Audi 80/90 B3 un B4 instrumentu paneļi, diskusija par un ap

Varu teikt, ka man melna bilde par B4 un B3 paneļiem. Būtu forši, ja kāds varētu apskaidrot, kādas tad ir atšķirības lielos vilcienos. vdo un un4 ir vienīgie ražotāji?
B4 panelim pēc idejas vajadzētu būt tomēr diezgan atškirībām no B3 (kā nekā jaunāks).
Zinu, ka ir plikie (ar pulksteni), ar tahometru, ar tahometru un borta datoru (kas vēl?).
Tad zinu par standartproblēmām ar izdegošo tranzistoru, iztecējušiem ekrāniem un odometra zobrata vainu.
Nojaušu, ka viss notiek diezgan vienkāršā elektroniskā limenī, bez kādiem mikrokontrolieriem (izņemot droši vien borta datora plati, pa to nezinu). Un diagnostikas opcijas (nav?).
Vēl ir dzirdēts par to, ka no dažāda cilindru skaita, dažādiem paneļiem atškirsies tahometra rādijums (kas ir loģiski, jo mainās kloķvārpstas rādījuma reizinātājs). Kā to ir iespējams “salabot”?

B3 spidometram minicheks cits, ciparnīcas citas, nez vai vizuāli, bet tehniski gan, bultas citādāk iespraužas utt, vesels topiks par to jātaisa😄

Ja grib panākt caurspīdīgo efektu, nevis sarkanu ciparnīcu, vieglāk tuningot b3 spidometru

Pa lielam taho kļūdaini rāda, kad benzīna spido uzliek dīzelim, zobratus tiem spido ir iespējams samainīt, ir kas viņus printē. Bet zobratu pasaudzēt var nespaidot pa 0 mazo tabulu braucot.

Neieteiktu mūsdienās vairs pašam kko taisīt spidometram,bultas raut ārā utt, tā lieta ir jāmāk. Izrauj bultas ar visām atsperēm un izmet spido miskastē😄
B3 spido vēl var izraut bultas nesačakarējot,b4 gan man nav sanācis veselas izvilkt😑

Nav tāds UN4 miničeks - paskaties savā bildē, tur ražotājs ir redzams; jā, kaut kāda trīs burtu kombinācija kas nav ne UN4 ne VDO :smiley:

Bildē ieliku prosta paraugu,lai saprastu par ko teicu.

Tai trīsciparu kombinācijai nav nekāda sakara ar ražotāju :smile::wink:

B3 un B4 paneļiem abu galveno štekeru pinouts pa lielam sakrīt?
Audi 80 B4 cluster pinout.pdf (40,1 KB)

B3- 2 štekeri
B4- 3 štekeri

Trešais štekeris ir miničeks, kurš ir vienkārši modulis ar kuru komplektējās visi B4 spidometri bez autočeka, bet kam savādāk nav īsti saistības ar spidometru. Plate visiem vienāda.

2 Likes

Vel nebija opcionālais štekeris priekš āra temp rādītāja?

Tas atsevišķi pieliekams

Jā, un tā vieta sākotnēji bija paredzēta tomātkārbas pārnesumu rādītāja ekrānam.

2 Likes

Plates var mainīties, teorētiski vienādas, bet no komplektācijas var iztrūkt pini😜
Vienreiz mēģināju taho ielikt pulksteņa vietā,caurumi bij,pini ielodēti nebija,nekas nesanāca😄

Bildē redzams ka tur diezgan daudz kas trūkst salīdzinot.

Jā, tahometra sakarā bija kaut kas šitāds. Neesmu iedziļinājies jo man nav diži bijusi darīšana ar pulksteņspidometriem; B3 tādi bija retāk nekā B4 :smiley:

Es tik tā iemetu paraugu,daudzkārt esmu dzirdējis ka ieliek taho pulksteņa vietā un viss strādā,viss forši😄
Es gan aplauzos

Esmu noņēmies ar B5 un C5 paneļiem, kā daudziem zināms, droši vien pārāk daudz :hourglass: :crazy_face:
Bet šie izskatās tiešām vēl otrā golfa līmenī, pēc plates spriežot. Ap 96. gadu sāka jau parādīties pirmie digitālie odometri mainstreamā (ja neskaita retos pilnīgi elektriskos paneļus), parādījās iespēja ar diagnostiku pieslēgties pie paneļa procesora. Un tad jau ap 2000. gadu plates izskatījās jau šādi :crazy_face:

Starp citu uz moderniem instrumentu paneļiem, esmu novērojis, ka plates atkal paliek vienkāršākas - mazāk detaļu. Vot bija kaut kāds lēciens attīstībā. :man_mechanic:

1 Like

Bet atgriežoties pie tēmas… Tagad var nopirkt autočeka ekrānus un borta datora ekrānus visiem B4, C4 un zem. Ā, un arī pulksteņa ekrānus.

Vispār ļoti labs vācu veikals, ne to vien var atrast. Cenas ir kādas ir (nav nemaz tik trakas), bet vismaz ir iespēja nopirkt, ļoti pozitīvi, manā skatījumā.

1 Like

Kļūda gaduskaitļos, audī pirmie spidometri ar mikroprocesoriem nāca iekš C4 A6, tātad 1995. modeļa gads. Attiecībā par diagnostikas spējām - nepieņem to par pašsaprotamu - trešajam golfam visiem spidometriem arī ir procesors, bet diagnostikas iespējas man liekas ka nebija nevienam.

Kas vēdērā ir B3/B4 autočeka platei? :eyes: Kaut kādam procim jābūt.

Vakardien sanāca pirmā saskarsme ar 3D printētiem odometra zobratiem. Secinājums - tas pasāciens ir šausmīgi neprecīzs. Ieliku zobratu, ar mašīnu tika pabraukts - nekā nav. Izjaucu, nosecināju ka zobrats de facto ir par lielu un tur sanāk lauziens - no četriem izprintētiem zobratiem izvēlējos to, kam vismazākais lauziens, saliku un devos izmēģinājuma braucienā - pēc 300 metriem odometrs apstājās… Pēc tam ņēmu nagu vīlīti un apvīlēju to zobratu divas reizes, pēc tam grozīju ar skrūvgriezi pieskrūvētā stāvoklī soļa motoriņa rotoru, skatoties vai kādā punktā neķeras, un divas reizes zobratiņam vēl attiecīgo pusi vīlēju. Pēc tam tika nobraukti kaut kādi 8 km, odometram neapstājoties, tagad cerams ies…

2 Likes

Esmu savam auto ielicis aļika zobratus, maksāja kapeikas, iet bez problēmām

2 Likes

Kādreiz kad būvēju savu b4 avant q ar tdi,ļoti gribēju to trip computer,nopirku pa dārgu naudu,pirmkārt ar edc15 šis nestrādā,otrkārt ja kāds ir nočipojis stock motoru,tad pilnīgi visu rādīs nepareizi