Ja kāds nav skatījies. Šis bija kaut kas interesants, iepūst 4bar spiedienu pilnīgi standarta 1.9 motorā. ![]()
Ja vien tam mehāniskajam sūknim būtu iespēja regulēt aizdedzi kā TDI. Tad tur būtu krietni labāks rezultāts.
VE tipa sūkņiem ar trosi moments nav statisks. Momentu regulē ar zemspiedienu - augot rpm, ceļas zemspiediens un vairāk nospiež apsteidzes virzuli.
Arī rindas sūknim ir iespēja mainīt momentu, ne pašā sūknī, bet ir uzpariktes, kas liekas starp piedziņu un sūkni. Citas regulē ar dzinēja eļļas spiedienu, citas ar inerci, gan jau ir vēl kāds veids.
Labi, ka palabo, jo par tīri mehāniskajiem sūkņiem daudz nesaprotu. To aizdedzes pieauguma stiprumu gan jau ka var arī koriģēt?
Protams, ka tas nav tik viegli un advancēti kā ar ecu, bet ir iespējams. ![]()
Gan mainot pašu spiediena regulējumu, gan atsperes virzulim, gan šeibojot pašu virzuli. Neesmu pētījis, bet iespējams, ka pat ir dažādi zemspiediena sūkņi, lai panāktu dažādu raksturlīkni.
Bija taču 1.6/1.9/D/TD, kuram starta brīdī jāparauj “čoks”, lai aukstam dabūtu agrāku momentu. ![]()
Pēctam laikam nāca versijas, kuriem tas notika automātiski. Atkarībā no auto markas, tur bija iespējamas visādas uzpariktes, kas skrūvējās sūknim sānā, lai atkarībā no temperatūras mainītu momentu - gan elektriskas, gan mehāniskas.
Pats ar to krāmējies neesmu, ir tikai sanācis garām ejot papētīt uzbūvi.
Nu jā. Daudziem cilvēkiem TDI ir melna bilde vai gribas izmest to motoru un ielikt TD. Bet par mehāniskajiem dīzeļiem atkal ir daudz zināšanu. Man ir otrādi ![]()
PD aizdedzi var grozīt dajebkā, jo var likt katrai sprauslai smidzināt gandrīz jebkurā laikā.
Cik zinu TDI motoru sūkņiem var kādu 20-30 grādu robežās. Un kādreiz ir vērts paskatīties pieprasītās aizdedzes līknes ar reālo, īpaši ja kaut ko regulē, tad gadās sasniegt sūkņa “limitu”.
Un regulējuma karte ir tieši atkarīga no dzinēja apgriezieniem un uz to brīdi iesmidzinātās degvielas daudzumu.
Man jau patīk šīs vecās sistēmas. PD, tas arī noiets etaps. Par CR man pamaz zināšanu.
Starp citu šodien dabūju pieķerties B6 pasāta elektronikai. Elektroniskajam stūres bloķētājam, CCM (komforta+immo) blokam, un visu šo bloku maiņai un kodēšanai ![]()
Diezgan murgaina sistēma salīdzinot ar B6 (un B7) Audi.
Lai pārsviestu visu immo-kitu bez kodēšanas, vajag lūk šitik daudz detaļu ![]()
Vadības bloks, spidometrs, centralās elektrības bloks [wtf, kāds tam sakars] - a kas tie gar malām?
Augšā pa labi, tas ir elektroniskā stūres bloķētāja bloks. Šodien iemācījos, kā var to stūres bloķētāju apiet un atslēgt.
Īsumā, bez tā sūda, aizdedzi nevar ieslēgt un arī diagnostikas līnija neiet (ja neieslēdz tālu gaismu slēdzi). Risinājums bija noraut to sūdu nost (piekniedēts pie stūres kolonas) un nospiest vienu mikroslēdzi, kas ļauj aizdedzei ieslēgties. Tad kaut pakārt to bloka plati tur pat aiz stūres, bet savienot 2 vadiņus vai citādi apiet nevar.
