Spams 2024

Vovo šiten tā! Laabs :rofl:

Kur var dabūt tādu sviestmaizi? :laughing:

1 Like

Labvakars, radās paspamojama tēma. Ir doma esošo C5 beidzot nomainīt pret ko jaunāku spīdīgāku un ar daudzām podziņām - nepārlecot savai pakaļai pāri ir doma, ka varētu pāriet uz kādu C6 vai B7. Mēģināju saprast kas ar tām mašīnām ir labs un kas nav FB grupās, bet tur cilvēki komentāros tikai sadirsties prot.

Jautājums ir kas viņiem ir ar motoriem? Neko milzīgu nevajag, es nekur neskrienu, bet nu apdzenot stāvēt blakus fūrai arī negribu, tā ka kaut ko pavidam. Ja benzīnu, droši vien gribētos tādu, kam var normāli gāzi uzlikt (tādi tajos auto vispār nāca? Cik saprotu, FSI motoriem gāzi tipa uzlikt var, bet dārgi un ne īsti labi sanāk). PD dīzeli laikam arī negribu, it kā nav tik traki ar viņiem, bet tas liekas tāds… ne šis ne tas variants, ja ir kādi jēdzīgi varianti, droši vien gribētos labāk commonrail.

Ir tiem modeļiem kaut kādi tādi varianti vispār? Un uz ko vēl varētu skatīties, ja tādu iet skatīties uz vietas? Kā viņiem ir ar iespēju viņus pašam remontēt bez 500 dažādu kabeļu un datoru?

Kas esošajam C5 vainas ka gribas to problēmu? :smiley: Pašam remontēt - protams ka sliktāk kā C5 - VCDSu vajadzēs vairāk, un tur jau ir component protection; atsevišķus vadības blokus pats nomainīt nevarēsi.

Labs vakars :wave:
Tā jau ir, kad vajag nomainīt auto, gribas skatīties uz ko jaunāku.

Principā labs bija vēl 1.9TDI PD (protams, vecais VP motors tāpat ir labāks) un 1.8T, kas nāca vēl iekš B6 (nezinu par B7). Par pārējiem jaunajiem brīnummotoriem, nemācēšu teikt. Ir dzirdēts, ka 2.0 benzīnniekiem tur esot problēmas ar eļļas patēriņu. Nezinu… par tiem motoriem lai komentē kāds cits. Viens ir skaidrs, vecie motori bija labāki.
Nu var pirkt, bet būs lietas, kam jāseko līdzi, nevarēs tā - tik mauc, kā ar veco 1.9 sūkņenieku.

2.0TDI jāseko līdzi tai eļļas sūkņa seškantei, tad ies, bet nav vairs tik labs motors kā 1.9 :man_shrugging:

Par elektronikām. C6 ir component protection, daudzi pircēji par to nepadomā, un kad kādu elektronikas bloku jāmaina, tad bez ODIS uz GEKO logina maz kas notiek (sāksim ar to, ka vēl vajag atrast cilvēku, kas gribēs tur kaut ko darīt :rofl: ). B6 un B7 nav CP, tā kā tādā ziņā būs vieglāk (bet tur ir jau citas lietas - pinķeris ar RB4 un RB8 spidometriem, bet krietni vieglāk par C6, jo nav jāčakararējas ar CP).
Ar CP visstulbākais ir tas, ka vajag piekļuves GEKO datubāzei, cilvēks parastais var nopirkt, bet tas izmaksā ap 30€ uz kaut kādu stundu, un ja nesanāk to bloku piešūt, tad nauda vējā, pērc atkal loginu. Nu un vajag arī kkādu nopietnāku darbarīku, kā VAS6154, piemēram, kas arī nav lētais prieks.

Par virsbūvēm. B6, B7 un C6 jau ir mazāk cinkotas virsbūves, pliks metāls rūsēs ātrāk, nekā C5 vai B5, vai vecie cinkotie auģiki.

Nu es vispār esmu no tiem, kas pieturas pie vecajiem Audi. Ja pirkt kaut kādu B7, tad jāņem baigi sterilo, bez rūsas, lai kaut cik notiet. Tāds mans viedoklis šajā tēmā.

1 Like

Man šķiet, ka tur vispār nav neviena bloka, ko var pats nomainīt :old_lol3:
Nu izņemot kaut kādus logu motorīšus un tamlīdzīgas detaļas.

Kilometr, apmierini manu ziņkārību - pastāstī ar ko atšķiras vēlīns 1Z no agrīna AHU :slight_smile:

Principā tad sanāk, ka C6 galīgi nav variants, nav tās mašīnas tik jaunas, ka būtu kaut mazākā ilūzija, ka neviens bloks nenosprāgs.

Kas tiem B7 ar tiem RB4/RB8? Sprāgst nost kā mušas?

Ar rūsa tā kā būtu skaidrs, tie C5 arī nekāda medusmaize nav, jo nu, gadi arī ir pagājuši. Dzīvu C5 arī atrast vajag pamanīties, durvis vai spārnus jau sāk kļūt grūti un dārgi atrast. Dzīvu bagāžnieka vāku drīz vairs nekur nebūs.

