Spams 2024

Man šķiet ka tur nav sliktu klonu, visi viņi iet. Domāju, ka droši var pirkt jaunāko, vai kas izdevīgāk. Man ir 13. un 16. versijas. Pirkti sen sen atpakaļ aļikā.
Labs toolis par labu cenu.

Viss tur maksā ap 30 eirām, 16 ir vecākā versija, jaunākā 21 vai 22 :smiley:

Ja ņem aļikā, tad ir pa 15€ gan 18, gan 21. Laikam arī 22. Visas pa vienādu ciparu.

Ja Tu gribi ņemties ar Motroniku līdz 7.5 versijai, tad visas versijas derēs. Tā pat arī ar EDC15X blokiem. Tās jaunās atbalsta jaunākus blokus utt, precīzāk neesmu pētījis. MPPS pats izmantoju tikai vecajiem blokiem. Strādā uzticami. Ja vajag kaut ko jaunāku programmēt, tad KESS vai KTAG.

Atceries, ka ar MPPS varēs programmēt tikai flash-atmiņu, eepromus nevarēs. Tad vajag KESSu vai priekš vecajiem kompjiem - FTDI kabeli ar attiecīgām programmām.

1 Like

Gan jau kaut kāds edc15 jāraksta, tur mierīgi var ņemt padsmitās versijas. Man ir 18, pāris reizes ir nogļučijis, bet nu tos vecos kompjus pacelt no miroņiem ir elementāri.

Jā, bet gan jau tā pati jaunākā uzkrekotā arī derēs. Nezinu gan ko jaunu viņi tur ir pielikuši, tad jālasa…

Ja nepielieku papildus barošanu, tad MPPS ir pievīlis. Iespējams ir jūtīgāks uz izmaiņām spriegumā. Bet ar stabilu spriegumu virs 12.5v, nekad.

Ā, nu un diezgan ātri viņš noflešos to kompi. EDC15 pa 2-3min, tāpat arī ar motronikiem aptuveni. Vienkārša, laba proga. Nevar salīdzināt ar KESS, piemēram. Ar to dabūsi 10x slēguļāt aizdedzi un beigās patērēsi visas 15-20min uz to kompi :old_crazy_2:

Jaunākās var būt nestabilākas vai ar kādiem ierobežojumiem. Padjobkas kā nekā. Kaut kur kaut ko arī biju lasijis, ka vecajiem hlamiem stabilāk strādā padsmitās.
Flešošanas ātrums, protams, atkarīgs no atmiņas izmēra, jo gan me7, gan edc15 ir 512KB un 1MB atmiņas, bet mpps izskatās ir apmēram vidusceļš - nav ātrākais, bet nav tik lēns kā kess kloni.

Kess kloni visu dara diezgan lēni. Bet dara. Kas to zin kā ir ar oriģinālu. Nu vēl jau var pamainīt tos savienojuma ātrumus, standartā MPPS ir uzlikts ātrākais.

Ja esi kko lasījis, tad droši vien attiecīgajam mērķim arī tad labāk ņemt vecāku, parbaudīto versiju.

Vēl jau ir no kloniem Galetto. Bet man nav bijis, neesmu mēģinājis

Galetto man ir. Nu pats kabelis kaut kur mētājas, viņa vietā lietoju ft232rl kabeli ar pāršūtu sērijas numuru. Bija moments, kad ft232 draiverī bija “opcija”, kas kreisajiem čipiem nones ID numuru un tas kabelis uz viņu notrāpija, Numuru iedzinu atpakaļ, bet kopš tā laika vinš strādā dīvaini, tapēc nelietoju.
Pagaidām izskatās labākais toolis bootmode rakstīšanai me7/edc15. Strādā visātrāk un ari viņu arī tiek celti augšā šķībi saflešoti sprāgoņi. Arī MS43 esmu ar viņu pacēlis. Varētu teikt must have toolis.

1 Like

Uz ko jāskatās gļukaina immo gadījumā, spoli?

Spoles štekeri.

2 Likes

16 ziņas tika pārvietotas uz jaunu tēmu: A4 B5 nav komunikācijas ar ABS bloku

@kilometrs vari pastāstīt kādi dīzeļiem ir uzsilšanas trekninājumi [gan jau ka ir] ? Mani interesē cik ļoti dīzeli ietekmē ja vadības bloks redz visu laiku remdenu motoru…

No man zināmajām lietām pirmā būs degvielas iesmidzināšana startējot. Siltam smidzinās iekšā krietni mazāk degvielas nekā aukstam. Bet tikai startējot. Siltam ap 20mg/str, un jo aukstāks, jo vairāk. Skati karti:

Nu tad tālāk ir iesmidzināšanas momenta korekcija. Tas vairāk domāts, lai pasargātu aukstu dzinēju un nebūtu tik agra iesmidzināšana, kamēr dzinējs ir auksts. Aukstam dzinējam aizdedze kopumā būs vēlāka, siltam netiks vairāk ierobežota. Uz 1.9TDI atšķirība starp siltu un neuzsilušu būs caurmērā apmēram pa kādi 2 grādi.

:information_source: Daļai 1.9TDI EDC15 softu ir pat kaut kādas ±8 aizdedzes kartes, katra domāta savai temperatūrai (no 60-90gr. C). Otrai daļai viena karte ar automātisku korekciju.

Tālāk seko iesmidzināšanas momenta ierobežotājs. Papildus karte, kas aukstam dzinējam dodot mizā neļaus uztaisīt agru aizdedzi.

Par to trekninājumu, domāju, ka to vadības bloks piedod klāt automātiski. Piemēram, ir tukšgaitas ātruma karte. Pēc 10 gr. C apgriezieni nostāsies uz 861 taisnajiem motoriem vai kā bildē 903 šķērsmotoriem. Aukstākam būs pakāpeniski palielināti.

Lai precīzi noteiktu trekninājumu tukšgaitā ir jāsalīdzina degvielas doza 001 grupā pie Engine gan siltam, gan aukstam dzinējam. Tad zināsi precīzi - cik mg/stroke ir siltam un cik aukstam.

Tālāk vēl ir kaut kādas kartes, kas ierobežo tieši degvielas daudzumus pēc dažādiem temp. devējiem, bet tajās neesmu īpaši iedziļinājies.

Nu jā, tas ir uz 1.9TDI blokiem. Gan jau ka uz citām vadībām doma līdzīga.

1 Like

Ko nozīmē “trekninājumu pados automātiski”? Tak jābūt kaut kur kādai līknei vai kartei kas to nosaka… Es vienkārši gribu iemācīties atšķirību - jau, protams, no starta trekninājuma kartes redzu ka dīzelis un tiešā iesmidze nozīmē stipri mazāku jūtību - ja gadījumā nezināji, benzīnniekam pie -40 vajag 1600% [jā, sešpadsmit reižu vairāk degvielas] trekninājumu :smiley: - kamēr mana golfa motoram pie 0 grādiem tiek dots 22% uzsilšanas trekninājums, un pie 40 grādiem 10%. Ar starta trekninājumu vispār ir jautri - savulaik praktiskā ceļā iemācījos ka ja motoram salā tiek padots ~50% no nepieciešamā starta trekninājuma, tad lec kā dīzelis ar sūdīgām sprauslām - bet ja trekninājums notrāpās kaut kur starp 50% un 100% no nepieciešamā trekninājuma, tad ir pizģec, varbūt kādu reizi uzsit, bet tā pa lielam vienkārši aizlej motoru… :old_crazy_2:

Nu tur apakšā jau ir kaut kāds algoritms. Ja skatās, tad ir tikai viena karte - temperatūra uz X, apgriezieni uz Y, saucas (thermisches Belastungskennfeld), kas varētu būt pa konkrēto tematu.
Vēl varbūt arī ir kāds mainīgais (ne-kartes formātā), kas nosaka kaut kādu padeves pieaugumu procentos dot balstoties uz temperatūru. Vairāk EDC15 flešā nekā nav. :old_pardon:

Man domāt, ka pēc veiksmīga starta tā vadība pati pielāgojas automātiski, mēģinot noturēt tukšgaitas apgriezienus un saprotot cik tad jāsmidzina, kamēr tā siltuma nav… :old_pardon:

Ar automātiski - bloka programmā ir kaut kādas funkcijas, kas to pasākumu izdara, un nav vajadzīgas papildus kartes.

Un lai saprastu - cik tad piegriež, tad jāskatās doza pirmajā grupā.

Dīzelis ir kaut kāds šausmīgi nevērts motors - man te piekrita sameklēt kāpēc nullto pirmās puses PD nehuja neiet; ar pedāli grīdā griežot, pie 3k bija 0,15 bar pūtiens - beigās izrādījās ka uz sēni aizejošajai trubelei gals sasprēgājis, un nogriežot centimetru, problēma tika novērsta - bļin, mana golfa motorā iepūš vairāk ja no turbīnas ir truba nopūsta… :old_crazy_2:

Ja nav gaisa masas un spiediena, tad nebūs degvielas (lai negāztu iekšā daudz degvielas tad, kad tā nevar sadegt). Visas dīzeļu vadības vadās pēc MAF (ja tas atslēgts, tad pēc MAPa).

Un ja ilgstoši ir zemspiediens, tad būs limp mode un ies vēl sūdīgāk :old_crazy_2:

Sūds par to - problēma jau tā, ka gliemezis nehuja neiegriežas. Kā tas vispār nostrādā - bez pievilktas sēnes gliemezim ģeometrija ir tik liela ka tas 1.9 zem atmosfēras spiediena nespēj to gliemezi iegriezt?

Un vispār - tur ir dabas parādība - motors tā pa īstam paveras virs 2k - mošk kāds kaut kad kruķījis sēni?

Vajag iedot iekšā degvielu, lai līdz 2k kaut kas notiktu. Standartā tur viss ir ļoti saudzīgi sataisīts, jaudas nav, arī lai saudzētu 2masu spararatu.
Tās mazās turbīnas spēj iepūst daudz pie atvilktas sēnes, ja ir degviela. Ja nav degvielas, nu tad nevar iepūst. :old_pardon:

Neesmu vēl braucis ar TDI kam ir VNT, kam būtu tik izteikta starpība - ar VNT pūtiens sākas pakāpeniski, nevis kā ar WG, kur vienā brīdī paveras - kā šeit.

Es pieņemu ka “ir degviela” tev nozīmē “iegriež ar kvēpu masu” :smiley: