Spams 2024

Lai vai kā, pieveicu neko nesalaužot (man tas ir tāds, nozīmīgs sasniegums) un kādreiz, kad montēšu kopā lietošanai paredzētos beņķus, noderēs (visiem pārējiem manā rīcībā esošajiem beņķiem tie ripeļi nezkāpēc ir bēšā tonī un drausmīgi smērējas pat tos neaiztiekot, a es jau tā esmu cūcēns)

Šitie melnie :old_crazy_2: labākai saķerei :old_crazyteeth:

Bet ja pa nopietnam, izskatās tādi pat kā B4 un B5 ripuļi

2 Likes

Šodien samainīju vienam B4 šo sensoru.

Nekad neesmu iedziļinājies, bet kāda ir tā ideja, ka vienam sensoram ar vienu mērķi ir vairāk par 2 kontaktiem? Šim 3 (plus vēl viens sensors panelim), manam B5 jau ir ar četriem (bet viens sensors)

Jā, skaidrs, ka viens sensors (vai pins) ir domāts panelim. Otrs loģiski temperatūrai vadības blokam. Bet kam pārējie?

Vai tad tas temp. sensors mēra zemo galu un augsto galu atsevišķi? :old_eat:

Pēc šīs bildes spriežot, 053919501A ir iekšā arī termoslēdzis, kas nozīmē, ka tas, visdrīzāk, domāts pārkaršanas lampiņai panelī.

O, jā, tā arī būs. Man vienkārši bija slinkums pētīt shēmas. :old_crazy_2:
Tad pārkaršanas lampiņa, rādītājs panelī un signāls priekš vadības bloka.

Un priekš vadības bloka laikam viņiem nāk šis:

Nu, viens pins jebkurā gadījumā ir masa, jo korpuss, kurā tas stiprinās ir no plastmasas. :old_crazy_2:
B4/C4 bija sensori, kuri skrūvējas alumīnija flancī - dažiem masa bija uz korpusa, bet citiem tāpat caur pinu.

1 Like

Alītī ir tāds jēdzīgs veikals, saucas BanWinOTO, kas tirgo par jēdzīgām cenām ķīniešu ražotus aftermarketa alumīnija dzeses flančus motoriem, kam no fabrīķa nāca tikai plastmasa.Klāsts gan viņiem ir tāds mazliet trūcīgs - man, piemēram, golfā ir uzlikts mk4 flancis - vai varbūt vaboles, neatceros [jo nopirku abus; vienam ir vieta vienam devējam, otram diviem], jo attiecīgais mk3 flancis šiem nebija. Pāris gadus atpakaļ, kad vēl nebija ievedmuita jāmaksā, uzsūtīt mazā bloka dzeses murķi kas nāk galvai galā, piedevām vēl ar visu termostatu iekšā, maksāja 30 eiras, vai tik ne ar visu sūtīšanu…

Ķīnas alumīnijs cerams ir stiprāks par ķīnas plastmasu :old_crazyteeth:

Es sūtu no aļika diezgan daudz. Muita ir bijusi ļoti reti jāmaksā arī precēm virs 100-200€. Bet nu kas zina, to summu jau bieži norāda mazāku uz iepakojuma.

Ali taču viss tiek samaksāts uzreiz pie pirkšanas, arī muita, ja tāda piemērojas.

Ar tiem alumīnijiem ir visādi. Var gadīties, ka kāds zemākas kvalitātes antifrīzs apēdīs to ķīnas alumīniju ļoti ātri. :old_crazy_2:

Man kaut kad ne pārāk bija pāris eiro jāsamaksā par vienu paciņu, bet varbūt tā nebija no aļika. :thinking:

Nevaru tagad uzreiz pateikt kā sauc to sistēmu, bet Ali tajā ir, lai saņemot paku, nebūtu nekādu papildus gala izmaksu, viss tiek samaksāts jau pirkšanas brīdī.

Ebay arī itkā ir, bet ir vienu reizi gadījies, kad nākas pašam atmuitot. Ebay arī viltīgi uzrāda cenas, tikai pie maksāšanas parādās papildu izmaksas un tad secini, ka cena vairs nav vilinoša. Tas pats dažreiz ir ar Ķīnas precēm EU noliktavās - citi pārdevēji norāda, ka būs jāmaksā muita. :old_crazyteeth:

Nu jā, pēdējā laikā pasūtīšana no Ķīnas ir palikusi par ļoti vieglu procedūru.
Atceros, kad sūtīju kaut kādas mantas no Ķīnas ebaya, tad kad neviens vēl to īsti nedarīja, tas bija nu 12 gadi atpakaļ :old_crazyteeth:

Nu, nevarētu teikt, ka toreiz bija īpaši grūtāk. Mainījies varētu būt tas, ka tagad pilns ar kaut kādu drazu, kuru pārdevējs ļoti aizstāv un uzskata pircēju par lohu. Ļoti bieži nākas ar viņiem strīdēties. :old_pirate:
Kaut kādas elektronikas komponentes (pretestības, tranzistori, u.c.) ar 99% garantiju būs uzmetiens.

Tolaik bija viens brīdis, kad, ja preces cena bija virs kaut kādiem 20-30€, tad tur varēja sākties problēmas. Viena daļa pārdevēju rakstīja mazākas summas uz iepakojumiem un tādā garā.

Bet tajā laikā retais kaut ko sūtija, un liela daļa nemaz nezināja, ka no Ķīnas vispār kaut ko var pasūtīt :old_crazy_2: Tagad visi TEMU, Aliexpreši utt visiem zināma lieta :old_crazy_2:

Tā itkā runāja, bet ne reizi netiku uzrāvies, varbūt tādēļ, ka pirms gadiem 10 tik daudz nesūtīju un virs 20eur bija reti. Sūtīja arī kā dāvanas. Es sapratu, ka uzrāvās reti, jo nebija toreiz tādu resursu, lai izkontrolētu. Automātiskās šķirošanas līnijas parādījās tikai pirms pāris gadiem.

Tad bija arī tādi stāsti dzirdēti, ka atsūta tev vēstuli un vari pats braukt uz muitas punktu kārtot ģelas :joy:

Toreiz arī neko baigi dārgu nesūtiju. Tagad var sūtīt un ar to nav problēmas. Arī loģistika ir ok un mantas neatnāk 12 atsevišķās paciņās.

Bet vispār muitas esmu maksājis, taču nekad nav bijis nesamērīgs cipars.

Ko mēs bez tās Ķīnas darītu? :old_crazyteeth: Pirktu oem mantas pa dārgu naudu.

Nu un jā, fināla komentārs - no Ķīnas var dabūt labas mantas, bet vajag mazliet zināt, ko var pirkt un ko labāk nē

Nu jā, reizēm var dabūt labas mantas, bet ja nesanāk, tad strīda atvēršana un uzvarēšana reizēm var pārvērsties murgā.
Spilgtākais no pēdējiem bija, kad pēc visu pierādījumu iesniegšanas aliexpress nostājās pārdevēja pusē un spriedums bija: item received defective - valid, item not working - invalid.

1 Like

:man:t2: Mjā, neveiksmīgi. Bet nu savi riski tur ir.

Man vienmēr ir noveicies šādā ziņā. Vienreiz atnāca pa pusei ejoša portatīvā datora ekrāna matrica. Ķīnietis gribēja, lai sūtu atpakaļ, bet beigās, kad pastā par mani nobrīnijās, ko es gribu sūtīt un uz kurieni :rofl: , tad tomēr naudu atgrieza atpakaļ.

±95% gadījumos jau tomēr atnāk vesela manta. Bet bieži esmu saņēmis apsistas paciņas no Ķīnas, tomēr saturs par laimi palicis vesels. Citreiz tie iepakojumi ir vienkārši šausmīgi, citreiz atkal tomēr ķīnietis pacenšas. Kā kuro reizi.

Un ja 5€ manta atnāk (neejoša), tad jau arī nav nekāda lielā skāde.

Ak jā, un tad ir tie gadījumi, kad naudu atgriež un arī prece atnāk :old_banana:

Amazonam gan ir paradums šitā darīt… :old_crazy_2:

Nu no saņēmēja skatupunkta, nekas. Lai jau nāk tās daudzās paciņas. Biežāk jāiet izņemt :old_pardon:

Kam ir nojausma, kas te būs?