TDR forumā bija smalki aprakstīts par atšķirībām starp 1Z un AHU. Bet tur arī nekas neiet, mož cepj augšā jaunu lapu.
Galvenais - AHU/AFN veidīgajiem (visiem jaunajiem motoriem) galvās ir 7mm vārstu kāti un divas atsperes uz vārstu. 1Z 8mm kāti, viena atspere uz vārstu.
Cik atceros, tad virzuļi jaunajiem motoriem bija labāki, bet, kas precīzi vairs neatceros.
Par vēlīns un agrīns, tad galīgi nemāku spriest. Dīzelistiem jāprasa. :man_shrugging:

C6 varbūt tikai tās elektronikas dēļ, B6 un B7 elektroniskā sistēma ir vienkāršāka.
Par C6, bieži ir dzirdēts, ka samaina bloku un kas notiek… bloks neiet, jo component protections :man_shrugging:
Par mehāniskām lietām, jājautā kādam citam, ne man :smiley:

Tie Bosch paneļi nav tā, ka sprāgtu kā mušas, īstenībā diezgan izturīgi, pats ļoti maz esmu mainījis. Taču, ja jālien tur iekšā, tad var iznākt ballīte :partying_face:

Ak tādas tās atšķirības… Es piebildu agrīns un vēlīns lai tu nesāktu teikt ka vadība… :smiley:

Kāds tos līmeņotājus apskatē reāli arī skatās? :smiley:

Neskatās! (es vēl to rakstu pielaboju :smiley: )
Fiziski jābūt tiem korektoriem ar kronšteiniem un kaut kādiem vadiem un skate būs.

Ja man nebūtu ko darīt, es varbūt golfam nopirktu kādus zenona vai diožu lukturus ar e marķējumu. Ja būtu zenona lukturi un nāktos uzlikt līmeņotājus, diez ko apskates rūķītis teiktu, ieraugot ko tādu otrajā golfā - droši vien blisinātos kā viens reiz darīja, ieraugot viduskonsolē klimatu, tik šajā gadījumā meklētu par ko izdrāzt :laughing:

Uj, gan jau atrastu par ko paņemt priekšā :old_crazy_2:
Bet nu ar lukturiem jau var tā - uz skati ieliec oriģinālos un pēc tam braukā ar citiem. Vismaz es tā daru, jo neesmu tos motorus joprojām uzlicis pa 8 gadiem :old_crazy_2:

Par ko tad diez šie piepistos, ja marķējums būtu? Otrajam golfam ir priekšas lukturu uzlabojuma potenciāls dēļ lukturu formas un izmēra - kā minimums der lukturi no Jeep Wrangler, ja vien nav iebildumi pret izliektu stikla formu :smiley:

1 Like

Vienīgi par to, ka no rūpnīcas tāda opcija mk2 golfam nav nākusi (ksenons). Bet nu varbūt arī saies. :man_shrugging: Jebkurā gadījumā jāpatur vecais lukturu komplekts, ko iemest, ja nesaiet.

Es labprāt no tā liekā komplekta atbrīvotos, bet man manuālā regulēšana patīk labāk par automātisko. Teorētiski varētu arī ielikt to ksenona vadības bloku un visu savienot. Bet nu man to nevajag.

Kādreiz USA forumos džeki atceros, speciāli meta misenē to auto-regulēšanas sistēmu un pārtaisīja uz manuālo EU stilā.

Jā, es neesmu sajūsmā par to automātiku - es atceros ainu 15 gadus atpakaļ uz A11, tā kā šoseja tolaik bija ļoti bedraina, varēja viegli atpazīt kuras pretī braucošās mašīnas ir jaunākas - tām zilganas gaismas stari plivinājās augšā, lejā, augšā, lejā…

Jā, vienmēr ar roku pagriežu uz leju, ja vedu ko smagāku, un principā diennakts gaišajā laikā baigi uz augšu ksenona lukturus griezt nav vajadzīgs, jo spožums tāpat ir pietiekams - mazāk spīdināsi pa bedrēm acīs.

Esmu redzējis, ka sagriežot uz pašu leju halogēnos lukturus (ar vājām lampām un sūdīgiem lukturiem) var panākt tādu efektu, ka pretim braucošamiem izskatās, ka tie lukturi gandrīz nemaz nedeg :old_crazy_2:

Beeet vot, apskalotāji, tie gan noder. Ja xenona lukturus apmet ar šļuru, tad stars sāk iet visur un spīdēt acīs citiem. Lai gan skatē viņus vairs neprasa :man_shrugging:

Īsti nesaprotu ar ko tad labs C5 baigi atšķirsies ar piemēram B7? (Mani aizķēra tā frāze “jaunāku spīdīgāku un ar daudzām podziņām”) C5 2004 un B7 2005 Piemēram. Ok, gribējās vnk piečakarēties. Var jau būt situācija, kad vienkārši ir vēlme ko citu. Pārkāpjot no C5 viss būs krietni šaurāks. Braukšana arī cietāka, bagans mazāks. Lielam cilvēkam būs neliels klaustrofobisks piesitiens pēc C5.

Motori? Nu kā jau katram normālam audāram pēc C4, tie palika nelietojamāki (nu tiem, kas paši cenšās tos remontēt :D) Nesaprotu vēlmi pēc beņas, ja startā jau izskati gāzes uzlikšanu. Gāze man asociejas ar nepareiza auto/dzinēja izvēli. Bet tie ir mani putni galvā. Par PD motoriem un fūres neapdzīšanu kauč kā neiebraucu. Tur viss ir kārtībā.

Kopumā - par B7 vispār nav ko mīzt. Gadiem tiek braukts, auto tikpat vienkāršs kā B5. Remonti viegli.
Pilns tirgus ar detaļām un to paplašina tas, ka daudz der no B6, kas ir katrā normālā kūtspakaļā uz klučiem jau nomests. Ja tomēr ej dīzeļa virzienā un piedziņa nav svarīga - iesaku 1.9PD motoru bez seškantēm un balansieriem eļļas sūķņa pajebūcijā.

1 Like