Uz EDC15 standartā ir kvadrātveida signāls ar HIGH pulsiem (2).
Ziņa tika pārvietota uz jaunu tēmu: Audi 80 B4 borta datora uzstādīšana
Ir te tāda doma pamēģināt uzlikt B4 paneļa vietā C5 paneli? Kādam šis būtu interesanti?
It kā jau nekā traka tur nav, bet savas nianses ir gan.
Vizuālais noformējums man nav pirmajā vietā, tā sprauga apakšpusē, par to domātu pēc tam.
Bija kādreiz doma iemānīt c4 spido iekš b4,jo gan pēc plates formas līdzīgs,gan ari spidometra forma līdzīga,ja sanaktu,tad butu b4 trip kompis pa bomzi
A3 8L plates es taisu, izmantojot C5 plati un fleksi. Vajag tikai pēc tam salabot pāris celiņus un saiet ![]()
Nopērc lielāku 3D printeri un sāc printēt attiecīgus korpusus ![]()
Stiklus ar var printēt?
Es neesmu nekad iedziļinājies modelēšanā un 3D printēšanā. ![]()
Stiklam noteikti jāpaņem kaut kāds organiskais stikls, jāizloka un jāielīmē vietā.
Šis būtu interesanti. Ir mēģināts ielikt? Sanāk tikai sprauga apakšā veidojas? Varbūt var izprintēt ar 3d printeri zolīdu starpliku…
Varbūt var. Iemontēt beškas korpusā, daudz līmēšanas un ķēpas, paliks caurumi stiklā nevietā utt… Starplika laikam jēdzīgāk, arī ātrāk un vieglāk.
Mans viedoklis - kārtīgam oem beškas fanam to nevajag, vislabāk atstāt pilnāko B4 paneli ar taho, autočeku un kompi, bet tādam projektiņam, kāpēc gan ne. Tie paneļi ir jaunāki, ar čupu papildus opcijām, viegli pielāgojami, programmējami un tādā garā… ![]()
Gribas pamēģināt un saprast, kas radīsies par problēmām. Kaut kādā brīvākā brīdī laikam būs jāpamēģina iebāzt. B4 uz immo2 pinouts kaut kur bija dabūjams. Vai gribu tur bāzt immo3, nezinu.
B3/B4 spidometros vidējais zobratiņš [tas uz kura ir mazais] varēja būt ar citu zobu skaitu nekā parastais, kam ja nemaldos, ir 16 zobi - ?
Es kaut kādus gadus 8 vai vairāk atpakaļ biju ielicis c5fl paneli testa pēc, Viss strādāja izņemot to kļūdu par devēju karterī, bet tagad arī to var atslēgt.
Tur cik skatījos, tad mēdz būt ABS un Airbagu signāli apvērsti, tad tur var gadīties kaut ko pagudrot. Jau B5 immo1 laikos bija 033 un 034 paneļi (abi immo1, bet 034 bija jaunāks) un tur galvenā atšķirība bija tieši tās lampeles.
Nu un tad jāuzraksta kaut kāda ± karte degvielas līmenim. Immo3 eļļas temperatūrai tad jāliek tinytog emulators. Vai jāliek immo2 panelis, kam rādīs pa tiešo eļļas temperatūru. Vai arī var, protams, atslēgt pavisam. ![]()
@mdz Dzesēšanas temperatūra. eļļas spiediens bija viss ok?
Tam auto nav ne airbagi, ne abs, attiecīgie vadi nomesti uz masu. Eļļas spiediens strādāja, temperatūru neatceros, kaut ko rādija, bet vai precīzi, hvz. Ņemot vērā, ka b5/c5 devējs uz b4 paneļa rāda nepareizi, tad gan jau ka otrādā variantā arī. Bet nu es tur baigi arī neiespringu, jo nebija plāns viņu atstāt. Biju piemetis arī b6 paneli. tur dega gandrīz visas iespējamās lampiņas un negāja tahometrs, jo tajā laikā tam auto vel bija monošprice, tb, nebija pilnīgi nekā ar canbus.
Nu jā, tad tās arī būs iespējamās problēmas ![]()
Manā gadījumā vāģī stāv nu jau legāls 96kW PD130 ar edc15 019 ecu. Līdz ar to nevajag pat oriģinālos beškas analogos signālus, tik cik 2 can vadus savilkt. Un karterī ir vieta kur gudro eļļas temp un līmeņa sensoru ielikt ar ir.
Airbags, tiem kam ir, nemāk can, tik cik dumu lampiņu iedegt, ja kkas nepatīk. ABS tas pats stāsts.
Beškas stock immo, arī ja tāds ir, šķiet bija pat senāks par b5 immo1, parasti visiem projektiem izravēts anyway, jo ecu mainīts. Nu manā gadījumā gan jau immo pat varētu būt ar ecu sapārojams, ja čipa lasītājs sader tas pats, kas stāv uz aizdedzes atslēgas.
Jā, tas ļoti iespējams. Lai gan, protams, nekādas īsti lielās jēgas viņu piešūt nav.
Jā, tikai cik dzirdēts, tie signāli mēdz būt apvērsti. Viens variants komutē ar -, otrs ar +.
Jap, bet pa caniem tomēr galīgi viss tajos paneļos nenotiek, piemēram, dzeses temperatūra, kvēlsveču lampele un vēl citi sīkumi. Praktiski pa canu to info var iegūt, taču panelis tāpat lasa veco labo analogo signālu. ![]()
Kaut kā atmiņā stāv, ka gan kvēlsveču, gan check engine lampas caur can strādāja,. Vismaz b5 swapojot 2.7/3.0 tdi normālai paneļa funkcionalitātei nācās dzinēja temperatūras devēju likt 4pin un pievilkt trūkstošos vadus, pārējais caur can.
Domāju, ka tas varētu būt atkarīgs arī no softa. PD, piemēram, check engine eksistē, VP softā - vispār nē. Izejas izslēgtas gan pa caniem, gan pa vadiem.
Laikam neesmu ar ieslēgtiem caniem pamēģinājis noraut CEL lampas analogo signālu, tā kā gan jau tev būs taisnība.
Nu dzeses šķ. un degviela, un eļļas temp. noteikti nav pa caniem. Nezinu kas būs ar ātrumu. Patēriņa signāls arī 100% nāk pa caniem.
Degvielas līmenis un eļļas temperatūra protams, jo tie ir pa taisno pie paneļa un ecu to informāciju neizmanto. Par ātruma signālu panelis → ecu neatceros, bet ja atcerēšos kaut kad, paskatīšos.