19 ziņas tika pārvietotas uz jaunu tēmu: C5 A6 4.2 quattro neizdodas piekodēt ABS
3 ziņas tika pārvietotas uz jaunu tēmu: 2.5 AAT auksts nelec
Mazliet patīrīju Jautājumu kasti. Nebrīnās, ka uzradušās jauna vecās tēmas! ![]()
Čau, man tāds jautājums, ir audi a3 ar 1.6 un 1.8t AGU motors, kas tik iecelts 1.6 vietā. Tākā vecajam motoram oriģināli nāca elektroniskā drosele gribās to paturēt. Lai to paturētu jāpāriet uz me7.5, visi bloki kas nāk no horizontālajiem motoriem maksā diezgan dārgi, bet tad atradu info, ka APU motors varētu būt līdzīgāks AGU motoram. Tīri teorētiski nopērkot droseli kas der 1.8t, MAP, MAF un ecu no APU, tam vajadzētu darboties?
Te @mdz varēs palīdzēt.
Apu kompis nav hermētisks, nebūs veselīgi atrasties zem stikla kur a3. Visādi citādi viņā iešuj attiecīgo softu un ies.
Paldies ![]()
Audi A3 ar sūkņa dīzeli met šādas kļūdas. Tur acīmredzot sūknim kas nepatīk. Ir varianti tur ko darīt vai jāmeklē citu?
Pacel nost sūkņa augšu un paskati, kas notiekas. Droši vien mehāniski ķeras.
Jautājums tāds. B5 Avant izpūtējs. Vai 281-197 / 4B0253409AB bunduli var aizstāt ar trubu? TA ies cauri?
Cik zinu, skatē obligāti ir jābūt diviem bunduļiem. Ja ir viens vai neviens, tad nesaies.
Vienīgi viņi jau nepārbauda cik pilni vai tukši viņi ir. Galvenais ir skaits.
Sveiki, nopirku no čoma Audi Magnetolu, viņš sev auto paņema ka donoru. Ieliku sava masina maģi bet prasa kodu, mašīnā skatijos bet neko neatradu, vai varbut ir kads kurš varetu atkodet Aluksnes puse, vai tas apkaime?
Ja ir donorā servisa grāmatiņa, tad tur arī būs oriģinālā radio-karte.
Kaut kādus līdzīgus esmu taisījis vaļā, kāds tur viņam VAG detaļas kods?
Tā, jautājums par lukturu stara tipu.
A4B6 bi-xenoniem galīgi beigušies reflektori un tuvie spīd kā svecītes - izdomāju, ka jāmaina projektori. Esmu slinks un, droši vien, ņemšu gatavu komplektu no RetrofitLab, bet ir pieejami gan ar DOT, gan ECE staru. Mūsu TA laikam jau der arī DOT, bet kā ir dabā? Jūtama atšķirība?
Man personīgi nepatīk kā izskatās ECE stars. Pēc idejas izgaismos vairāk pasažiera pusi un mazāk spīdēs acīs pretimbraucējiem. Tas stars man atgādina vecus reflektor-lukturus.
DOT attiecīgi vairāk sakopos visu gaismu uz centru un priekšpusi.
Apskatē man šķiet pie mums iet cauri gan DOT, gan ECE. Nezinu gan par xenonu, tur laikam der tikai DOT?
B5 reiz nopirku jaunus TYC ar ECE staru, man nepatika. Varbūt trāpijās sūdīgi lukturi, bet tas stars bija neass, izplūdis. Gaisma, jau bija. Teiksim, jauni DEPO, ass DOT tipa stars, baigi OK, man patīk.
Pašam gan man ir iemontēti custom projektori. Ja kaut ko maini, tas vislabāk atrast kaut ko, kas der plug and play, vai arī daudz nočakarēsies montējot, mērot, salāgojot kopā ar tālo gaismu.
Kreisajai pusei jau itkā būtu jābūt bez izmaiņām abiem veidiem, ECE teorētiski labāk izgaismo labo ceļa nomali (gājējus, ceļazīmes). Nezinu kas tur oriģināli ir iekšā, neesmu jaucis un stars jau ļoti sen ir izplūdis, lai varētu ko secināt.
Domāju, ka Eiropas mašīnām ir ECE, neatkarīgi no luktura tipa, jo tas ir EU standarts, DOT - Amerikas.
Ar Ķīniešu lukturiem man arī ir visāda pieredze, bet nekad nav bijis ideāli. A6C4 TYC lukturiem bija centrā spoži punkti un tad uz sāniem strauji blāvs, izplūdis. Man drīzāk tas komplekts interesē tādēļ, ka ar Aliexpress reflektoriem neko nevar zināt - nočakarēsies pielāgot, bet īsā laikā varbūt izdegs.
edit: Mēģināju vēlreiz kaut ko saprast no tā stara. Drīzāk izskatās pēc pirmā varianta bildē.
Nu pirmais arī ir ECE, liels ķeksis uz augšu uz labo pusi.
Man aļika reflektori jau tieši 5 gadus iet, rekur, paskati video. Nesūdzos vispār par neko, tikai reizi gadā uzpucēju vai nolakoju stiklus. Tikai tas ka bija čakars ielikt un noregulēt. Nu vot. Un tas ir DOT patterns. Tikai tālajos paveras vaļā širmis, to var redzēt, ka papildus tālajiem atveras lēcas priekša. Uz TA gan širmi novienoju.
Ka tik nebija tā, ka visiem xenoniem DOTs bija standartā un ECE tikai pārsvarā halogēnajiem?
Redzēju tavā topikā, jā. Gribēju pameklēt tam pašam pārdevējam 3 collu projektorus, bet links vairs nav aktīvs, to ‘‘brendu’’ citiem pārdevējiem nevarēju atrast.
Man ir bi-xenon un ECE. Nav jau tik izteikts tas zars uz augšu kā parastajiem reflektorniekiem. ![]()
Aha. Nu man vienu laiku bija tie TYC lēcinieki, un tas zars bija apmēram tāds pats kā reflektorniekam. ![]()
Saskrūvēju es kā konstruktoru viņu toreiz, bet nu stāv, vienreiz izregulējās, bet ātri saregulēju atpakaļ.
Stulbākais jau ir tā stikla noņemšana, taču tad ir brīva piekļuve pilnīgi visam un pilnīgi brīvi var strādāt. Jārēķinās ar to, ka plug and play pāreju projektoram nedabūt, bet tas nu tā.
Šis, kas stāv vēsturē:
Šis no 2020. gada palicis nofočēts:
No tāda ražotāja gan neko vairs neatradu.
edit:
Ja pameklē pēc “bixenon projector lens 2.5”, tad atrod gan tādu ražotāju.