Emm… Te iestājas viens paradokss, ar ko es nesen saskāros kaut kam līdzīgam. Veloriepām ir divi izmēri, metriskais un colliskais - colliskais, ja pareizi atceros, ir ārējais izmērs - metriskais ir iekšējais. Normāli, ar normālu ričuku, metriskajam izmēram var likt mīksto un sagaidīt ka pērkamā miza būs pareizā, piemēram, 26" būs 559 mm - bet 24" un 28" ir arī visādi jautrie metriskie izmēri - pašam reiz gadījās nopirkt depo 28" mizu kas neturējās uz danga - un nesen mēģināju atrast kolēģim 24" mizu kuras metriskais izmērs ir 540 mm, un izplatītākais pielietojums, kā izrādās, ir nevis velosipēds, bet invalīdu ratiņi, dēļ kā pieejamās mizas velosipēdam nav īsti pielietojamas izmēra dēļ… Vārdu sakot, skaties uz metrisko izmēru, kas šajā gadījumā droši vien ir 5**x50 vai kaut kas tamlīdzīgs.
Nu jā, tagad kļuva nedaudz skaidrāks. Pēc tabulas, sanāk tikai viens metriskais izmērs - 50-507
Pats gan neredzēju, bet nesaprotu, kas tas par 20 collu izmēru veikalā bija atradies, kas uz diska esot brīvi gājis virsū…
Nevis “tikai viens metriskais izmērs”, bet “tikai viens parastais izmērs”. Brīvi virsū gāja gan jau kāds 534 mm vai 540 mm virsdeķis.
Cik vecs ir tas ritenis? Man šķūnītī stāv viens šāds.
Vajadzēja nopirkt jaunu kameru, fiksi pagūglējot tos izmērus nonācu pie pareizā, bet arī uzreiz skaidrība nebija

Kaut kāds 80to gadu beigu somu ražojums, bet izrādās, ka ar to riepu būs sarežģīti.
Šodien pamēģināju 24x2, uz kuras bija rakstīts 51-507 - nekā, nav īstā. Apmēram 5mm par lielu. Skatos, ka 501 izmērā ir tikai kaut kādi cīsiņi, kuri nebūs piemēroti tam velo.
Pameklējot netā tās riepas ražotāju un modeli (Nokian Kurir), iznāk, ka tā riepa ir ražota tikai vienā izmērā un tas marķējums ir no 60tajiem gadiem.
Nū jā. Atgādināja, ka reiz redzēju vienam BMW E28 riepu, kurai izmērs bija starp R15 un R16
Tas bija kkāds USA variants
Drīzāk E34, un tie bija diski ar Michelin TRX metriskajām riepām.
Tam visam ir vienkāršs risinājums - uz ko droši vien arī tiks iziets kolēģa velosipēdam - nomainīt vai nu tikai dangu un spieķus, vai arī visu ripuli, uz “normālo” 24" izmēru.
Uzlikti bija uz E28.
Pēc skata diski apmēram šādi, bet 16niece griezās brīvi pa disku, 15 nevarēja uzbāzt.
Jā, tomēr Michelin TRX nāca arī uz E28, un tirgū tās mizas palaida 1975.
Iemetu tās riepas nosaukumu Googlē, nu jā, atminos to protektoru, tāds pats arī bij.
Tāpēc ka nejūtu piedūrienu pēc modeļiem, kuros tādi nāca, un nejūtu piedūrienu pēc dīzeļiem - ar gāzturbīnu sanāk naudā tas pats, vai labāk, bet braukšana joprojām notiek ar motoru; pilnai laimei ceļot jaudu, ceļas tikai tā jauda, kas nonāk uz kloķenes, bet ne izpūtēja jauda Bet ja kaut kāda iemesla dēļ sanāktu ieķert mašīnu ar 2.5, pilnīgi noteikti ar to brauktu - tā, kā to dara man pazīstamie cilvēki, kam tādi ir - nopirka, sakārtoja, brauc, un nav jājājas ar visādiem dzelžiem, lai censtos no 1.9 izspiest to, ko 2.5 dara standartā - nerunājot nemaz par to ka 180 zs 2.5 savus 350 vai cik tur ņūtonus dabon pie 1,5k bez kvēpu masas…
Nav nekādas jāšanās. Vienu reizi saskrūvēji un brauc laimīgas.
Kad pirku šo mašīnu tā jau bija ar beigtu motoru. Un man bij vieglāk un labāk priekš manis ielikt tajā 1.9!
Pietiekami ir pabraukts arī ar 2.5… tapec arī liku 1.9…
Un neticēsi mājās ir a6q ar 2.5 pilnīgi ejošs. Un tam arī likšu 1.9 iekšā🤷♂️
Laimīgi jā, tik jautājums, cik ilgi - es neticu ka tāda slodze neatstāj iespaidu uz motora resursu. Golfklubā agrāk apgrozījās IMAGin, izrādās ka šis piepulcējies TDR klubiņam un braukā ar mk4 1.9 PD ar 300 zs - teica ka virzuļgrupa šim iet 20k…
Par pēdējo teikumu - jā, man likās ka šitas jau ir noiets etaps, laikam tomēr nē…
Tas, protams, ir taisnība. Te jau viss atkarīgs kā tu brauc, cik daudz tu spied pedāli. Man, piemēram, tas motors kalpo jau kādus 7 gadus, no kuriem kādi 3 ir tā spēcīgāk saregulēts.
Nu un kā es vienmēr saku, ļoti stipri atkarīgs arī no regulējuma.
Ja brauksi katru dienu pilnā ručkā līdz redlainam (un pāri), tad viss skaidrs, klas tur būs
Redzēsim cik izvilks šis motors. Spidometra nobraukums bij aptuveni 400000km kad tika palielināta jauda.
Labums tāds ka rezervei motoru pa 50€ jau nopircis esmu😅
Mašīnas nobraukumu nevajadzētu mērīt gados.
Reiz bija saruna ar vienu cilvēku, kurš apgalvoja, ka viņam 15 gadus traktoram nekas nelūzt, tikai eļļas mainot un viss. Izrādījās, ka viņš to traktoru lieto padsmit motorstundas gadā, kamēr “normāli” lietojot, tāda noslodze ir 1-3 dienās.
Nu tā jau ir gan.
Vienīgi ļoti maz braucot atkal līdīs kaut kādas “vecuma” vainas ārā.
Tā viš i, tā viš i.
Ik pa laikam jau kāds ko padara. Man čomaks uz 2.5V6 bija uzlicis TDSa sūkni ar klasisko sūkņa augšu kā AFNam + 012. Gāja interesanti, bet nevarēja nekādīgi savākties ar tukšgaitu. Pēc tam pat uz trosēm MTDI versiju
Vispār ir daudz dažādu laivu projektu no V6 btw
Jā, 012 oficiāli atbalsta arī 6 cilindrus. Tas ir maksimālais cilindru skaits ko atbalsta. Bet nu softā attiecīgajā vietā tas cipars jāieraksta obligāti, lai tur kaut kas ietu. Un tad jau tik regulē kompi, regulētājam būs ko pacīnīties.
Vajadzēs izzīst aizdedzes un sūkņa spriegumu kartes no 0.
Forši, bet man nepatīk tā statiskā aizdedze
Nez šādā variantā bija labāka tukšgaita?