VDO instrumentu panelis un UN4

Šajā topikā pieminēšu klasisko jautājumu par VDO un UN4 instrumentu paneļiem.

Tātad bildes ar konkrētajiem instrumentu paneļiem:

VDO instrumentu panelis:
i-img640x480-1583112459xag1ek3352

UN4 instrumentu panelis:
AUDI-80-B-4-LICZNIK-1-9-TDI-Z-OBROTOMIERZEM-MC-BC

Klasiskais jautājums, ar ko atšķīrās šie instrumentu paneļi?
Teikšu tā, ar visu😃
Konkrētajiem instrumentu paneļiem nesader detaļas.
Vienīgais ko var pārlikt, ir vidus panelītis, ko es pat neieteiktu darīt. Reiz sev uz VDO uzliku vidu no UN4,rezultātā tiku pie nepamatotas eļļas lampiņas :grin:
Ā nu vēl spuldzītes der :smile::smile:

Vidus panelītis ko pieminēju:

Tas šajā topikā arī viss.:ok_hand:

2 Likes

Tāds pats stāsts ir ari ar B5 un citiem auto. Dažādi ražotāji, izpildījums nekad nebūs vienāds.

UN4 paneļiem nav problēmas ar odometra piedziņas zobratiņu, jo ir pilnīgi cita konstrukcija.

1 Like

Mm, tad skaidrs kāpēc viņi iet. Pēc odometra platuma var pateikt, kurš ir VDO un kurš UN4?

Arī, jā. Kā arī redzams VDO/UN4 pa vidu, zem stūres slēdžu nosedzošās uzlikas.

2 Likes

Un4 nav problēmu ar odometru,bet mēdz nokurties apgaismojums😄 katram savi mīnusi

Ieteikums nemainīt viduci ir muļķības - vidus, neatkarīgi no tā, kāds, visiem ir vienāds, VDO ražojuma; tā ir vienīgā unificētā detaļa tajos spidometros.

1 Like

Nu es izteicu savu pieredzi,iespējams tīrā sakritība ka un4 minicheks čakarējās uz vdo spidometra

1 Like

4 ziņas tika pārvietotas uz jaunu tēmu: Audi 80/90 B3 un B4 instrumentu paneļi, diskusija par un ap

B3/B4 spidometru uzbūves princips ir līdzīgs kā otrā golfa spidometram, ar to atšķirību ka spidometra pulkstenis ir elektronisks, nevis mehānisks - modulārs veidojums kas salikts no primitīviem blokiem. Sākotnējais ražotājs bija VDO, UN4, kaut kāda japāņu ražotāja Apvienotās Karalistes filiāle, pieslēdzās B3 ražošanas beigu posmā. Modularitātes dēļ atšķirības ir dēļ tā, kādi bloki salikti korpusā - plates visiem VDO spidometriem vienādas, ja neskaita to niansi ka spidometriem ar pulksteni tahometra vietā nav uz plates uzlodētas kaut kādas detaļas, neatceros, laikam pulksteņa apgaismojumam - attiecīgi versijas kas nāk kreisajā pusē - lielais pulkstenis, rindas benzīnnieka tahometrs ar zemo apgriezienu ierobežotāju, rindas benzīnnieka tahometrs ar augsto ierobežotāju [man liekas ka tāds bija un nāca B3 20v], priekškameras dīzeļa tahometrs [neesmu tādu dabā redzējis, bet katalogs rāda ka bija], TDI tahometrs, V6 tahometrs. Otrā pusē spidometra pulkstenis atkarībā no modeļa un komplektācijas - 220 km/h vai 260 km/h skala, un trīs modeļi - B3, B4 un kupeja - tā kā no šiem trīs mazāki ripuļi ir tikai B3, tad attiecīgi B3 spidometra pulksteņi skaita savādāk kilometrus un ātrumu nekā B4 un kupejas spidometri [atšķirība ir 5 km uz 100 km] ; ar ko savstarpēji atšķiras kupejas spidometra pulksteņi no B4, nezinu, iespējams ka ne ar ko, vienkārši kupejas spidometru izlaida pirms B4 - pērkot spidometru var labi saprast ar ko darīšana, jo skalas apakšā ir trīsciparu skaitlis kas sakrīt ar attiecīgā modeļa detaļu koda pirmajiem trīs cipariem, attiecīgi 893, 895 un 8A0. Nu un viduči bija dažādi - B3 bāzītē bija divas lampas, B4 miničeks ar trīs [vieta četrām, ceturtā vai tik nebija jeņķiem josta], nu un vēl varēja būt borta kompis un/vai autočeks; man liekas ka arī varēja būt viens bez otra. Borta kompim darbības īpatnības nosaka kodējuma štekeris, autočekam daži slēdži, lai arī man ir aizdomas ka tur ir arī kāda savstarpēja saistība, jo manam A90q ar FWD kodējuma štekeri arī pie galīgi tukšas bākas dzelteno brīdinājumu neuzmeta.

B3 un B4 VDO spidometri šaubos ka atšķiras ar ko vairāk kā tikai nosauktās atšķirības vidučos un spidometra pulksteņos.

Topika autors piemirsa pieminēt vienu atšķirību starp VDO un UN4 spidometriem - VDO spidometriem visiem ir nolūzušas ausis kurās skrūvē skrūves lai nostiprinātu spidometru - UN4 spidometriem tās ir jūtami labākā stāvoklī :smiley:

2 Likes

Ja vdo spido ausis veselas,tad viss pārējais tur arī kārtībā:smile::smile: tas točna

Mans larlaks 80 b4 ir aprīkots ar Hitachi UN4. Sāka ķerties odometra mehānisms, izjaucot vainu atradām zobratiņos, šajā gadījumā tas bija ieķēries kilometru skaitītājs un viņš ir savienots kopā ar odometru. Ātrumu rādīja, tad vienā brīdī sāk klikšķēt un odometrs apstājās, nonullē kilometrus un atkal kādu brītiņu iet.
Tātad pēc problēmas novēršanas spidometrs strādā 50/50, dažubrīd apstājās vienā punktā bet ja arī rāda, tad ar kādu 20km/h nobīdi. Ir kautkas ko es nezinu par šito brīnumu jaukšanu? Pareiza iestatīšana vai kas tamlīdzīgs? Fizisku bojājumu nav, ar roku kustinot nekas neķerās…

Izklausās, ka nebūs pareizi bulta uzlikusies? Ja jau rāda ar nobīdi.
Apstāšanās arī izklausās pēc ķeršanās, bet nu varbūt ka jaucot tika satraumēts motoriņš?

Nav bijusi īpaši darīšana ar UN4, tur nav romantika :smiley:

1 Like