4.2 biļurbo swaps iekš B5, 1.9 klak klak vietā
Nē, biežāk jāčakarējas ar kurjeru
4.2 biļurbo swaps iekš B5, 1.9 klak klak vietā
Nē, biežāk jāčakarējas ar kurjeru
Atkarībā cik liela izmēra pakas.
Nesen pirku riepas. Atbraucot mājās, tās riepas man stāvēja pie vārtiem visu dienu tur nomētājušās.
Nekādas ziņas no kurjera nebija.
Šoreiz tas nav man, bet nu šis ir tagad tik populāra štelle, ka nenāks par sliktu notestēt. Kādreiz nebija pārāk labas atsauksmes, bet nu tagad it kā esot labāk. Uzstādīšana ir ne visai patīkams process, bet arī ne tas trakākais.
Vakar vakarā jau palaidu dziesmā, tagad atliek izdomāt kā nostiprināt un noregulēt to pasākumu.
Ar kodel šitas daiktas su lietuviu kalbu?
Man parasti sanāk pasūtīt kurjeru lai atbrauc uz darbu, kas ir 2 km no mājām - bet kad šim sanāca man atvest paciņu piektdienā, kad biju aizbraucis uz Rīgu, šis iestaigāja taciņu uz manu terasi…
Es labāk nerādīšu kā bija, kad uzliku latviešu valodu
Štelle interesanta, ļoti daudz plusi, un diezgan daudz arī mīnusi, par to man jāuzcep viens raksts.
Kurjeri visādi. Ir kas atdod tāpat, ir kam vajag vēl kodus, dokumentus. Ir, kas nosviež tev pagalmā.
Es parasti, ja nevaru kaut ko paņemt, baigi nesatraucos, nu šodien nesanāca, sanāks rīt (ja vien nav ļoti svarīga paciņa)
Bet tas brīnums spēj darboties kā borta kompis pats par sevi, vai bez paneļa neiztiek?
Jā, tieši tā, darbojas pats par sevi un pieslēdzas pie daudziem paneļa galveno štekeru piniem (ar daudz maziem vadiem ). Veco LCD vienkārši nolodē nost kopā ar visām diodēm. Paneļa plate, protams, domā, ka ekrāns ir, bet patiesībā nav un to visu aizvietot cenšas šis brīnums.
Man sāk rasties muļķīgas domas galvā… Diez viņam nevar uztaisīt kā mpguino, lai rēķina degvielas patēriņu pats pēc sprauslas signāla?
Domāju, ka nē. Viņam var pievienot dažādus ārējos sensorus, EGT, atsevišķas temperatūras utml… Nu ir arī čupa ar ķekšiem un opcijām, lai pamainītu dažādus settingus (jo tā štelle tiek atbalstīta uz dafiga VAG auto).
Bet pamata funkcionalitāti - kā tas verķis strādā, īsti domāju, ka nevar izmainīt.
Tās iespējas, kuras izstrādātāji ir uztaisījuši, tās arī var izmantot. Kaut kā tā.
Bet uztaisīts tas viss ir uz kaut kāda Arduino ar LCD moduli. Bet vai var ielīst izstrādātāju softā un kko pamainīt, nudien nezinu.
Arduino tas noteikti nav, STM32 procesors uz borta, kaut gan kaut kas aptuveni līdzīgs STM32Nucleo gan tas varētu būt. Patiesībā, atrodot apkares “dzelžu” specifikācijas, to firmwāri varētu uzrakstīt no nulles kādu vien iegribētos (tur nav nekā DIŽI kosmiska, tikai tas, ka būtu laikietilpīgs darbs), visādi citādi oriģinālā firmwāre noteikti ir aizslēgta un nav nolasāma.
Tātad tikai LCD modulis būs paņemts no Arduino. (neesmu tajos dzelžos iedziļinājies)
Nu jā. Drīz uzrakstīšu savas domas par to aparātu.
Golfam vakardien iestājās viens no tiem retajiem defektiem, kas ir ar plusa zīmi. Pēdējoreiz saliekot atpakaļ ieplūdi, kaut kāda iemesla dēļ bypassam kaut kas nesagāja ar trubu garumiem, un vakardien šim izejošo trubu nopūta - izbraucu uz šosejas, hujaks, pārslēdzoties atskan “kššš” - vajadzēs pārbaudīt vai zem retinājuma caur viņu nerauj iekšā gaisu, ja nē, vajadzēs noglušīt otru galu un šitā atstāt…
Parā tad to savu golfu
Motortelpas bildi esi redzējis. No ārpuses diezgan liela rūsas čupa, sevišķi labajā pusē, ko es neredzu, sevišķi priekšejā durve, kura ir sadalīšanās pēdējajā stadijā; tas noteikti uzmundrina sēņojošu pseidodžipu braucējus, kad viņiem kaut kas tāds paiet garām…
Šitā izskatījās kad bija mazāk rūsas un priekšā vēl nebija uzlikti tumši zili spārni ar arku uzlikām. Dēļ izskata neatbilstības iešanai kuriozi bija jau vēl ar 2.0 8v motoriņu, bet ar šito ir interesantāk. Vienīgā no ārpuses redzamā pazīme ka zem haubes ir bišķi vairāk par 75 zs, ir izpūtēja trubiņa, kuru noteikti lielākā daļa notur par uzliku, lai arī patiesībā tā ir vienā resnumā ar pārējo izpūtēju…
Zolīds golfs. Rūsu sakopsi gan jau ar laiku.
Kad man pašam bija otrais golfs, tad vēl nesapratu neko no mašīnām, bet arī bija EC sērijas numurs. Taču jau vairāk kā 8 gadi aizlaists jau naglās.
Te man saglabājies video, kā gāja, 1.6 PN ar 2EE karburatoru
Tas viģiks noteikti tika nofilmēts lai attaisnotu B5 1.9 nopirkšanu…
Sūds par to - pastāsti no kā jāņem spararats lai četru cilindru motoram iekš audī uztaisītu 240 mm sajūgu - man te vienam dažādi cilvēki stāsta dažādas lietas…
Man tā šķiet, ka šeit viss ir uzrakstīts
Šis kits man arī ir jau entos gadus.
Es vēl biju sīks un golfs papuvis. Tā jau būtu pabraucis ilgāk… Tajā video tas ir arī no kalniņa un jau tajos laikos bija šausmīgi grūti dabūt labu 2EE karburatoru, ar ko man visu laiku bija bēdas.
Nu rabdien!
Jau trešo gadu vizinos ar savu meseresu, bet nu, man niez knaģi atkal pamainīt uz Audi…
Vasals, nu pamaini
Trešais robs ar garo kārbu un iepriekšējo motoru. Ar esošo motoru pat diez vai sanāktu ātrāk, ceļ gan labāk, bet vajag kādas 3 sekundes lai sapūstu spiedienu.
Man patika vienreiz situācija - pavēlā piektdienas vakarā braucu uz dižo pilsētu, jau otrpus Lielupei, kur tie asie līkumi, priekšā velkas cisterna un aiz tās viens sēņotājs, beidzot rodas iespēja, šitā aizstiepju abiem garām, pabraucu garām fūrei, pulkstenī vismaz 130, paskatos spogulī, uz sekundi sirds apstājas, man astē sēž disene - nē, tomēr radās esam ātrie, bļa kur tie uzradās
- vēl taisni pretī kaut kas nāca, bet īstajā vietā radās esam autobusa pietura, bremzējot ar motoru izrāvu cauri tai un tā tiku no tiem ātrajiem vaļā…