JēkabsP A4B6q 1.9TDI (Vai to man vajag?)

Viss sākās 29. aprīļa naktī, kad manā redzeslokā iekrita SS.LV sludinājums par Audi A4 B6 1.9TDI quattro.

Nākamajā dienā es nekavējoties sazinājos ar pārdevēju, un jau tajā pašā dienā kopā ar brāli devāmies apskatīt šo auto. Es ņēmu līdzi brāli, jo viņam ir daudz lielāka pieredze ar mašīnām, nekā man, jo man ir tikai 20 gadi, un šis ir mans pirmais projekta auto. Mašīna mani uzreiz iepatikās, tā jau bija ar S4 elementiem, vienīgais kas trūkst ir spoguļi un aizmugurējais bamperis no S4, bet jau bija uzlikts bampers un ciras lietas no S4.
Izmetot loku pa Jelgavu mašina brauca tīri okey kā arīā ļoti laba komplektācija, ieskaitot elektro sēdekļus ar atmiņu, leduskapi bardočokā apsildāmie aizmugurējie krēsli un daudzas citas funkcijas. Iepriekšējais īpašnieks minēja, ka galvas blīve ir izpūsta, bet saka ka nav čipota.

Pēc dažām dienām bija lieliska iespēja nomērīt jaudu Audi Latvija Dyno Day pasākumā. Jauda bija 165 zirgspēku

kas bija vairāk par standarta, un mērot jaudu varēja just, ka mašīna smird pēc sajūga un izplūdes gāzes bija zilganīgas. Pieteicu remontu, lai izjauktu motoru un noskaidrotu tā stāvokli, jo es vēlos sasniegt 300 zirgspēku no šī 1.9TDI dzinēja. Izjaucot motoru, sapratām, ka galvas blīve patiesībā ir pilnīgi bojāta, un ir brīnums, ka nav ēdis tosolu .

Tomēr, tā kā dzinējs jau bija krietni nokalpojis, nolēmām, ka ir labāk neieguldīt tajā vairāk naudas. Tāpēc tagad plānoju turpināt braukt šo pašu motoru un iegādāties otru motoru uz kura būvēšu tos 300 zirgspēku un kad būs gatavs tad tik likšu iekšā. Kā arī protams pa perimetru ir rūsa, drīzumā vajadzētu nomainīt visas durvis un bagāžnieku. Es vēlos izteikt lielu pateicību savam brālim, kurš ir mani atbalstījis ar šo automobili līdz šim, un esmu pārliecināts, ka viņš turpinās mani atbalstīt. Viņam l pašam ir projekts ar 333 zirgspēkiem no 1.9TDI dzinēja, tāpēc es varēšu iegūt dažas detaļas par mazāku cenu, jo viņš grib vel lielāku jaudu un vajag labākas detaļas. Pagaidām vienkārši jāturpina braukt un jākrāj nauda.

1 Like

B6 kopumā ir ērtāka un komfortablāka mašīna par B5. Ja rūpīgi sakopsi visas durvju apakšas un pārējās parasti rūsējošās vietas, tad būs labi. :old_crazy_2: Bet nu tā rūsēšana nu ir vairāk nekā iepriekšējai paaudzei.

Tas, ka ir esinieka elementi, ir forši. Galvenais, lai tas viss ir korekti un smuki salikts un nav sataisīts kaut kāds gateris.

Ļoti bieži saimnieks nezinot var pateikt, ka auto jau nav čipots. Ir jāpārbauda, vai vadības blokā vēl ir oriģinālais saturs, jo neviens jau konkrēti nezin, kurā valstī vai pie kura saimnieka šis process jau ir izdarīts. Līdz brīdim, kad apskatās vadības bloka saturu. Jo pārraksta jau tos blokus tagad katrā kaktā, ne vienmēr īpaši kvalitatīvi.

Galvas blīves standarta vaina. No manas pieredzes visbiežāk dēļ nosprūduša VNT mehānisma un nekontrolēta turbo pārspiediena. Tā var ātri dabūt gatavu izpūstu blīvi. Tā kā obligāti jau ievelc Boost dačiku, vismaz kādu 3barīgo droši vien.

Kā pirmā mašīna tūnēšanai būs laba izvēle. :+1:

Lai veicas darbos, un gaidam apdeitus šeit! :old_waycool:

1 Like

Jaunais 1.9TDI kurš tiks būvēts ir iegadāts.

1 Like

AVF/AWX 130hp motors? Ar motora bloku ar būs kādi darbi vai tikai ap augšu?

jup jup 96kw PD. Tikai apkārt, varētu pat neportēt galvu līdz 300hp bet tad viņš baigi smokot mazajos apgriezienos.

1 Like

Jau kādu laiku atpakaļ biju aizbraucis uz Ventspils dragrace treniņiem. 402 metru distanci veicu mazliet vairāk kā 16 sekundēs ar 165 zirgspēkiem. Blakus skrējās mans brālis ar 333 zirgspēkiem, un viņa laiks bija 13 sekundes.

Kas ir izdarīts līdz šim? Patiesībā, vēl nekas īpašs. Koilas ir atnākušas, bet nolēmu tās šovasar nelikt, jo tuvojas ziema, un arī mašīnai vēl nav skaistu disku. Tāpēc šobrīd neredzu lielu jēgu sēdināt. Kamēr rakstu šo postu, mašīna ir servisā, kur tai uzstāda taisno izplūdes trubu – sākumā 76 mm, pēc tam aizmugurē pāreju uz divām 63 mm trubām. Tā kā mašīna ir quattro, aizmugurē nepieciešamas divas trubas.

1 Like

:old_yes: man tagat ir izputējs ņeržas izputēja sākumā ir 76mm un tad uz 2 63mm trubām

Kā arī aizvedu mašinu pie Jukuma un tagat ar šauj liesmas🫢 99% cilvēki skatās uz mani ar nožēlu

1 Like