Instrumentu paneļu problēmas - remonts un nomaiņa, B5/B6/B7, C5, A38L, TT

Nuuu, saremontējams ir daudz kas, galvenais jautājums vai tas ir ekonomiski izdevīgi. Ja Tu pats esi konstatējis to, ka ļurkājot zilo spraudni darbība atjaunojās, tad ir baigais pamats uzskatīt, ka uz plates ir kaut kāds aukstais lodējums, kas šad tad ņekontačit. Tātad atbilde - jā ir iespēja.

:wave:
Ja tiešām ir tā, kā saki, tad jāpalūko pats zilais štekeris, kā arī paneļa galā kontakti. Ja tas panelis paliek “mēms” pavisam, tad tur nekontakta vaina arī varētu būt. Tas ir, protams, salabojams, vienīgi jāizjauc viss panelis gan, lai tiktu tur otrā pusē pie kontaktiem.

Dzirdēju, starp citu, ka @Haris uztaisīja VDO svapu uz mk1 TTeškas un rezultāts sanāca tīri labs.

Kur to visu var noorganizēt lai salabotu paneli?

Vispirms jāpārbauda pats štekeris un vadi. Ja tur viss ir labi, tad var mēģināt kaut ko samenedžēt. Atkarībā no kurienes Tu esi.

Ventspils

Kurzemē man nav neviens zināms, kas to varētu sadarīt. Bet kaut kā jocīgi liekas. Ja panelis zaudē plusu, tad mašīnai vajadzētu noslāpt.

Ziemā viena adata nekustejas un tad ar laiku viss parejais un displejs ari nepareizi rāda , tā mašīna jau stāv visu gadu.

Kādēļ? Rūcošai tak paneli var noņemt vispār un braukt.

Tad jau izskatās vairāk pēc standarta problēmas - beigta proča. Vajadzētu kādu vismaz video, lai var saprast, kas un kā tur nav.

Tev taisnība. 04:00 naktī laikam nečohniju ko rakstu :old_lol:

1 Like

Nav gadienā kāda bilde redzama? Baigi interesanti liekas. Pašam joprojām tas panelis vēl strādā bez gļukiem, izņemot rpm adatas apgaismojumu.

Tas ir jāprasa @Haris , kurš kā jau lielākā daļa mūsdienu cilvēku tagad sēž whatsappā un spaida ar pirkstu uz ekrānu :old_lol:

Viņš man vienu reizi kaut ko rādīja, bet nu vairs neatrast bildes, bet pats teica ka esot zaibis sanācis. Galvenais, jau ka ciparnīcām vietas sakrita gan VDO, gan MM, tad teorētiski visu var samontēt tā, ka izskatās skaisti (vismaz no priekšpuses). Cik tur visu skaisti uztaisa (un vai vajag) aiz tā paneļa, tas jau ir cits jautājums. Un laikam 8L paneli varēja ņemt par mērķa objektu (tātad arī apfleksēts C5 panelis saies).

Var jau diodi pārlodēt. Vairāk MM’os man nepatīk tas, ka viņiem plate ir plānāka un vairāk lokās, nav stingra kā VDO. Vispār man baigi nepatīk ņemties ar viņiem. Vienreiz vienu par daudz palocīju (eksperimenta pēc, tas bija kārtējais beigtais MM) un ieguvu kaut kādas problēmas, tieši ar diodēm, kas sāka daļēji nedegt :old_pardon:

Drošvien tad labāk lieku reizi neraustīt to MM, tas, ka nedeg tā viena adata jau ir pierasts, šiem 1.8t motoriem tāpat ir jābrauc uz izjūtām, jāklausās motora skaņās, nav laika tahometros skatīties :smiley:. Tad kad vēl kaut kas nopruks, tad sāks domāt. Pagaidām lai iet.

Gandrīz ka vai labāk tā. Nobeigsies tas MM, tad tāds vislabākais variants ir taisīt uz VDO. Nu vel jau var taisīt to proci, tagad viņi daudz nemaksā un man pat pārītis ir, bet to MM miseni vienkārši negribas acīs redzēt, tad kad viņa neiet :smiley:

1 Like

Harim bija slinkums mēģināt atcerēties foruma paroli. :pig_face:

VDO TT paneļa projektā vislabākais ir izmantot 8L VDO paneli, jo vismaz korpusa fragmenti izmantojami, kuri nebūtu izmantojot C5 paneli. Cik skatījos RRR, tad 8L ar pilno bortu vairs nav baigā problēma. “Savam“ projektiņam vismaz pirku RRR. Cik skatījos bildes dažādos interneta resursos, tad citi izmanto 3d printētus korpusus, bet var iztikt arī bez.

Par pašu pārveidi - vismaz puse dienas darbs. Iesākumā piegraizīt MM korpusu, pēc tam šo to pieslīpēt. Daudz laika paņem piedzīt “puļķus“ odometram un pulkstenim. Tāpat arī tālās gaismas indikatoram. VDO panelim ir mazāki LCD, attiecīgi vajag nokrāsot ekrānu stiprināšanas bleķīšus melnus. Pēc tam no VDO korpusa pielīmē ausis MM korpusam. Trakākais ir pielāgot bultas, jo atšķiras diametri motoru asītēm. Lasīju visādas receptes, ir kuri līmē, ir kuri vispār A3 bultām uzlīmē TT vāciņus, lipina skoču uz asītēm utt. Es izdomāju ar lodāmuru sakausēt bultu “trubiņas” un kamēr mīksta plastmasa uzspraust uz asītem. Neatceros vairs ko, bet kko nācās arī izdarīt ar programmatoru pašā paneļa softā. Ak jā pirms tam vajag atslēgt immo. Nezinu kāpēc, bet man pie TT ECU neizdevās piemācīt pilnīgi nevienu paneli.

Ja atradīšu tad būs arī kāda bilde.

2 Likes

Man draugam arī TT, arī pilnais panelis, bet nu jau galīgi sabeidzies, vai būtu interese un luste izpalīdzēt un uztaisīt vēl vienu šitādu? Cik tads prieks izmaksātu ja VDO 8L atradīsim paši?

Vispār mums ir TT grupa, esam tur diezgan daudzi un teikšu tā ka MK1 gandrīz visiem ir problēmas ar paneļiem, vienam vairāk, kādam mazāk. Negribu samelot, bet liekas ka 100% strādājošu neesmu redzējis. Tad nu daļa izmanto Aliexpress risinājumu kas caur OBD srādā.

8L panelis ir tāds pats kā C5, tikai ar nogrieztām malām, bez mazajiem pulksteņiem. 8L VDO pilnie uz katra stūra nemētājas immo3 variantā. Vienu laiku nebija rrr’ā neviena paša un dabūju taisīt no C5. Tagad ir parādījušies, sākās no 120e un uz augšu, kas ir diezgan lēti priekš viņiem.

Kkāda čupiņa oem paneļu ir arī pilnībā funkcionējoši. Caur manām rokām ir izgājuši ļoti daudz paneļu un vispār TT.

Zinu par grupu, kkad Rimim teicu lai pievieno, šis pateica ka tur tāpat visi mani zinot. Neizskatās :grin:

Bet vispār varu sabūvēt paneļus un ne tikai.

Problēma jau ir korpuss. C5 panelis ir lēts, bet tad vēl ir jameklē kkas no kā panemt korpusu un beigās laiks + vēlviens korpusa donors būs 8L paneļa cenā

Ā, tu domā aizmugures korpusu? Tāds pats mazais korpuss bija arī daļai VDO immo3 B5/C5 paneļu ar mazajiem ekrāniem. Bet nu tādu atrast būs ja ne vel grūtāk kā 8L paneli :laughing_rolling: .

Ā, skaidrs, ir man screenshot ar tavu nr. kaut kad vasarā kāds bija iemetis, bet nu mums kopš ta laika ir trubultojies biedru skaits, tad gan netika minēts ka ir iespēja pārtaisīt uz VDO.Ja gribi, pievienosu grupai.