Jautājumu kaste

Šī mūžīgā problēma, īpaši avantiem. Ūdens nāk iekšā vākā pa visiem galiem.

Es ik pa laikam pārbaudu un satīru visus elektriskos štekerus un kontaktus, kas ir bagāžnieka vākā. Lai nenopūst mazie štekeri pogām utml…
Un porolonu nemanīju, gan jau kāds pirms tam bija norāvis.

Būs tad kautko jālīmē,jo tikko pa gabaliņam salasīju sterilas pogas,pārlasīju no 3 bagāžnieka atslēgām 1 sterilu(pat nezināju ka b5 var no bagāžnieka atslēgt un aizslēgt visu auto),man bija doma likt to melno desu ar ko līmē priekšējos lukturus,bet to arī Jelgavā neesmu atradis

Varbūt kādam ir etka vai kkas tāds,baigi vajag detaļas numuru passat b4 2.8vr6 kondiškas 4pin temperatūras dēvējam kas spraužas kautkur antifrīza trubā

Paldies,bet tur diemžēl nav konkrētā dēvēja,iespējams kāds zin vai der parastais zilais 4 pin temp dēvējs?

Es domāju ka jā. Ja pareizi atceros, vecajiem devējiem bija dzeltena krāsa, un vēlākiem, ar citu detaļas kodu, kas aizstāja vecos, bija zilā; man liekas ka man golfā arī ir tāds. Kondišam pašam par sevi ir divu kontaktu termoslēdzis kas virs kaut kādiem 115 grādiem izslēdz kondišu…

B4 gadījumā ir 4 kontaktu,vajag salikt tā lai viss strādā takā stock,bet pec taviem vārdiem tiešām atminos ka bija 2 kontaktu balts devējs,problema ir tur ka pirms 3 gadiem to visu pārtaisīju un tgd ir nevis 2 deveji bet viens

Sveiki!

Vecajai lamatai A6 (C5, 2.5 dīzelis, manuāls, 2002.g.) pirms pāris mēnešiem nosprāga spidometrs - no sākuma dažas dienas ik pa laikam bultiņa ik pa brīdim lēkāja augšā lejā, bet tad vienā dienā beidza rādīt pavisam.

Ievedu servisā, tur nomainīja VSS (ātruma sensoru), kā arī pārbaudīja kabeli no sensora līdz ABS blokam - problēmu nav, bet spidometrs joprojām nerāda. Palasīju ārzemju forumos - tur saka, ka vaina var būt kā instrumentu panelī, tā arī ABS blokā.

Ko tauta saka - ar ko labāk sākt? Lietots panelis ap 50Eur, bet vēl vajag vest kādam kodēt, jo atslēgu kodi glabājās panelī…

C5 gadījumā vaina nebūs ABS blokā. Nu velk uz to paneli, velk. Ja izņemsi viņu ārā un otrā pusē atradīsi uzrakstu MM4, tad nu tie jau būs 99%. No kurienes pats esi? Te ir cilvēki dažādās LV lokācijās, kas var palīdzēt. Iemet bildi ar paneli (Lai zinātu Tev ar lielo vai mazo ekrānu).

Paldies par ašo atbildi.

Esmu no Rīgas. Panelis ir ar FIS (lielo ekrānu). Rītā dabūšu auto atpakaļ no servisa, izvilkšu paneli apskatīties. Kas tur varētu būt? EEPROMs atmeties no vecuma?
Kā labāk rīkoties - iepirkt jau laicīgi to lietoto paneli no šrota?

Izņem paskaties vai ir tas MM4, jā. Tad procents noteikt vainu būs paliels. Viss tur ir slikti ar MM paneļiem. Laikam nav lietas, kas tur var neatmesties, jāsaka tā. Ja tā ir paneļa vaina, tad situācijas risinājums ir ielikt VDO ražojuma paneli un aizmirst šo problēmu principā uz visiem laikiem. Pagaidām noteikti neko nepērc, pirms nenoskaidro sava paneļa ražotāju. Ja nu gadījumā kas - man Jelgavā ir gan šāds VDO panelis ar lielo displeju un varu arī piekodēt IMMO. Bet nu jā - līdz tam vēl ir jānonāk.

1 Like

Sveiki! Manam Audi A4 B5 avant 1.9 tdi 66kw 2000.gads, visu laiku mirgo kvēlsveču lampiņa, kas varētu būt pie vainas ?

Kvēlsveču lampas mirgošana norāda to, ka dzinēja vadības blokā ir kļūda. Kāda? To var noskaidrot tikai pieslēdzot kompi, jo versiju ĻOTI daudz. Vienīgais, ko vari prikola pēc paskatīties - vai mašīnai deg STOP signāls (un nemaz nesmejies, nav nekāds joks, izdegusi bremžu lampa arī midžinās kvēlsveces lampu.) Brauc uz Jelgavu, pateikšu vainu.

1 Like

Vakar bija pieslēgts pie kompja un parādīja kļūdu saistītu ar sūkni. Kad mašīna pastāv kādu laiku un kad iedarbina, viņa tā kā raustās un pēc laiciņa rūc normāli

Pareizi @MXR saka. Vaina droši vien būs saistīta ar sūkņa elektroniku. Vislabāk būtu nolasīt kļūdas ar VCDS un saprast uz ko tieši norāda konkrētā kļūda. Un tad tālāk attiecīgi rīkoties.

1 Like

Bet ja jau bija pieslēgts pie kompja, tad jau kļūda ir zināma un nav jāprasa “kas varētu būt” (Varēji vismaz nofoķēt). Vecais labais triks ar bezjēdzīgu diagnostiķi. Ceru ka naudu nesamaksāji.

2 Likes

Pie pazīstamā aizvedu, naudu neprasīja. Te būs kļūda: Fuel Quantity Adjuster (N146) - Upper Limit Reached

1 Like

Jāpārbauda IQ - sūkņa degvielas dozas regulējums. Norma ir 3-5mg/str. Var redzēt 001 mērijumu grupā.
Tad vēl var būt kāds nekontakts sūkņa vados vai arī var ķerties pats N146.
Tad vajadzētu noņemt sūkņa augšu un palūrēt, kas tur darās. Ja galīgi nekas nav labojams, tad uzlikt citu sūkņa augšu un braukt tālāk.

2 Likes

Ja:

1. Neviens iepriekš tur tai sūknī nav līdis (lasīt: līki tīrījis un nedalodējis sūkņa augšas kontaktus);
  2. Tu neesi veicis nekādus tūninga darbus pēdējā pusgada laikā un šī kļūda dabīgi pienāca vienkārši ikdienā ekspluatējot auto,
    Tad 98% aiz vecuma un degvielas kvalitātes ir aizdirsusies sūkņa augša ar visādiem mēsliem un tas aplipušais q adjusteris vnk jūk prātā.

Varianti ir vismaz 2:

1. Tīrīt esošo sūkņa augšu. Tas ir izjaukt visu, mazgāt, lodēt, kalibrēt, regulēt.
  2. Ņemt citu augšu, nomainīt to un noregulēt dozu.

Visos gadījumos vajag kā minimums cilvēku ar kompi. Pirmais variants iespējams būs dārgāks par otro, bet toties ilglaicīgs.

Varu saremontēt, ja ir iespēja atstāt auto Jelgavā uz 1 dienu.

2 Likes

1.9tdi 1Z,dodot mizā un ātri pārslēdzoties uzlec apgriezieni,man kādreiz tā bija kad neredzēja sajūga slēdzi, bet tur viss ok,kur meklēt kašķi?