Spams 2025

Ir doma drīzumā iemest arī kādu topiku par saviem projektiem. Man arī te visādi vairāk un mazāk trubaini krāmi mētājas un ir cerība iedvest tur kādu dzīvības pazīmi.

Ja ir paziņu lokā savu vecie džeki, tad būtu baigi labi painformēt, ka tāda vieta ir. “Jaunajiem” džekiem šis baigi neinteresē. :old_crazyteeth:

Gaidīsim!

Gatavs setups plug n play

Jā, salīdzinot ar nopistu KE-jetu. Pret normāli strādājošu diez vai - un 400 eiras ir daudz priekš kaut kā tik ierobežota. Uzliekot vemsi, kas detaļu komplekta izskatā maksā bik virs 300 un kā gatava kastīte kaut kas zem 600, pēc tam tālāk, ja sagribas, var iebāzt starpliku, pieskrūvēt gliemezi un jaudu dubultot - ar šito tu vispirms atdursies uz dzimto aizdedzi un tālāk uz citām lietām.

Eu, @mdz tu tā arī neatbildēji kāpēc ražotāji arvien vairāk liek gaiss - ūdens kūlerus… :old_crazy_2:

Man paziņu lokā nav neviena autoražotāja mārketinga nodaļas darbinieka kam pajautāt, vai tas ir lētāk, vai tam ir sakars ar platformām/ražošanas unificēšanu, bet tam nav pilnīgi nekāda sakara ar “laj dizelis butu atsaucigax”, jo tas parametrs nevienu neinteresē un mašīnas parametros neparādās. Pašizdomātus pieņēmumus var šļakstīt riņķī pats.

Interesanti, vems sakarā rādās 2 ‘‘oficiālie’’ web-shopi. Vienā cena par v3 ir ~580eur, otrā 1400usd. :thinking:
Par tā invent-jetronic adekvātumu vēl varētu diskutēt, bet salīdzināt ar vems, nu tas ir kaut kas…
Pirmais ir pilns DIY kits ikdienas mašīnām, kurš maksā ~500eur un to uzstādīs gandrīz jebkurš pāris stundās, kamēr VEMS par nosaukto cenu ir plika kaste, bez nekā, kuram jāvelta desmitiem, ja ne simtiem stundu, lai vispār kaut kas sanāktu. :old_crazyteeth:
Starpcitu, viņi ražo arī Invent EMS, kuram ir plašākas iespējas.

1 Like

Nevienu neinteresē? Mēs vispār dzīvojam jau diezgan tālu 21. gadsimtā, un diez vai ražotājam izdosies iesmērēt pircējiem mašīnas ar relatīvi niecīgiem motoriem kuri brutāli jāzāģē lai tie sāktu iet :slight_smile: Mūsdienās tas pat varētu arī slikti ietekmēt CO2 izmešu testu.

Tāpēc ka viens ir ungāru webžops priekš ES, bet otrs ir jeņķu.

Pāris stundās tāpēc ka ķep ļep - labam rezultātam vajag 60-2 impulsratu, tātad jārauj ārā motors vai jārauj nost kārba. Vemsis jāliek simtiem stundu? Ja nu vienīgi ja sēž pie mašīnas ar alus pudeli rokā vai tamlīdzīgi :smiley: Es esmu šausmīga bremze, bet man pie bildēs redzamās mašīnas [un tajā] nācās pavadīt divas nedēļas nogales no motortelpas kurā nebija praktiski neiena vada līdz pirmajai iedarbināšanas reizei - un ar maniem gliemežātrumiem, pļāpāšanu un citām blakusnodarbēm tur varbūt bija 50 stundas, varbūt arī nē. Jebkurā gadījumā vemsis lai arī ir vecs un primitīvs dzelzis, bet tas pilda savu funkciju un ir pārbaudīts kaujā, ko nevarētu teikt par kaut kādu invent brīnumu. Nē nu atmosfērai var likt jebko, bet tad var vienkārši iziet uz speeduino :smiley: Man tas variants neder, jo man vajag lai motors vienkārši darbotos, un es nevēlos ka kāda softiska vai dzelžu gļuka pēc pūtiena apogejā pie 1,5 bāriem aizdedze vai degmaisījums aiziet auzās un motors izspļauj kādu klani… :old_crazy_2:

Pie ieguldītā laika info vākšanu arī pieskaitīji? Es neaizstāvu to invent, bet, manuprāt, Tu nemaz neesi iedziļinājies, kam tas ir paredzēts un kāda ir tā mērķauditorija.
VEMS nav vadība priekš ikdienas mašīnas un uzstādīšanai arī ir vajadzīgas stipri specifiskas zināšanas.

Kādas infas vākšanu?

VEMS nav vadība priekš ielas mašīnas? Bļin, kur tu biji ātrāk - es ar savējo esmu nobraucis jau 8 gadus un 80 tūkstošus :old_crazy_2: Dīvaini ka vadība kas nav paredzēta ielas mašīnai ir ar kondiša vadības funkciju; mans dragreisists stāsta ka kondišu gonkā nedrīkst lietot; ja kaut kas tek no mašīnas, tad uz redzēšanos… :old_crazy_2: Neko specifisku tajās zināšanās neredzu - es būvēju motora vadu buntu no nulles [uz doto brīdi esmu ielicis četrus vemšus, savu ieskaitot + reiz pasen uzlodēju vienu PnP priekš 1.8T] vienkārši tāpēc ka attiecīgajiem motoriem no dzimšanas ir bijuši stipri ierobežotāki vadu bunti; kaut kādam 1.8T pietiktu arī samainīt štekeri [vai uzlodēt pāreju] + kādus desmit papildus vadus.

Nu ar uztveri un vispār salīdzināšanu tev ir ļoti pasmagi. Par 500€ tu nopērc normālu DIY komplektu ar vajadzīgo vadu bunti, kas jau stāv gofrās, degvielas reiku, sprauslām, MAF sensoru un tai mazajā vadības blokā iešuūtu standarta softu, kuru vari kaut vai caur telefonu koriģēt caur Bluetooth. Kā jau arī Alexis minēja - šitādu DIY komplektu pat cilvēks ar rokām no pakaļas var uzlikt, jo līdz nāk pat instrukcija, kur kas kā jāliek un jāskrūvē. Izdarāms reāli vienā nedēļas nogalē sūcot aliņu bez stresa, neko nelodējot, neceļot nost kārbu vai neņemot ārā dzinēju.

Par aizdedzes impulsu - ņem no Hola devēja (sadalītājs pavisam nedaudz jāmodificē ar flekša palīdzību)

Bet tu tik bļauj - VEMJ, VEMJ, VEMJ jāliek. Tā ir tēma. Pārējais ir hujņa. Ne visiem vajag pēc tam to gliemezi likt virsū. Ir ļoti daudz cilvēku, kam tas gliemezis ir pie vienas vietas. Vienkārši gribas lai var tam KE mēslam kaut ko uzlikt tādu, lai viņš NORMĀLI vienmērīgi strādā, lai var turpināt savu veco cigāru izmantot diendienā tālāk.

1 Like

Jā, var uzlikt pumpējot alu, un rezultāts ir tāds, kā pēc alus pumpēšanas :old_crazy_2: Nebaidies, ja gribas tik švaku rezultātu - vemsi arī neviens neliedz lietot ar pliku dalītāju. Man savulaik iespēja tikt pie impulsrata bija par iemeslu nomainīt motoru. Un man arī golfā gliemezis nonāca pa lielam nejauši, bez mērķa tur tādu iestutēt - nu neko, brīdī kad tas notika, man vajadzēja tikai pievienot vēl N75 un izmainīt konfigurāciju, un nevis “oi bļēēē, kāpēc es ieliku to ukraiņu sūdu, ko nu tagad darīsim…” :old_crazy_2:

Es atzīstu lētus ķep ļep risinājumus tad, ja tiem ir laba cenas/veiktspējas attiecība. Šeit tā ir slikta - par 500 eirām tu dabū pliku šprici, kamēr piemetot vēl kaut ko, tu dabū veselu vadību.

Es atkārtošos vēlreiz - Tu neesi iedziļinājies kāpēc tāds komplekts eksistē un kāda ir tā komplekta mērķauditorija.

Kā 80. gadu mk2 golfu ar modificētu turbo motoru var saukt par ikdienas ielas mašīnu? Nu, tur stipri jāpievelk aiz ausīm. :old_crazy_2:

Tu šajā tēmā esi pārāk dziļi iedziļinājies, tāpēc tas liekas tik vienkārši. Nu nevar cilvēks no malas, ar pamata zināšanām skrūvēšanā ~50 stundās palaist to vems. Paskatoties web-shopā papildus ieķeksējamās opcijas, jau apmulsu un skatos, ka jāveic priekšizpēte, lai nopirktu pat pliku kasti, kur nu vēl visi pārējie loriņi…

1 Like

Eu, vīri, a kas labāk - dīzelis vai benDzīns? :rofl:

Nē nu nopietni, jūs te arī atraduši par ko un ar ko strīdēties. PRIEKŠ KAM? Jums tiešām šķiet, ka šis ir tas kalns, uz kura būtu vērts mirt? :rofl:

2 Likes

Eeejoooo, gazīšfāters arī klāt :fist_right::fist_left:

dīzels labāks

Šis izklausās pēc sērijas “Cilvēks grib nopirkt datoru, ieteiksim cilvēkam lietot Linuksi”. Nu, tieši tik absurdi. :smiley:

Es labi zinu kāda ir tā komplekta mērķauditorija - es purnagrāmatā sēžu vienā angliskā piecu katlu aužu grupā; man tur pat ir piekabinājuši eksperta birku :smiley: Tā komplekta mērķauditorija ir tā pati, kas TDI swapu taisa ar landy pump un pēc tam priecājas par zvāru ar kaut kādiem, hāvēzē, 120 zirguspēkiem un ļoti jaudīgu izpūtēju :old_crazy_2: Respektīvi, rietumnieki.

Motors kas pa lielam sastāv no 30 gadus vecām VAG detaļām, un kam tikai pēdējajā laikā ir pasācies 15 gadus vecu citu marku mašīnu detaļu uzbrukums… :rofl:

Priekš tam ir internets - lai citiem prasītu padomu. Bez tā interneta mellaish dročītu KE-jetu, jo nemaz nezinātu ka viens poļu un viens ukraiņu kantoris ir uztaisījuši kaut kādas erzacšprices… :old_crazy_2:

Ehhh, vecayzzz labayz spams ir atpakaļ :smiling_face_with_three_hearts: