Jaunā 2026. spama tēma ir augšā
Spam spam spam spam spam

opā! Man šogad nespīd tikt uz rallijiem ![]()
Pagājušās nedēļas nogales Folkreisa cīņas Brenguļos. AWD un Krosa komisija labi krāmēja.
Nākam7dien Saldū Ķēniņu trasē būs vēl labākas cīņas. Būs autokrosa AWD klase arī, kas varēs ar šipiem močīt…
swieki wiri neesat nosalusi @@@@@ !!!
Es biju sasalis ![]()
Kauč kur te pat jau nēsājos. Baigi daudz visa kā vienlaicīgi.
Kas jauns?

Baigi jau nekas nav. Jauna spama tēma pacelta. Nopietnas lietas.
Normāli, ārā tikai -25. ![]()
Vienkārši normalu turbo lieku beidzot. Šitā turbo tehnoloģijās kādi 10 gadi iet pa priekšu vecajām afņa turbām.
pastāsti smalkāk
Patiesībā jau nav nekāds baigais projekts.
Visas pirmās paaudzes (GT) VNT turbas, kas standartā ir virsū visiem 1.9 sūkņiem un pumpadūžiem ir ar VNT ķeršanās slimību, kas kaitina, it īpaši kad sāc kaut ko griezt, regulēt un nevari vairs noturēt stabilu spiedienu. Skrūvēt katru piektdienu vaļā un tīrīt, kā kādreiz to darīja (un vēl cerēt ka pāris mēneši noies
), pilnīgs bezpriģels šīm turbo. Pats mehānisms vienkārši ir tāds kāds tas ir, ar tendenci uz ķeršanos.
No C7 un B8 ir labs variants GTC1549VZ. Tās turbas ir palikušas labā ciparā, dabūjamas un sāk palikt vēl dabūjamākas. No 2.0CRTDI, GTC sērija, trešā VNT paaudze. Mazāks turbolags, asāka par to pat VNT15, mazliet lielāka, bet der gan B5, gan C5, vietas pietiek. Labāks VNT mehānisms. Negurst un nekarsē gaisu pēc 3k rpm. Turbīna der ar minimālu pārtaisīšanu. Cits pat saka ka gandrīz plug and play.
Jāņem no B8 vai C7 bez ūdens dzesēšanas.
Mazliet jāpagriež, par grādiem ±20. Par cik pagriezta, tad eļļas pievads jāpārtaisa (visvieglāk uztaisīt jaunu lokano cauruli, es uztaisīju hidronexā pa 15eur). Eļļas aizejošā caurule tāpat jāpārtaisa, piemēram, ar lokano trubu. Jāpataisa mazliet lielāks viens caurums izplūdes galā, tad turbīna derēs uz parastā 1.9 afn izplūdes kolektora. Vēl izpūtēja gals mazliet jāpadomā, jo skrūvju izvietojums netipiski plats. Nu un turbīnai ir vieta EGT sensoram, ko var aiztaisīt ar M14 1.5 skrūvi.
Var jau izpūtēja galam kaut ko piemeklēt, bet man @alexis uztaisīja pa glauno flanci. Kaut ko dzirdēju, ka no B6 passata benzīna kaut ko varēja piemeklēt.
Nekā traka nav, ja salasa detaļas, sataisa trubas un sagatavo metināmo, lai uztaisītu izpūtēja galu, jo pie pašas turbīnas neko metināt nevajadzēs.
Saimniek, Tev nav tel numurs mainīts? Aizsūtīju whatsapp ziņu, bet skatos ka neesi pat saņēmis
Sveiciens! Maz apmeklēju whatsapp’u vienārši ![]()
Aizsūtiju ziņu!
@msh vakarā