Spams 2024

Nu tagad būsi spiests pieķerties tam pasakumam :old_crazyteeth:
Atzīmēšu, ka sākot jau laikam no B5 un mk4 spidometra rādījumu var izmainīt pēc sirds patikas pamainot kartes. Tur gan ir nianses tajā visā, bet koriģēt tiešām nav problēmu.

Nevar gan - pats savulaik atzinies ka bultas rādījuma līkni izmainīt var, bet odometra skaitījumu nevar - sanāk ka vecie spidometri ir labāki, jo te var mainīt abus :old_crazy_2: Un mk3 noteikti arī varētu tā kruķīt, tik tur noteikti programmeri vai ko tādu vajag - panelis tur ir ar procesoru, tikai bez sakariem ar ārpasauli.

Es jau neko neteicu par odometra rādījumu. :old_crazy_2: To nevar, jā.

Pamanīju arī kā audī mainīja noskrējiena skaitīšanu. Nē, mazais un vidējais zobratiņš tādēļ nemainījās [bet divi veidi ir; pats esmu rokās turējis abus] - mainījās zobrati kas atrodas uz vienām asīm ar ciparu ripuļiem - B3 ir zaļā krāsā ar 21 zobu, atradu ka vienā no izdonorētajiem pulksteņiem ir pelēki ar 19 zobiem, pieņemu ka tas spidometra pulkstenis būs bijis no kupejas [uz korpusa ir vecais gads, un sensenos laikos man bija arī kaut kāds kupejas spidometrs] - nu un ceškas spidometrā ir melni zobrati ar 20 zobiem. Stāsta morāle - ja samainītu zaļos zobratus ar pelēkajiem, vajadzētu visam būt atbilstoši Paskatījos - nē, vienkāršāk ir samainīt galvanometru un plati nekā zobratus, tad tā arī tiks darīts.

Nu tad gaidām kaut kādu rezultātu :old_crazy_2:

Es ceru ka nebūs aplauziens jo MFA plate atmetīsies pret to pajebeņu vai kas tāds :smiley:

Sveiki biedri!

Ticu, ka te visi izmanto VCDS vai VAGCom un vispār neinteresē nekas, kas ir uz ELM327 bāzes, bet varbūt ir kāds kas ir testējis OBDEleven vai citus analogus? Jautāju tāpēc, ka sencim vajag kādu vienkāršu tūli ar ko nolasīt/nodzēst kļūdas un protams vēršas pie manis pēc palīdzības. :smiley:

Tas gan manī raisīja iracionālu interesi un vēlmi čakarēt sev smadzeni, un sāku rakties pa nīstās austrumu kaimiņienes forumiem un nejauši iepircījās lētais ELM327 “rīderis” ar Arduino Nano klonu. Tīri intereses pēc gribu redzēt kas sanāks, un vai man izdosies pāršūt firmware ar to klonu. Ja kaut kas izdosies, tad varbūt arī ierakstīšu atsauksmi par šo nejēgā stulbo laika nomešanu.

Nu kaut kādas vērtības skatīties ar viņu var. Iespējams arī kaut ko nodzēst. Viss atkarīgs uz kāda auto sprauž klāt.

Vecajiem dīzeļu kompjiem, piemēram, uz EDC15 šis strādās, uz vecākiem neslēgsies klāt vispār.

Ir Audi A4 B5 un A3 8P,varbūt vēl VW Tiguan 12.gada, kam primāri vajadzēs kkādas kļūdas nolasīt un ja ir iespējams tad nodzēst. Protams, es nerunāju par pavisam lētajiem sub-10$ kloniem, bet piemēram OBDEleven, OBDLink un citiem. Sencim pagaidām nezinu ko pirkt, bet sliecos uz OBDEleven vai aparātu kas atbalsta DeepOBD programmatūru.

Pagaidām, kā jau teicu, pats nopirku EL327 rīderi pa dešuku lai vnk paspēlētos. Cik dzirdēju tad iespējas ir dažādas, un ar Arduino klonu var uzšūt visu ko. :smiley:

Nu ar tiem “krutajiem” rīderiem jau kaut ko nolasīsi. Skaties, kas vairāk paredzēts VAG auto, lai vari tikt arī pie citiem blokiem, nevis tikai dzinēja.

Man liekas OBDEleven bija labs VAG atbalsts.

