Čau!
Piedāvāju iegādāties gatavu, pn
p Vienmasas 240mm sajūga setu Jūsu vīlētam 4cyl dampim!
Rakstam man PM, ja interesē. Cena 230. (Pārbūvēts spararats, pārkniedēts disks, labs kurvis)
Lētāku cenu padara, ja Jums ir spararats pašam uz apmaiņu vai kāds sajūga disks, kurvis. To visu varam apspriest privāti. Kā arī, ja Jums vienkārši garāžā mētājās šī komplekta sastāvdaļas - es varu tās nopirkt.
Tie, kas tādu lieto, lūdzu, iekomentē atsauksmi, būs interesanti palasīt!
Vēsture:
Ar ko tas sākās? Ar to, ka divi divmasnieki izģērbās uz 1,9tdiq un bija nepieciešams risinājums. Kāds? Nezinu. Informācijas pirms 15 gadiem bija tā kā pamaz. Sākās dažādi domu lidojumi. Pirmais jāliek vienmasa laikam, jo ZB tā divmasas purināšana. Ok, kas pieejams? 228mm no 1Z beškas… Neturēs… A kā tur 180zs V6? Parā to kurvi…
Tālāk - A kas to visu sapāros kopā?
Nu čoma čoma čomam ir viens virpotājs. Ok. Virpojam. Liekam uz auto… B*AG!!! Nav lietojams. Absolūti. Kur vaina? Nav saprotams. Labi, atmetam šo visu domu uz kādu laiku…
Bet tā divmasa taču purina…
Labi, mainam VIRPOTĀJU. Un…
VISS IR BUMBĀS!
Viens čoms paprasa ē, es arī gribu, divi čomi, 10 čomi un tad sākās čomu čomi un ir 2024.gads!
PĀRIS VĀRDI par komplektu:
Izmantojam B3/B4 spararatu. Visai virsmai noņemta plāna virskārtiņa, lai nekrustojas 228mm pret 240mm. Centrā izņemta gaļa lai 240mm sajūga diska atsperes neķertu virsmu. Daudzi pakaļdarinājumi šo neietver, līdz ar to padilstot diskam, atsperes sāk maukt pa virsmu.
Svarīgi - nu jau visiem spararatiem griežu otrādi zobvainagus.
Laika zobs ir skāris pamatīgi. Apgriežam tā, lai nograuztie zobi ir tur, kur tos vairs nelieto starteris. Pretī starterim tagad nullītes…
Sajūga disks no V6 2.5 dīzeļa. Tāds, kuram neļurkājas atsperes. Pārkniedējam, lai arī cik biezs viņš nebūtu. Iegūstam savus 9+ mm. Diskam mazas 6 atsperes (domāts divmasniekam) un tādēļ tukšgaitā var nedaudz piegrabēt kārbas gultņi. Vienmasas disku nevar likt, jo lielas atsperes kas ķersies, kā arī baigi švakie bortiņi, kas mēdz nolūzt un atspere var izvelties. Izvērtējot visus par un pret - lai piegrab kārbas gultņi!
KURVIS
Tā ir trakākā šī komplekta sastāvdaļa, jo tas jau arī noteiks to, cik tos kumeļus varēs savaldīt.
Īpatnība ir tāda, ka tas viss strādā tikai ar VECU OEM kurvi. (Pilnīgi nopietni. Ar jaunu no veikala plaukta nekas nebus - slīdēs. un tas ir pārbaudīts daudz reizes. Diemžēl materiālu kvalitāte strauji krītās ar katru gadu). Otrajā bildē OOOO redzamie riņķīši ir ļoti laba zīme.
KLASISKAIS JAUTĀJUMS - CIK ZIRGUS TUR???
Nu 250, 260 džeki ir samērījuši uz ruļļiem. Tas tāds nu kaut kāds rādītājs ir. Sākumā savīlējiet līdz tiem 250
UZSTĀDĪŠANA
Ja Tavam auto oriģināli bijusi divmasa un ir plastmasas sajūga cilindrs, tad cilindra štoku jāliek par 10mm garāku. Oriģināli 81mm, tātad jāliek 91mm. Stienis 7mm, der no jebkuras garas audi 8mm skrūves, kurai kāts būs 7mm, vītne 8mm.
Kloķenes skrūves ne vienmēr varu iedot līdzi, jo spararatus bieži dabonu plikus. Var apzāģēt savas divmasnieka skrūves.
SVARĪGI! Skrūves jāliek uz skrūvju līmi! Ne atskrūvēšanās nolūkā, bet noblīvēšanas. Jo kloķenes urbumi nav slēgti, kā tas ir, piemēram, 2.5V6 TDI.
Tas arī “Īsumā viss”. Komplekti iekš LV - ļoti daudz. Kā saka STAGE1. Ikdienai un biku sportam. Price performance komplekts.
Zinu, ka dažiem arī šeit tādi ir, pakomentējiet savu pieredzi, man būs interesanti palasīt. Līdz šim man ir ļoti daudz labu atsauksmju. 5 reizēs no 100 ir bijušas kādas šaizes, bet visas saistītas beigās ar montāžas kvalitāti.
Centīšos šo topiku papildināt.