Nepateikšu no galvas vai B7 tur ir 3 vai 4 skrūvju stiprinājumi (attiecīgi - vajag adapteri, vai nē). Bet jebkurā gadījumā ne-bose sistēmām tumbas droši var mainīt uz aftermārketa
Vot tagad darbā vairākus mēnešus ņemos ar darba lietām. Šai stulbajai problēmai ik pa laikam pieķeros, bet kaut kā nesanāk salabot. Tagad šo to vēl paregulēju, mož tagad būs beidzot ok, cerams nebūs vairāk nepareizo laiku
Mašīnai ar īsti nebija laika kad pieķerties, bet lukturus vajadzēja dabūt dzidrākus. Tad nu noslīpēju veco lakojumu un nolakoju pa jaunu. Re, būs arī foto.
B5 prisfeislifta lukturi laikam ir ftw…
Stikla ir stikla. Var jau sakopt arī plastmasas. Šiem priekšas vākus diezgan grūti noraut nost.
Un cik bieži tā kopšana jādara?
Nu šos pirms kādiem apmēram 5-6 gadiem lakoju. Diezgan dzelteni jau bija palikuši. Fināls vākam ar 2000. smilšpapīru un lakoju ar pabiezu kārtu, lai nepaliek grubuļains.
Izpūtu visu pie reizes ar kompresoru, paskatījos - ķīnas projektori joprojām ļoti labā stāvoklī.
Interesanti, ka no iekšpuses tajā vietā, kur spīd stars bija palikuši kaut kādi nosēdumi (laikam no spīdēšanas tajā vietā), kas noteikti kaut cik pabojā gaismu. Izmazgāju tur visu ar logu mazgājamo un iekšpuse notīrījās ideāli.
Kaut kā tā.
Man par cik tie stikli uzlikti ar bituma zapti, tad noņemt un uzlikt ir 5 minūšu jautājums.
Nu jā. Es savam golfam esmu lukturu stiklus vienreiz ņēmis nost - mitrums sūcās iekšā, vajadzēja to novērst - bet tā tie lukturi tur stāv, nekas tiem nenotiek, un ja notiktu - nu tad tur ar kaut kādām laikām vai smilšpapīriem tur neko nevarētu izdarīt…
Interesanti, diez plastmasas stikli ir lai iepistu kapeiku, vai lai mazāk gājējus sasistu lupatās…
Nu gan jau ka tā arī ir, ka tos plastmasas vākus var viegli, ātri un lēti saražot. Plastmasu grūti saglabāt labā stāvoklī ilgstoši, pat ja salīmē caurspīdīgas plēves, tad saules starojums tāpat tiek klāt un lēnām bojā to virskārtu.
Bet stiklu arī var uztaisīt sūdīgu. Vienreiz sen, atceros, ka varēja nopirkt jaunus ķīniešu otrā golfa apaļos lukturus, laikam par 6 € vai Latiem gabalā. Nopirku, uzliku, viss baigi skaisti. Iebraucu automazgātuvē un kā uzlaidu ūdeni virsū, tā abi lukturi skaisti pārplīsa uz pusēm.
Otrā golfa lētajiem lukturiem pamatā ir cita problēma - gabarīta spuldze ir vietā kas nav savietojama ar korektoriem
msh, ir kādas idejas kādēļ a80b4 after run relejs (272) grib darbināt dzesēšanas ventilatoru arī tad, ja sensors galvas galā ir atvienots? Pamēģināju citu releju - tas pats.
Nē, nav - nav nekad sanācis iedziļināties tajā sistēmā Bet nu cik minos no tās sistēmas uzbūves, iesaku ar testeri pārbaudīt vai viss pienāk kā vajag, uzsvaru liekot uz devēja kontaktu.
Es vienreiz pētīju shēmu tai sistēmai. Dīzelim bija sensors ar diviem ātrumiem, benzīnniekiem ar vienu. Liekot dīzeļa sensoru benzīnniekam vajadzēja pārlikt vienu pinu, lai ventilators ieslēgtos pie pareizās temp.
Atceros, ka sistēma bija nesaistīta ar ECU, kā tas ir visiem jau B5 un uz augšu.
Šī bij laikam dīzelim, jo 2 pakāpju dzesēšana.
