@alexis Tad jau jātaisa jauns topiks!
Es vairs neatceros, vairāk kā 10 gadi pagājuši - atceros tikai ka tas notika raiti un ar skrūvspīlēm. Līdzīgi kā riteņa gultnim ērtākais veids ir ar presi.
Ir liela nozīme vai tā ir stacionāra hidrauliskā prese, vai mobila vītņu prese, kaut pagriezta horizontāli?
Protams, katrs lai dara kā viņam ērtāk un iespējamāk. Mans uzsvars ir uz darbību minimizāciju.
Piemēram, ir nācies pāris dienas atstāt mašīnu izjauktu tikai tāpēc, ka atskrūvēju to, ko varēja neskrūvēt un uzgrieznis notīrīja visu skrūves vītni. Protams, skrūve bija jāpasūta un jāgaida…
Jā, spēkā ko tas dzelzis spēj uzspiest. Tu te runā par gultņu maiņu tā, it kā tas būtu kaut kāds sīkums - man ir gadījies ka audi rumbas ārdot ārā pirms lietot normālu presi, nākas ar kūvaldu to gultni iekustināt…
Bet tavā galā jau ziema arī ir…
Nē, bēdīgi ir ar ziemu arī te. Pa sestdienu svētdienu tagad dzīvoju mājās ar domu, ka tie dubļi varbūt apkaltīs un varēs pirmdien kaut kur aizbraukt
Es šogad esmu noslinkojis salāpīt ričukam divu riteņu aizmugures dakšu; esošajā garā var gadīties ka to arī tā nemaz neizmantošu, lai arī esmu tai uzbūvējis hidro disku bremzes - bija kaut kāda viena vai divas dienas kad uz darbu aizminos ar parasto ričuku sniega dēļ.
Atkarīgs, cik tonnu prese skaitās normāla? Man vienreiz atveda statni, kurai ar reālām 8t (maz, jā) nekas netaisījās notikt, kamēr netika ar degli pasildīta, bet tā bija vienīgā reize, kad prese neņēma. Ar vītni vēl tā nav gadījies uz 10+ gultņiem, tātad konkrētā vītne attīsta vairāk.
Kuvalda, protams, uzsit stipri vairāk - 20t prese nebija spējīga tērauda buksi izkustināt, kuvalda bez problēmām paņēma.
Neatceros, tas bija sen. Gultņu mājas gan bija šrotā pastāvējušas…
Droši vien, ka jaunais variants, lai gan par akumulatoriem arī nebrīnītos, jo ar tiem brendiem arī tagad ir loterija.
Piemēram, par to pašu Audi 80 plauktu bukšu tēmu - Meyle vai Meyle HD (neatceros) abas nopirktās bukses bija 0.5mm tievākas nekā viņam vajadzētu būt un plauktā varēja ielikt ar rokām. Šogad pirku tādas pat un viss bija kā vajag.
Viss ātri mainās. Ja pāris gadi atpakaļ viens ražotājs bija labs, tad tagad var būt arī otrādi.
Man diezgan pareti sanāk pirkt kaut kādas detaļas mašīnai. Vairāk esmu ievērojis tikai to, ka cenas ir labi pacēlušās.
N75, kas agrāk maksāja 25€, tagad maksāja 33. Ģeneratora skriemelis, kas agrāk maksāja 12, tagad 19€ (dārgāk par pašu ģeneratoru ). Vai arī varbūt man nav to labo IC klienta numuru un tāpēc man tā
Ā, ko domājat par to Autodoc. Vienreiz vajadzēja vienam japāņu traktorītim uzsūtīt starteri. Nekur nebija. A tur atradās un pat kādi 5 varianti pa labām cenām. Nu vienīgi tas, ka jāgaida piegāde. A IC ar savu atlaižu politiku joprojām mani mazliet kaitina.
Vai tad tāda ir? Man agrāk viņi paši teica, ka tādas nav.
Esmu pamanījis, ka ne vienmēr IC ir labākās cenas. Pēdējā laikā arī piedāvājums ir sašaurinājies un daudz kas ir aizgājis uz specpasūtījumiem. AdBaltic meklējot, esmu redzējis atsevišķas lietas lētāk, tikai viņiem ļoti neērts katalogs. Citreiz pat epartā kaut kas ir lētāk kā IC, tikai klāt nāk piegāde.
Interesants eveikals - kurš tirgojas arī jebajā un amazonā [ja pareizi atceros]. Es kaut kad pirms gada no viņiem paņēmu HJS 83132496 izpūtēja gumijas, jo citur tās nebija.
Ja tev bija “krutāks” klienta numurs, tad nost nāca krietni vairāk naudiņas. Tas jau no pirmsākumiem tā bija. Nu pat līdz 30% ja nemaldos, bet kā kurām precēm. Kādreiz visi lietoja “čoma servisnieka” numurus un šie par to sāka lamāties. Vismaz mūsu vietējā bodē. Bet tas nu jau gadus 2-3 atpakaļ. Tagad varbūt kaut kas pamainījies. Bet ja salīdzina ar IC24 cenām, tad veikalā pērkot bez klienta numura, šie tāpat kaut kādu kodu iesit un ir kaut cik mazāk.
Lietojot to interfeisu ir diezgan liela “Google Translate” sajūta un var manīt baigi daudz nepilnību. Pareizu adresi arī tur nevarēja norādīt, bet nu mana paka pie manis atceļoja tāpat.
Interesanti būtu salīdzināt kādu pozīciju cenas ar kādu citu klienta profilu, pirmo reizi ko tādu dzirdu, kaut klients esmu jau gandrīz 10 gadus.
Tā viņu “vairumcena” un ‘‘mazumcena’’, protams, ka ir reklāmas triks, jo tāda cena, kāda ir viņu “mazumcena”, neeksistē nekur.
A kā tur var tikt pie klienta profila? Es kaut kad viņiem prasīju, bet atbildēja, ka nevarot. Nav tā, ka jo ilgāk profils un vairāk iepirkumi, jo lielākas atlaides?
Par privāto neko nezinu, bet juridiskai jau nav nekādu problēmu. AdBaltic gan var uz privāto dabūt.
Neesmu novērojis nekādas progresīvās atlaides kā tas ir citur. Speciāli esmu pētījis pirkumu vēsturi mēnešos, kad tiešām kaut ko daudz esmu ņēmis - ja arī ir, tad tie ir daži centi.
HansaFlex, piemēram, var iedot ~20%, skatoties pēc iepriekšējā mēneša summas.
Varbūt te ir vēl kāds IC klients, kas var šo komentēt?
No ic24:
iegādājieties lielāko daļu no mūsu sortimentā esošajām precēm ar pastāvīgu atlaidi, kuras apmērs nav atkarīgs no apgrozījuma apjoma vai vēl kā cita.
Nē, nu, es saprotu, ka ir izņēmumi, bet tur apgrozījumiem jābūt milzīgiem, kas mūsu mazpilsētā neeksistē.
Nu jā, juridiskai personai mož jau uzreiz nāk max atlaides. Privātajam vajag sākumā “sakačāt savu profilu” un tad tur kaut kas sāk parādīties. Tikko runāju ar vienu paziņu, un šis teica, ka joprojām tā tas arī esot.
Starp citu atradu sev vienu vajadzīgu detaļu kaut kādā dipex.lv. Kāds zin, kas tas tāds?
https://dipex.lv/lv/catalog/rezerves-dalas/ridex-3922l0075
Par tām atlaidēm grūti pateikt, precīzāk būtu salīdzināt kādas detaļas cenu no dažādiem profiliem.
Kur internetā atrast VAG OEM daļas? Sen, sen, kad eparts vēl nebija pārpirkts, tad brīvi bija pieejamas, bet tagad nākas iztikt, jo nav uzticama avota.