Dīzeli mīziens ņemt, jo baida visi DPF prieki, bet nu varbūt teorijā 2.0 dīzeli varētu izskatīt, 3.0 noteikti nē, jo vienu 3.0 tdi jau apkopu pa pilnu programmu.
Domāju paņems benzīnu un brauks bēdu nezinājis, a izrādās, ka ar TFSI dzinējiem viss nav nemaz tik jauki, eļļu rij jau noripojot no konvejiera, ķēdes jāmaina, utt.
Tad nu apgaismojiet mani, uz ko iespējams mazāks ieberziens - meklējot 2.0 Tdi ar visām iespējamajām sekām (sprauslas, augstspiediena sīknis, DPF, utt) vai tomēr mazāks ieberziens ņemot TFSI benzīnnieku un laiku pa laikam uzlejot eļļu. Parunāju ar mehiem ,kas TFSI dzinējus apkopj, šie teica ka 1-2l eļļas uz 10K km, esot normāli, uzliet. jautājums - kā tas atsaucas uz katalizatoru darbību, ja rij eļļu. nenokauj katiņu ātri? cik saprotru, ja katiņš nešancē, tad skatē izjās par atgāzēm.
Kāds var padalīties, kā 2.0tdi dzīvojas iekš B8? kurš no 2litru dīzeļiem ir labs, kurš nav, ar kādiem ieguldījumiem jārēķinas pērkot?
ir te kāds kas brauc ar B8 benzīnnieku un var kaut ko komentēt?
Es ņemtu tfsi,gan jau caur dīleri var uzzināt vai jau ir mainīti jaunā tipa virzuļi,ķēžu komplekts nav dārgs un atrodas motoram priekšpusē,ar 2.0tdi ļoti bieži ir problēmas ar to ka viņš nesilst,ziemā grūti uzdzīt temperatūru,visādi citādi tas ir vecais labais afn
Pats upgreidojos no b6 1.9tdi fwd uz uz b8 3.0tdi Q. Esmu daudz ko pētījis: GALVENAIS, lai nav rūsa, citādi ilgi čakarēsies. 2.0tdi būs ar līdzīgām problēmām kā b7 125kw, bet ņemt var, 400k jābūt bez lielām problēmam. Arī jādomā par kārbu, jo 2.0tdi un 2.7tdi automātiem nāk variātors (ja brauc kā pensis un negāzē no luksofora, tad pofig, bet es neieteiktu ņemt), tad sanāk, ka ja gribi b8 ar 2.0tdi, tad paļiek tikai manual.
Par benzīniekiem: 2.0tfsi uz 155kw tiešām nav tas labakais, patīk rīt eļļu, un visas tas zināmas sāpes. savukārt, ja ņem b8 facelift ar EA888 gen2 (162 un 165kw), tad tur nav nekas traks, ik pēc 120k nomaini ķēdi, kas nav tik dārgi kā 3.0tdi, un neaizmirsti par pompu, un pa lielam viss. pateriņš gan normāls tiem motoriem- zem 11 pilsētā vari necerēt.
Secinājums: es ņemtu b8 ar 2.0tdi quattro un manual, jo 4 kalti neēd algu kā 3.0, bet nu manual ir manual, kādam moš nepatiks. Beņa jāņem gen2 motors, un tur pofig manaul vai automāts.
Veiksmi!
Man ir B8 Allroads ar 2.0tdi un B8 1.8tfsiq.
Allroadu pirku pēc augstspiediena sūkņa remonta un nobraucu 10k, līdz varēju pats darīt to pašu velreiz.
Uzliku augstpiedina sūkni no B9 un rūpnīcas restaurētas sprauslas, ieberziens ar paša skrūvēšanu laikam bija 1,3k, bet nu cik saprotu tur laikam nav garantijas, ka tas negadīsies atkal ar preB9 sūkņiem. Dīzelis būs tāda garlaicīga izvēle, iet ok, ēd maz (6-9l) tūnēt gan tur neko daudz nevar ar esošo sūkni, jāliek laikam cp3 no 1.6hdi.
Ar tfsi ir tā, ka vai nu pašam būs jātaisa vai arī kāds jau būs sataisijis, man 1.8 sāk ēst eļļu kad nobrauc virs 10k, es mainu ik pēc 15k, bet nu es auto pirku kā Šveicē norakstītu motorschaden, kuram lietuvā samainija ķēdes un tirgoja kā ejošu. Nu jau būs nobraukti 40k, no tiem 30k ar gāzi un visumā braukšanas vaina. Mātei A5 2.0tfsi arī ēd eļļu, laikam sanāk 1-2l uz 10000km, 5w40.
Ja pirkt B8, tad no eiropas un droši vien ne Latvijā, cik esmu braucis skatīties vietējos plačos, visi bijuši notīti 400k+, nu un ss filtri nesaglabājas, līdz ar to man monitorēt tirgu ir vienkārši neērti, tāpēc iepērkos Lietuvā.
Šobrīd pēc 4 gadiem pa Latviju vel nekas traki nerūsē, bet nu allroads tirgosies tālāk, jo vajag nedaudz jaunāku un 7 vietīgu.
Līdz 13.tajam gadam jau pohydī par DPF priekiem
Ko izdarīji ar savu C klasi?
Nezinu kā noformulēt domu, bet manuprāt 3.0 ceļu ejot un ziedojot sevi visu, vajag arī attiecīgu (lasīt interesantu) auto, kas vispār ir vērts 3.0 seksam. B8 MANUPRĀT nekādīgi tāds nav, līdz ar to, ikdienai noteikti esmu par 4 katliem.
C klasi, aļa A7 pārdevu pirms gada, pa kapeikām.dzīve piespieda. tagad vizinās kkur pa daugavpils pusi laikam. Tur pa lielam vienīgais dārgais iesipiens kas palika, 8robu automāts kas gan jau kkad liks par sevi manīt, bet tā vairs nebūs mana problēma.
Citās ziņās. Neko prātīgu no B8 neatradu, tāpēc beigās tika pieņemts lēmums no viena ,mums zināma, Low Happens biedra ,par bargu naudu, nopirkt viņa B7q 2.0 dīzeli. Auto dzīvs, nav sapuvis, bet nu, bejal , kā man besij tā 2litru sulas paka. Skaļs kā jau pumpedūzis, un pateriņš arī nav no mazākajiem visādi citādi, braukšanas vaina