Tajā shēmā neredzu after run releju. Domā radiatora devēju? Cik man nācies saskarties, visiem B4 ir bijis 3 kontaktu devējs un 2 ātrumu ventilators, bet ne par to devēju ir runa.
272. relejam nav sakara ar 1./2. ventilatora ātruma relejiem, ventilators griežas arī bez tiem, ar izslēgtu aizdedzi un darbina to sensors, kurš pieskrūvēts uz bleķīša vārstu vāka galā, no motortelpas karstuma.
Apmēram šādi (uz ātro atradu, varbūt nav tieši no B4):
2.0 Mono oriģināli nāk ar 2 kontaktiem un ir tikai viens ātrums ventilatoram. Ieliekot devēju ar trijiem, saspraust jau var, bet ventilators ieslēdzas nevis pie 97, bet jau pie 103 (varbūt sajaucu grādus, bet nu, par vēlu ieslēdzas, atkarīgs jau arī no nopirktā radiatora devēja).
Tāpēc teicu par to pina mainīšanu. Vai arī jāliek devējs ar 2 kontaktiem, tā kā oriģināli paredzēts.
Man likās ka ar trijiem ir tikai dīzeļiem un benzīnniekiem ar 2, bet nu precīzi nezinu.
Man šķiet, ka tam pašam mono bija tā, ka izslēdzot aizdedzi nekāds after-run nebija, bet nu var būt ka tur kaut kas nestrādāja kā vajag cik tagad pa miglu atminos. Tā kā jā, par tiem afterrun relejiem nezinu.
Nu tā mana shēma pa manam ir no B4 TDI, bet nu varbūt pēc 94.g kaut kas tur pamainās… ELSā jau nevar dabūt shēmas no šitiem vecajiem aparātiem.
2.0 Mono varbūt tā arī ir, nav sanācis tādam krāmēties gar dzes. sistēmu.
After run sistēma nav nekas neparasts, redzēju arī uz 88.g B3 1.8 un 2.0. Cik saprotu, 2.0 ABK laikam darbina arī dzes. šķidruma sūkni.
Šodien sanāca pieķerties un kaut ko pamērīt. Laikam tie 272. releji krīt kā mušas, jo krājumos atradās vēl viens tāds un ar to viss strādā kā vajag. Interesantākais, ka tika likts arī tāds, par kuru biju pārliecināts, ka ir ok, jo pirms izjaukšanas tai mašīnai šādas problēmas nebija.
Bet vai tiešām 2.0 Mono nav afterrun sistēma? Kur tas 272. atrodas B4? Itkā jau vajadzētu viņiem visiem būt tai sistēmai?
Tā kā reālu drošinātāju kastes bildi ar tajā iespraustu 272. releju grūti atrast, tad laikam ne visiem tāds nāca.
3. vieta, virs logu tīrītāja intervāla releja.
Pirms pāris nedēļām viens mani sakoļīja golfam nomainīt kūleri - te ir izveikts ķep ļep pagaidu variants, bet jau tagad ieplūdes garums un tilpums no turbīnas līdz droselei ir sarukuši uz pusi, ar jūtamu uzlabojumu motora atsaucībā - ilgtermiņā gribas uzbūvēt īso kolektoru un kūleri uzlikt uz motora taisnā līnijā starp turbīnu un droseli. Paskatoties uz dīzeļu ieplūdēm, mati ceļas stāvus - šodien ieraudzīju kā izskatās B5 2.5 ieplūde; nevarēju saprast, tur ir tikai divi metri vai vairāk…
B5 laikam bija tie divi mazie kūleri. C5 2.5 laikam lielais priekšā ar dažādiem variantiem.
Es savam dīzelim uztaisīju super-ekonomisko variantu, kūleri pa 10€ rrrā no opeļa un šrotā salasītus trubu gabalus. Un FMIC gatavs.
Visu sarežģī tas vietas trūkums, bet golfam gan jau tur ir vieglāk.
Nekas tur nav vieglāk - golfā ir baigā metrāža [vismaz divi metri] priekšā esoša kūlera trubām, kas bija galvenais iemesls iziet uz to gaiss - ūdens kūleri, bet radiatora priekšā siltummaini likt nevēlos, jo nav pilnīgi atmesta doma par saldēšanas agregātu - bet tā kā tas ir otrais golfs ar mazajiem buferiem, tad citur vietas maz.