Kad regulēju savu motoru, arī nācas daudz testēt līdz kādiem 120-130. Tagad, kad draugi policisti var izbraukt tev pretī jebkurā vietā un noskenēt, tad tas pārāk riskants pasākums. Pie +40kmh laikam vel palika tiesības.
Kāds tev tur ECU tam pasākumam un kāpēc jāgaida lai sapūš?
Kopš golfā atrodas propāns - nē, bišķi ātrāk - tā tur atrodas VEMSis - savulaik būvēts priekš pieminekļa, bet beigās nonāca golfā un ir piedzīvojis jau trīs motorus - gan kaut kad, kad saņemšos, tas tiks nomainīts pret citu vemsi, TDI vadības bloka alumīnija kastītē, par vienu ribu pagarinātā [esošais ir deviņdesmito gadu BMW DME kastītē, kuru nākas turēt čipšu pakā ]. Kāpēc jāgaida lai sapūš? Tāpēc ka ieplūde ir, neatceros, divus vai trīs metrus gara un sastāv no trubām, ne tievākām par 60 mm - nu un iespējams ka paregulējot agrāku aizdedzi, paliktu labāk - tā kā man bail gramstīties, es izgāju uz drošo variantu, iekopēju aizdedzes karti no Ginta Kalniņa regulējuma priekš standarta KG, zinot kā viņš regulē, ar to auzās toč nevar iebraukt
Regulēšanas sakarā man savulaik bija jautra situācija - svētdienā braucot pa šoseju mājās no baznīcas, izdomāju paregulēt, tas bija apmēram tevis nosauktajā ātruma diapazonā. Atbraucu uz savu ciemu, izdomāju paregulēt zemākus apgriezienus - un tolaik es vēl izmantoju live VE tuning, nevis pēc LOG faila, attiecīgi braukāju ātrāk, lēnāk, ātrāk, lēnāk, lai sašautu kartei šūnas, pa vienu taisnu ceļu tepat manā ciemā - priekšā brauc kaut kāda balta mašīna, tā piegriež malā, palaiž mani garām, hujaks, aizmugurē disene; netrafarētais izdomāja pārbaudīt kāpēc es tā braucu, ļoti labu vietu izvēlējās, būtu šis bijis uz šosejas, būtu bijis bik sūdīgāk…
Mhm, mazliet par traku. Jāņem taču vērā cilvēciskais faktors, kādreiz var nepamanīt kādu zīmi utt., un uzreiz tiesības nost.
Tad es pareizi atceros, ka ir tie +40km/h.
Tā ir ar to testēšanu Galvenais nepārsniegt daudz par daudz. Tie radari viņiem ķer pa labu gabalu, mani ir 2x noķēruši tieši tādā veidā, ui ja ne 3x… Pat taisnai šosejai kaut kur galā viņi var izlīst.
Vienreiz braucu mierīgi laukos no vienas mājas uz otru. Braucu 40-50km/h un pretimbraucošais policijas busiņš mani tieši tāpat apturēja, pārčekoja promiles un palaida vaļā.
Bet mani noķer labi ja reizi gadā, vienmēr ir trāpijies tikai brīdinājums
Nu tad četrdesmit ko? Vai tad samazināja kaut ko? Man liekas ka nē. Leišiem gan ir tie +40, viņiem arī par ziemas priekiem laikam automātiski ņem vadītaja apliecību nost…
Patlaban Ceļu satiksmes likums paredz, ka tiesību atņemšanas sankcija iestājas, ja atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana pieļauta no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā.
Es zinu, ka nepieņēma. Es biju domājis, ka laikam apdomājās un nepieņēma, jo nereti šādos jautājumos nevienu neinteresē ne ekspertu viedoklis, ne manabalss balsojums.
Mūsu koloniālo pārvaldi, protams,neinteresē aborigēnu viedoklis, tas gan - bet šajā gadījumā reakcija bija netipiski spēcīga, un pašiem arī pēc tam nāktos vairāk muhļīties, jo neba viņi paši brauc ievērojot CSN…
Situjovinas uz ceļa mēdz būt baigi dažādas, tas gan. Nesen uz intensīvas štrāses gadījās tā, ka nevaru palaist garām lidojošus ātros, vienīgā opcija atstiept līdz pirmajai autobusa pieturai. Jo nu viss tik intensīvs, ka man uz apmales uzbraucot tas nepalīdzēs. Nu tā es eju 15x… pretī nāk CP ekipāža, bet es rādu viņiem, ka aiz manis ātrie, nav variantu - džeks uzmeta un vispār bez emocijām, nemeta ripā. ĻOTI maza varbūtība, ka viņš šo izlasīs, bet ja nu tomēr - respect no manis - pilna cieņa! Biju baigi patīkami pārsteigts par IQ līmeni tādos ātrumos to visu infu apstrādāt. Vairāk šādus CPistus!
Es domāju, ka šeit ir vēl nianses - no vienas puses, 30 zonā 30+ ir grandiozi rupji un bīstami, 90 zonā tas tomēr nav tik nozīmīgi. Ja gribētos pareizi to darīt, tad vajadzētu diferencēt, a to mūsu normatīvie akti neparedz.
Otru lietu pameta savulaik onkuls gudrāks par mani, ka ir baigi daudz nejauku vietu, gan apdzīvotās vietās, gan ārpus tām, kur zīmes ir “neredzamas” - ieaugušas krūmos, paslēpušās aiz stabiem un kas tik vēl ne - šo visu var pamatoti apstrīdēt tiesā un ja par “sūda sodu” cilvēki pie mums vēl neecējas, jo ķeblis ir pārāk liels, tad par tiesību zaudēšanu noteikti ecēsies DAUDZI un tas pamatīgi pašiem likumdevējiem un ceļu uzturētājiem iekodīs ar asiem zobiem dibenā.
Vai tad nebija kādreiz kaut kādi lielāki sodi apdzīvotās vietās? Bet no loģikas viedokļa, protams, pilnīgi pareizi. Daudzi CSN ir izdomāti vienkārši pavirši, līdz galam nepārdomāti.
Nu jā, nezināmu iemeslu dēļ, man atmiņā bija iesēdies, ka apdzīvotās vietās limits bija +30kmh un ārpus +50kmh. Izlasot, ka +50kmh tomēr attiecas uz abām zonām, neliekas pārāk loģiski.
Kad gribēja pieņemt jauno +30kmh, tad jau mēģināja mierināt, ka visiem pēc kārtas neatņems tiesības un notiks izvērtēšana…
Vot ir man 3D printeri darbā, bet nav ieinteresējusi tā štelle. Pieļauju, ka viss tur atkarīgs no paša printera un cik precīzi ir uzskicēts modelis.
Tas zobrats ir mazs, tur noteikti, ka pēc tam ar vīlīti jāpieiet tam pasākumam, gan jau paliek visādas maliņas utt., tik precīzi tie aparāti nav uz tik mazu izmēru.
Rītdien jāieliek vienam B4 TDI kruīzs. Slēdzi jau iegādāju rrr’ā. Internetā lasu, ka pie šofera kājām ir 6pin štekeris ar vajadzīgajiem vadiem, bet dzīvē nevaru atrast. Būs vien jāņem vadi pa tiešo no bloka.
Šajā gadījumā visdrīzāk no printera. Izprintēti četri zobrati, un tiem jau ir atšķirīgs tas, cik stingri zobrats uzliekas uz ass - divi daudzmaz cieši, vienam lielāka lufte, vēl vienam vēl lielāka lufte…