Spams 2024

Tādām sīkām detaļām ir daudz nianšu. Lai ievērotu dimensijas, ļoti precīzi jānokalibrē plūsma. Gan jau, ka dīze arī jāņem 0.1mm vai 0.2mm. Dažreiz pat negribot ir sanācis, ka caurumi ir ar simtdaļas precizitāti. :old_crazy_2: Zobratiņus gan vēl nav sanācis printēt.

1 Like

Esmu redzējis tādu lietu. Vienai no beidzamo gadu beškai liku kruīzu un tur bija viss jau principā gatavs.

1 Like

Nu vot. Nedēļas nogalē 1995. gada 07. mēneša B4. Arī domāju, ka viss būs, bet nekā.
Dabūjām ņemt laukā ECU un salikt pinus štekerī, visi 4 tomēr bija tukši.

Es agrīnam B5 1Z arī esmu to darījis. Tikmēr vēlīnam T4 vajadzēja tikai sameklēt štekeri vadītājam pie kājām.

1 Like

Sabakstīju tos 4 trūkstošos vadus. Ļoti viegli darboties ar šiem vecajiem štekeriem, gan pinu izņemšanas gan ielikšanas ziņā.

Slēdzis pa 20€ rrrā. Štekera gan nebija, vajadzēja mazliet improvizēt.

Ā, LTeškām arī ir šitāda huiņa - zinu jo esmu četrām gabalām licis. Es ceru ka neviens gudrinieks neizmanto LTeškas motora regulējumu priekš 2.5 iekš audī, jo tad tur kruīzs noteikti nespīd… :old_crazy_2:

Pie reizes bija jāuzliek tam B4 arī normālais MSA15 kompis alumīnija korpusā. Sākumā paķēru bloku no mk3 golfa ar 1Z. Kruīzu nevarēja dabūt ejošu, jo sajūga un bremzes slēdži strādāja pretēji.
Līdz ar to ātrumu pārslēgšana notiek ar raustīšanos, šiem 1.9 tas sajūga slēdzis ir baigi svarīgs.

Uzliekot A4 1Z softu, viss strādāja pareizi.

Garenvirziena softu nav ieteicams lietot ar šķērsvirziena motoru un otrādi. Un tāpat ir ar VW softu iekš Audi, ir daudz sīkas programmatoriskas nianses.

Tas viss ir ļoti skaisti un jauki, ja ne tas mazais sīkumiņš ka 2.5 TDI ar VNT nāca vienīgi iekš T4 un LT :smiley:

Nezinu neko par LT, bet T4 2.5 R5 softu savulaik ņēma par pamatu AELa darbināšanai ar noswapotu EDC15 ECU, jo tur jau viss bija sakonfigurēts gatavs uz 5 cilindriem un nebija jāčakarējās tiem, kas to nemācēja.

Un tie 018x bloki, kas nāca 2.5 R5 ir pilnīgi identiski 012x blokiem, kas nāca uz 1.9. Protams, ne softiski.

VNT vai WG var pārslēgt softā, ja zin kur. Tāpat ar cilindru skaitu. Tikai jāzin kas, kā un kur :old_crazy_2:

Neko nezinu par citām lietām, bet LTeškai ir merša kruīza slēdzis, kas darbojas stipri savādāk nekā fofāgena grupas mašīnu slēdži…

Nu jā, bet pogu izvadi jau paliek tie paši. Un ECU jau arī ir tas pats Bosch EDC15.

Tik pats kloķis savādāks :old_crazy_2:

Kā minimums programmatūra jāķidā. Ja pareizi atceros, merša kloķī ir 5 kontaktu pāri, attiecīgi 6 vadi - viens pāris nostrādā kad to kloķīti kustina jebkurā virzienā, pārējie četri katram no virzieniem.

Nu jā. No B6 sākot jau kruīza lietas pārsūtās pa powertrain CANiem. Tā kā tur softā var noteikti visādus variantus pārslēgt, ja tieši runā par kruīza komunikāciju.

Nesen kā runājām par CSN.

Nu, te kaut kas notiek vai kas?

Labi, lai vai kā tur. Dienas jautājums - bremžu trubelīšu atslēgas. Ir man te trubelītes pie priekšējie suportiem, kas īsti negrib skrūvēties vaļā (pārsteigums, pārsteigums) - bet vajadzētu tomēr atskrūvēt, briesmīgi labi būtu, ja nesačakarējot uzgriežņus. Kas mūsdienās ir most fancy variants trubatslēgām, laikam jau tas variants ar izgriezumu ir old-school un nav stilīgi, ja? Es savējo izgriezto esmu pazaudējis, jāpērk jauna šā vai tā, derētu nopirkt vis-vis-foršāko pasaulē…

Man ir gan šāda, gan šāda tipa. Nu, aprauties tāpat var abas. Man laikam parasti paveicas un gandrīz viss atskrūvējas ar pirmo tipu. Ja neskrūvējas, tad štuceris izskatās metams jau pirms atslēgas uzlikšanas.
Ja tikai štuceri/uzgriezni vajag saglābt, tad caurulīti uzreiz nost un ar seškanša muciņu.

1 Like

Temperatūra ir atslēga.

1 Like

Par šo momentu biju piemirsis. :old_crazy_2:

Piekrītu. Bet viss baigi no mutturīša atkarājas. Kaut kad biju paķēris no veciem ABS blokiem OEM. Viņi ir 2x augstāki un vismaz 7x cietāki par tiem, kurus var nopirkt autoveikalos. Sasmērēju ar nigrolu vītni - nākošajā reizē - NU BAIGI labi atnāca vaļā.

1 Like

Tieši tā, arī parasti izmantoju labus oem galus, jo neesmu redzējis veikala variantus, kuriem nav stipri noapaļoti stūri (lai gan, neesmu arī baigi meklējis :grin:).
Ja trāpītos īstais nigrols, tad pat labu, nerūsējušu vītni grūti dabūt vaļā, jo īstais nigrols ir ļoti biezs un iekalst kā līme. :old_crazy_2:

1 Like