Un jā, lietotus bloķētājus ir problēmas piekodēt. Bet ja taisa immo-off, tad var nepiekodēt un pietiek tikai nospiest to vienu mikroslēdzi.
Pārējie gabali. Pa kreisi komforta+immo bloks, bieži nosprāgst, manā gadījumā tieši tas bija galvenais nelaimes cēlājs.
Tad centrālais elektronikas bloks ir atslēgas lasītājs. Pārējie pašsaprotami.
Nu kaut kā tā, ja kaut viena no tām detaļām nav pazīstama, tad immo bļauj un dzinējs neiet. Nevaru teikt, ka 100% visā iebraucu, bet iebraucu tik daudz, lai saprastu - kā to immo tanī pasātā var apšmaukt ![]()
Ja immo atrodas komforta blokā, bet kapsulu lasa centrālās elektrības bloks, tad kāds sakars ar spidometru?
Šis eksemplārs noslāpa gaitā patālu no mājām, un par cik automāts, tad tika atvests ar autoevakuatoru. Pusmirušais CCM’s nevarēja atpazīt stūres bloķētāju. Cits noklonēts CCM’s uzreiz aizgāja. Bet nu immo off uztaisīju tāpat.
Kapsulu lasa pats transpondera lasītājs. Tālāk signāls uz spidometru, kurš pārbauda, vai atslēga sakrīt ar pierakstītajām. A pārējiem blokiem vienkārši tur ir jābūt, jābūt ejošiem un piešūtiem pie auto.
Var teikt, ka immo atrodas visās tajās detaļās, kolīdz viena iztrūkst vai gļuko (vai nav pieprogrammēta/ir atprogrammējusies), dzinējs var neiet. Taču šajā gadījumā visu to var izslēgt iekš ECU un nebūs tās pārbaudes pēc visām piešūtajām detaļām.
Man ar golfu iestājās jauna problēma - kaut kur jāiestūķē Chrysler Infinity pastūzis - vai nu jāliek zem pakaļas ķebļa, kur tam vēl vietas pietiktu [nesen jau pāris vadības bloki tur nonāca] , kur tam varētu būt par karstu, vai arī vispirms jāskatās, varbūt pakaļas spārnā tam vietas pietiek… ![]()
Tu piemirsi trīs dažādu veidu vadības blokus ![]()
Štepseļi jau katrai no paaudzēm ir citi. Ja varēs iespraust - ies.
Un vispār kopā ir četru paaudžu bloki, ja skaita 1991. - 1994. gada 80 B4.
Nu vienīgi var iedalīt MSA12 - to kas alumīnija korpusā un to kas plastmasas, alumīnija ir krietni modernāks.
Es to speciāli nepieskaitīju - es gribētu ticēt ka nevienā modelī no rūpnīcas nevarēja būt visas četras paaudzes ![]()
Ja izejam uz konkrētu modeli, tad, protams, taisnība.
Maksimums būs 021/MSA12/15, 018/MSA15/EDC15, 012/EDC15VM+ iekš B5 Audi un noteikti kaut kādiem seatiem būs visas 3 paaudzes, laikam arī B5 passatam.
Mk4 golfam sākās no 018.
Un kopā ar tām ECU paaudzēm var teikt, ka attīstījās visa pārējā elektronika un bloki, kas bija iekš auto.
Labvakar, dāmas un kunģi, ko, negaidījāt? ![]()
Nu swejciens bariņā
![]()
![]()
Vai drīkst tevi saukt par dirsēju? ![]()
Kuš. Es, patiesībā, piereģistrējos tikai tāpēc, lai varētu MXR izlamāt par to, ka es nezināju salona ventilatora nianses un biju pārāk stulbs, lai pats pamērītu ![]()
Iedzini vietā ar āmuru? ![]()