Jautājums @msh . Neesmu specs pa šīm senajām benzīna iešprices sistēmām, bet kaut ko nodiagnosticēt māku.
B4 2.0 ABT motoram bija nojukusi šprices augša (tā daļa ar ieplūdes temp. sensoru un pašu sprauslu).
Vizuāli šāda:
Lai nebūtu lieki jāgaida un jāsūta kaut kur tāda pati, tad šrotā dabūju vienu, šķiet no B3, pieņemu, ka 1.8 motora (kodu nezinu).
Vizuāli apmēram šāda (bildē no 2.golfa):
Atšķirība, kas pirmā krita acīs ir, ka galveno trīs skrūvju vietas atšķiras. B4 pieskrūvējas ar uzgriezni, bet B3 ar skrūvēm. Līdz ar to atšķīrās arī flancis ar ko piespiežas gaisa filtra kaste. Bet to nav problēma modificēt.
Galvenais jautājums - vai tās šprices var likt no 1.8 uz 2.0 un otrādi (vai viņas ir vienādas)? Pie likšanas nepaskatījos detaļas kodu. Iet jau viss iet un strādā, tā ka problēmu nejūt
Vēl pa tēmai, izveicu nomaiņu siltā-aukstā gaisa klapei. Nepameklēju vai var nopirkt tādas jaunas, bet par to stipri šaubos.
OEM 2.0 ABT kastei 048129607A uzliku klapi no kastes 050129607E (laikam no B3). Vienīgā, kuru biju atradis veselu.
Te jau bildē novīlēju B3 klapei atskabargas, jo gan vizuāli tās klapes mazliet atšķiras, gan stiprinājuma atskabargas savādākas. Tad iebāzu B4 kastē, iegāja stingri, jo diametrs bija par pāris mm lielāks, viss okei. Rezultātā jau viss šancē, ieplūdes temp regulējas
Es nezinu Mans lauciņš ir KE-jets, es uz mono pat godīgi paskatīties negribu Bet nu labā lieta ar viņiem - parasti jau viņi iet bez problēmām un ilgi. Ja jau darbojas, tad gan jau ir ja ne vienāds, tad ļoti līdzīgs - galu galā mono bija tikai divas jaudas, 75 zs [1.6 iekš mk3] un 90 zs [visiem pārējajiem] - nu labi, bija arī trešā, 100 zs iekš C4 A100, bet tas ir kaut kāds rets ūnikums
Nu žēl, bet gan jau ka tad vienādas tās šprices galvas, ja iet
Hmm, tad jau sanāk, ka 1.8 un 2.0 bija vienāda jauda - 90hp? Kāpēc man likās, ka 1.8, kas nāca bija mazāka jauda?
Viena no nejaukākajām problēmām, cik redzēts ir gāzes pedāļa pozīcijas sensora (3437022) nodilšana. Tas vel būtu sīkums, bet kad aizlaiž tik tālu, kad nodilst arī tās adatas, kas braukā pa to plati, tad ar sensora maiņu vairs nebūs līdzēts.
Ārzemēs ir izdomājuši “contactless TPS”, bet cena par tādu pasākumu ir diezgan paliela. Jauns parastais TPS no aliexpress gan maksā knapus 5€.
Bet tā vispār vienkārša sistēma, ja izbrauc visam tam cauri. Diagnostiku var baigi forši taisīt ar MonoScan. Par KE-jeta diagnostiku, laikam viss notiek ar testeri un visādiem citiem štrumiem (tikai ne datoru?)
Ja liekas, tad var sasisties. 1.8 mono ir vienkārši 1.8 karburatornieks ar elektronisku karbuli - visiem 1.8 karburatorniekiem ir 90 zs, un attiecīgi mono arī.
Jā, protams - testeris, pāris elektriskās pārejas, manometrs - pa lielam arī viss.
Vispār ir gan vēl viena problēma, aukstākā laikā tas ABT motors mēdz paraustīties vai nepielēkt uz pirmo reizi, bet kad pāris minūtes paiet un mazliet sasilst, ir atkal viss kārtībā.
Elektroniski es domāju, ka viss ir ok, sveces, sadalītājs, rotors, vadi jauni arī salikti.