Iesaku VCDS tomēr lietot :old_lol3:

1 Like

Pensionāram tas VCDS būs drusku par sarežģītu, tad man ir jāpieslēdzās un man diemžēl vairs nav VCDS vads. Nu, ir, bet man ir aizdomas ka viņš ir “nodedzis” :smiley:

Domāju ka ar OBDEleven pagaidām pietiks, pēctam skatīsimies ko no tā visa vajag.

Tas elevens kāreizi ir vag grupas mašīnām un priekš čaiņikiem ar visādām ilustrācijām, animācijām un citu nevajadzīgu drazu. Tādai ātrai virspusējai diagnostikai ideāls variants, var vadāt līdzi mašīnā kaut pelnutraukā.

1 Like

Kā to ņem. Ja VEMSi varētu sapārot ar VAG IMMO1, es to noteikti būtu ielicis - jo tu nekad nevari zināt, sevišķi kaut kur dižās pilsētas apkaimē, vai kāds dzimumloceklis neizdomās pavizināties ar tavu mašīnu - ko dzimtais immo lieliski novērstu; vemsim ir pogas immo funkcija, bet man kaut kā nikolajs visu laiku tādu spaidīt :old_crazy_2:

@wth vari pastāstīt par gāzes iekārtas reģistrāciju kā otrās pakāpes pārbūvi? Tuvojas apskate un līdz ar to atkal apsveru domu to iekārtu reģistrēt - noprotu ka tā jebļa pat var sanākt lētāk nekā nopirkt sertifikātu, ar visu to ka gāzes iekārtas izvērtēšana ir tāds kosmoss, ko spēj izveikt tikai dzimumlocekļi dižajā pilsētā :old_crazy_2:

Nu es atkārtošos, bet jūtos drošāk bez immo. :old_crazy_2: Kad esi redzējis čupu ar auto ar neejošiem immo, tad galīgi to immo negribas. :old_crazy_2:

Bet tas, ka kaut kādu drošību bez immo vajag, tas ir skaidrs.

Nu bet tā, vajag kaut kādu kompi, kas māk kaut ko gudrāku nekā immo ar pogu. Ar lasītāju un kapsulām. Gan jau kaut kas tāds eksistē.

Es ceru ka tu saprati par kādu “pogu” es runāju :wink:

Abet par neejošiem immo - survivorship bias, tikai apgriezti - tu viņus redzi jo tā kā tu spēj ar viņiem tikt galā, tad pie tevis tās mašīnas tiek vestas. Man tādas pieredzes praktiski nav nemaz :old_crazy_2:

Ķipa atsevišķa pults ar pogu? Tad jā.

Ai, visur neejoši immo ir redzēti. Pašam ir bijuši, paziņām, radiniekiem utml. :old_crazy_2:

Nē. Runa ir par to “pogu”, kas izskatās pēc tabletes veida baterijas ar plastmasas turekli, ko pielikt pie atslēgu saišķa - visbiežākais pielietojums mūsu platuma grādos - kāpņu telpu slēdzenes. Vemsim uz plates ir vieta tāda immo mikrenei un programmatūra ļauj piekodēt divas pogas, tajā skaitā opcija ka katrai pogai ir savs regulējums.

Mans Rīgas dragreisists, pēc profesijas mehs ar pārdesmit gadu stāžu, stāsta man par “nopistajām lauku mašīnām”, daudz sliktākām kā Rīgā esošās; cik noprotu, viņa servisā brauc no tava gala - droši vien tiem nopisteņiem arī immo ir nopisti… :old_crazy_2:

Ko tad viņš ņem tās nopistās lauku mašīnas? :old_crazy_2:

Pat to kur labākas mašīnas, Rīgā vai laukos, grūti komentēt. Nu tipiski būs tas, ka lielpilsētā redzēsi daudz vairāk jaunāku auto, kamēr laukos katrā stajankā būs vismaz viens Audi 80 kā minimums.

Domāju, ka visur slēdz ārā immo. Iemesls vienkāršs. Problēmas vairāk nav ne klientam, ne meistaram. Abas puses apmierinātas. Lēti un ātri (parasti). Ja baigi gribi taisi to immo sistēmu, bet tad vairs tie nebūs 30€

Kilometr, kādas versijas ķīniešu MPPS pirkt? Amazonā ir diezgan plašs klāsts… :old_crazy_2: