Spams 2024

Mhm. :old_rasta: Vēl, ja ir nosprūdis vnt, mēdz būt arī tādi varianti, kad sapūš nevis par maz, bet par daudz un rezultātā arī neiet, ne pie maziem, ne lieliem rpm :smiley:
WG vismaz nav to sprūšanas problēmu.

Mazās turbas spēj sapūst tā, ka kompensatori uzkaras. Daudz pie jau ļoti maziem rpm. No vienas puses mazas bīstamas turbīnas.

Pēc pēdējā foruma apdeita kaut kas dīvains noticis ar ierakstu laikiem. Piemēram, pēdējam ierakstam normāli rādījās līdz 10 minūtēm, pēc tam sāka rādīt “pirms 0 min” vai “pirms 0 st.” un tā tas rādīsies vairākas dienas. :old_crazy_2:

Mhm. Dīvaini, mēģināšu novērot :thinking: Pašlaik man tā kā rāda pareizi.

Edits: jā, kaut kas nav, skatīšos.

Vai tad VNT mehānisms var arī nosprūst nepietiekama pūtiena stāvoklī? :smiley:

Kolēģim ir kadijs ar visvārgāko 1.9 TDI, 75 zs, kuru kāds ir pirms viņa sačipsojis - apakšās iepūš 1,2 bārus - ir diezgan normāli :smiley:

1,2 bāri priekš dīzeļa izklausās ļoti nopietni. Es pret tādu noteikti nemēģinātu skrieties.

2 Likes

Parasti jau pārpūtiena stāvoklī, kas iziet no mierīgas braukšanas. Tieši tas stāvoklis, kur sēnei vajadzētu visvairāk bremzēt spiedienu aizaug. Un spiedienu vairs nevar sabremzēt.

Bet ir bijis arī otrādi un visādi citādi :old_crazyteeth:

Pie kādiem apgriezieniem? Līdz 2000rpm nevajadzētu arī pūst baigi daudz. Ja nemaldos nevajag vairāk par 1bar. Pēc tam var jā, dot iekšā. Pēc 2500 jau var dot iekšā visu spiedienu :old_clint:

Līdz tiem 2k nevis ar spiedienu, bet ar degvielas dozu jābūt uzmanīgam. Tas ir tas, kas beidz nost sajūgus.

Nu jā. Lielāks griezes moments pie maziem apgriezieniem ir nāve 2masu sajūgiem. Tāpēc arī standarta regulējums ir ļoti saudzīgs.

Nu es parasti cenšos nepūst vairāk par 1bar līdz 2000. Pēc tam var. Nu tas spiediens, protams, ir kombinācijā ar kaut kādu atbilstoši lielu degvielas daudzumu.

Daudz ir dzirdēts, ka lien ārā klaņi, ja līdz tiem 2000 neesi piesardzīgs :old_crazy_2:

Nu hvz, neesmu dzirdējis par caurumiem blokā dīzelim pie apakšām. Bet nu man te rajonā nieviens zem 96kw neko netūnē. Izņemot varbūt sūkņa musarus ar 96kw virzuļu grupu.

96kw bloks jau ir stiprāks. Esmu dzirdējis vairākus gadījumus ar cauriem blokiem. Bieži vien tas klanis iznāk laukā tieši pie mazajiem rpm iedodot mizā. Tāpēc vienmēr ar šo baigi uzmanos.

Priekš tāda, kur no fabrīķa diez vai bijis vairāk par 0,5, ir jau arī :old_crazy_2:

Man liekas ka pūtiena apogeja bija kaut kur pie 1,5k - virs 2k jau bija zem bāra, neatceros cik bija pie 3k, bet diez vai vairāk par 0,7 - tur tomēr noteikti ir maza WG turbīnīte… :smiley:

Izdomāju papētīt pēc tam, kad vajadzēja to mašīnu atdzīt no Nīcas, un piefiksēju ka kaut kā baigi labi ieskrienas līdz simtam… :smiley:

90hp motoriem čipojot arī parasti liek ap 1.2bar spiedienu. Vairāk nav vajadzīgs

Kuriem 90 hp? Sūkņa? Esmu pabraucis ar diviem, ar piespraustu kompi - viens bija 1Z kam uzliku AHU vadību ar čipsotu kompi - tur boost target bija 0,95 - otrs AHU kam, pēc visa spriežot, arī bija čipsis - tur, mašīnai ar nopuņķojušos kūleri, bija 0,8 faktiskais, cik bija pieprasītais, neatceros - abi novērojumi labi sakrīt ar to sen lasīto apgalvojumu ka 90 zs var uzčipsot uz 105 zs.

Jā. Nu vienīgi ja ir aizvēsturiskais kompis, tad tā švakāk ar to čipošanu. Bet ja jau normālais MSA15, tad +30hp būs. Kaut kas ap 0.8-0.9bar standartā tur pūš. 110hp veidīgajiem laikam bija 0.95bar.

Kāds sakars vadības blokam ar sprauslu vai turbīnas lielumu? Jā, 90 zs pēc specenes jābūt 0,7 un 110 zs 0,95 bar.

Vistiešākais :old_crazy_2:
Interesanti, ka 90zs failos arī ir tie paši 0,95bar, tāpat kā 110hp

Šodien sanāca diagnosticēt ALH; sapratu par ko tu runā - 0,95 bar ir 90 zs VNT , kamēr 90 zs WG ir 0,7. Kaut kāda herņa vispār, uztaisīt 90 zs motoru ar VNT, jo vājāks motors tiek pie AFNa problēmām :old_crazy_2:

Jā, kā jau teicu, tad VNT 90zs un 110zs motoriem ir identisks 0.95bar spiediens stokā saregulēts. Teorētiski 90zs motoram nevajag tik lielu spiedienu un pietiek droši vien ar tiem pat 0.7bar.

Bet gan jau ka 90zs motors ar VNT turbu standartā būs čut dinamiskāks pie mazajiem apgriezieniem. Nu, protams, ja ir VNT, tad var tūnēt un regulēt, ar WG būs lielāka turbo bedre un … nu tā standarta WG turba jau nav ne uz ko vairāk par 120hp spējīga.

Un ja negrib to VNT klapatu, tad skaidrs, ka ar WG turbu būs labais “aizmirsti un brauc” variants.

:old_banana_049:

Sveiki visiem. Varbūt kāds ir ņēmies ar audi a4 b7 skaļruņu maiņu? Un var ieteikt ar ko aizvietot stock tumbas bez bose uz ko labāku