts - agrīns feislifta C5 A6 4.2 quattro. Mašīna nopirkta pirms kāda gada ar jau nestrādājošu ABSu; pēdējoreiz ABSam bija kļūdas par trīs riteņu devējiem. Pārbaudīju devējus ar oscilogrāfu, tur viss labi, uzsūtīju rrr’ā citu bloku, ieliku. Kamēr blokam nav kodējuma, redz visus četrus riteņus. Kad ievada kodējumu - vairs neredz kreiso aizmugures riteni. Kodējums vecais, un pēc Ross Tech wiki atbilstošs mašīnai - A6, 8 katlu benzīns, 1LX bremzes, tomāts. Mēģinot uz čuju ievadīt loginu ar citām, lielākām bremzēm ar domu ka tas varētu but S6 kodējums, bloks atmetas. ABS 5.7 Bošs. Ir kādam kādas idejas?
Un speciāli jautājums kilometram - panelis tai mašīnā met sarkano izsaukuma zīmi - vai tad to izraisītu izslēgts ABS?
Vadot veco [pareizo] kodējumu pēc Ross Tech procedūras to vienīgo reizi to kodējumu pieņēma - bet pēc tam kaut kā tas bloks paņēma to atkal aizmirsa. Mēģinot paņemt citas bremzes, logina procesā bloks atslēdzas un jāslēgā aizdedze lai varētu atkal pieslēgties.
Un nē, ABS bloks nav atvienots, bet tajā mašīnā pasākts mest to zīmi.
Cik atceros, tad kad B6 kodēju ABS (5.7) bloku, bloks atslēdzās un zaudēja komunikāciju tieši dēļ nepareiza logina, jo izrādījās, ka logins bija cits nekā parasti B6 būtu jābūt.
Bloks pēc koda ir īstais, kāds būtu tai mašīnai jabūt? Jo, piemēram, B6 fwd un q gadījumā bloki ir pilnīgi dažādi. Uzlikt var, bet pēctam uzvedas dīvaini. Beigtais bloks meta izsaukuma zīmi borta datorā un mirgoja visas iespējamās ar bremzēm saistītās brīdinājuma zīmes.
Jā, ABS blokiem, salīdzinot ar citām detaļām, it īpaši mainot jāskatās paņemt tieši tādu pat bloku pēc koda. Var gan joka pēc etkā paskatīties aizvietojamos kodus, ja tādi ir. Citādi tur viss var atšķirties, piedziņas veids, degviela, esp, ne-esp, asr un tā tālāk, un ne visu varēs “piedzīt” ar codingu + vēl var gadīties ka pamainās pat pats pinouts (jāmaina vadi).
Par loginiem, ar jebkuru bloku, ne tikai ABS, vislabāk censties rakstīt pareizu loginu, ja nē, tad tur var viss sabloķēties uz nezināmu laiku. Un tad neņems pretī vairs loginu, nebūs pieejams bloks utt…
Arī nepiekodētam blokam būs izsaukuma zīme kamer nepiekodēs to bloku. Vēl tad tur var būt kļūda no sērijas “incorrect coding”, “module not coded” utt…
Par riteņu sensoriem točna nebūs tā zīme, varbūt par kkādām nopietnākām kļūdām būs. Un arī gadījumos kad bloks ir stipri beigts vai nav kominikācijas ar paneli.
Komunikāciju zaudē ar vecajiem padsmito versiju (12?) kabeļiem tāpat vien, jo kabelis sūds. Logins nav katram blokam specifisks, pārsvarā paņem jebko no saraksta, tapat ar kodējumu. Esmu no plaukta ņēmis random blokus un bez problēmām kodējis klāt. A B6 fwd un q blokiem vienīgās vērā ņemamās atšķirības ir pinouts vienam devējam un cena. Visādi citādi tur viss strādā. Pēc sajūtām vienīgi likās, ka ar fwd bloku kvatrai ziemā liekot šķērē esp mazāk iejaucas, visdrīzāk tapēc, ka starp asīm mazāka ātruma atšķirība kā vienritenim, tb bišku tupāka programma.
Kabelis man tik vecs nav, bet kas to lai zina, katrs čaina klons uzvedas citādāk, tiklīdz loginu pieņēma, tā viss kārtībā. Varbūt, ka jaucu ar ECU, tam tiešām logins derēja no kaut kāda papildus saraksta.
Interesanti, kurš bloka burts derēja no fwd uz q? Par bloku nesaderību info no cilvēkiem, kas to dabā bija izmēģinājuši. Tiklīdz pāris reizes ESP nostrādā, tā aizejot avārijas režīmā. Par šo savulaik lasīju arī drive2. Pinu nesakritība vai tad nebija tikai 517 blokam bez burta?
Laba pieredze. Nav jau teikts ka visus tos blokus nevar pārkodēt kā vajag, tās kodēšanas iespējas ir tur kaut cik katram blokam ierobežotas atkarībā no softa. B6 jau vairāk ir 5.7, B5 vēl 5.3. Gan jau vecais ir cimperlīgāks. 5.3 točna tur pa quattro, ne-quattro un ar esp/abs blablablā atšķiras pat pinouti (īpaši riteņu sensoriem)
Pirmais ko vispār skatīties man liekas ir ETKā savietojamie/aizvietojamie kodi. Bet realitātē ETKā viss saderīgais tāpat nebūs un, protams, realitātē var derēt arī citi. (vai arī nederēt). Tikko mainīju adatptācijas parametrus vienai stūres reikai Škotai Yeti 2012. gada. Detaļai kods mainijās no 1K0909144P uz 1K0909144J, kas nākusi 2010. gada mašīnai. Kā aizvietojamu, protams, neuzrāda. Es jau izdzirdot, ka burts atšķirās paliku tāds 50/50 skeptisks. Bet viss sagāja, labi, ka varēja samainīt CAN komunikācijas veidu st.leņķa sensoram.
Re screenshots/piemērs no ETKAs. Ja vajag kādu kodu pārbaudīt, varu iemest.
Arī b5 kvatrai esmu licis fwd bloku. Tikai tur bija bišku apjomīgāka pārbūve, jo bija jātiek vaļā no esp, kas random brīžos kīlēja nost bremzes. diezgan izplatīta problēma tiem triperiem.
To es zinu. etkā uzrādītie aizvietotāji manam blokam (517A) pārsvarā nebija atrodami, tik vien google uzrādīja, ka tādi vispār eksistē.
Nu, šī ir interesanta pieredze, ka bez iejaukšanās tur kaut kas saiet. Vairāki cilvēki man mēģināja iestāstīt, ka vismaz b6 variantā nekas normāli tur nestrādās.
Viss beidzās ar to ka tas bloks tika piekodēts ar 23-o VCDSu un tur viss sagāja Pie viena stūres leņķa devēja adaptācijas procesā atklājās ka čaļi mainot reiku uzlikuši stūri vienu apgriezienu pa kreisi…