Manam dzinējam pēc pārbūves ir paaugstināts eļļas spiediens. Dzinējam uzsilstot spiediens ir 2-2.5bar taču ilgāk paturot gāzi virs 3500rpm spiediens ir virs 5bar un panelis dūšīgi auro uz manīm… zinu ka kkur ir spiediena redukcijas vārsts kur un kādēļ viņš nenostrādā nav ne jausmas. Kāds ir ar šo saskāries? Varu meklēt un darīt bet vienkāršāk būs ja kāds ar to jau ir ņēmies…
Redukcijas vārsts atrodas sūknī - neesmu viņā iedziļinājies, bet vajadzētu būt kaut kādai bumbiņai ar atsperi, vai kam tamlīdzīgam.
Bet par pašu problēmu - tu esi ielējis ļoti biezu eļļu vai kā? Četru cilindru motors ar turbīnu - kā tur var dabūt pārāk lielu spiedienu? Es taisos no 5w40 pāriet uz 10w50 pretēja iemesla dēļ, jo spiediens tāds ka bail ka neaprauj kādas šāles… Nē nu varbūt man arī jāpapēta eļļas sūknis, bet uz aci izskatījās ka bijis ielikts jauns…
Redukcijas vārsts ir virzuļveida un cik nācies redzēt, tad nav ne izjaucams, ne regulējams, jo ir aizpresēts ar bleķa korķi. Ja vārsts patiešām nestrādātu, tad spiediens būtu kosmisks, personīgi esmu pārbaudījis uz 3A - pa šuvi atrāva vaļā eļļas filtru un uzkārās hidrokompensatori, 6 bar manometrs uztaisīja otru riņķi.
Tā kā tika veiktas pārbūves, tad ir pārbaudīts vai tiešām viss eļļojas kā vajag? Varbūt uz galvu bloķēta eļļošana? Un vai tiešām panelis var brēkt par pārmērīgi lielu spiedienu?
Izmantoju to pašu 5w40. Dzinējam visas šāles jaunas arī vārpstai kas piedzen eļļas sūkni, taču sūknis oriģināls, samērīju nodilumu un tāda tur vispār principā nebija tādēļ atstāju labāk oriģinālu.
Es pats eļļas sūkni diez vai būtu mainījis, bet es uztaisīju motoru, izmantojot apakšu, kurai kāds pirms manis bija uztaisījis kapitālo remontu, tajā skaitā uzlikts jauns sūknis. Iespējamās atšķirības - manam motoram ir virzuļu eļļas smidzinātāji, kas tev diez vai ir, un man ir K14 turbīna, kurai ir ļoti karsta dzīve. Pazīstams čalis kas daudz skrūvē dīzeļus teica ka norma esot bārs uz tūkstots apgriezieniem, nu man kaut kā tā arī no sākuma bija…
Ir man bloks ar sprauslām kas smidzina uz virzuļiem un GT 25 gultņotā turbīna kurai eļošana pieslēgta pie dzinēja 16v galvas eļas temperatūras dačika vietā. Man ir uzstādīts papildus eļļas spiediena dačiks tīri lai sekotu līdzi spiedienam un tajā brī kad panelis sāk bļaut pulkstenis rāda pāri 6 bar vienīgais kas man nāk prātā ir pārspiediena vārsts.
Kad attaisa eļas korķi rūcošam dzinējam eļļa tur iekšā šļakstās no visas sirds 16v galvām virs sadalenēm nav nekāda aizsarga pret šļakstīšanos takā to var labi redzēt un spriežot pēc turbīnas atbratkas spriežot tur arī viss eļļojās.
Hmmm… vai tas varētu būt mans hibrīda panelis ar auto check? Oriģināli tāds nebija
Tu par brīdinājumu? Ja tu to autočeku esi tāpat vien iespraudis, bet neesi pielicis tam lielo štekeri, tad jā - es uz sitiena neatceros, un man šajā datorā nav veco aužu shēmas, bet man liekas ka 1,8 bar devējs autočekam iet pa tiešo štekerī - kas B4 iet miničekā un B3 tikai spiediena kontroles relejā.
Par pārējo, jā, es arī nākotnē gribētu gultņu turbīnu, vēlams ar twin scroll, par cik es zinu spēcīgo atšķirību eļļošanas prasībās starp abām… Es gan nezinu cik prātīgi ir vienot turbīnas eļļošanu pie galvas - galvai jau pašai ir plūsmas ierobežotājs - dīzeļiem, protams, vienojas pie filtra flanča, un tā arī es esmu izdarījis.
Par vienošanos pie galvas es no Drive2ru smēlos, varbūt man arī jāpārliek pie filtra. To check funkciju bračka pēc shēmām pieslēdza bet iziešu vēl visam cauri, varbūt kko palaidām garām.
Nu, es parasti kaut ko darot, vai tie būtu vadi vai dzelži, skatos kā ražotājs ir darījis līdzīgam motoram, un daru savādāk tikai tad, ja esmu pārliecināts ka savādāk ir labāk
Par kādu mašīnu ir runa, B4 kam sākotnēji bija miničeks?