Nekas tur nesprāgst nost, iet gadiem. Sūdi sākas, kad kāds grib sarkanā paneļa vietā obligāti krāsaino, tad sāk sapārošanu un nokauj abus paneļus. Pagaidām tiešām neesmu tā baigi saskāries ar mirstošiem RB paneļiem kā tas bija ar piemēram B5 MM paneļiem.
Edit: ā, meloju. Vienam RB4 redzēju beigtu taho, tur nomainīja paneli un sagāja.
Jap 2.0 beņa - KATEGORISKI aizliegts iegādāties, ja vien braukšana kā ar 2-takteri nav problēma.
Aļa, baganā eļļas kanna, pīppauzēs ceļmalā jāuzlej regulāri.
Nu jā, ļoti reti tur ir problēmas. Bet ja ir, tad šiem paneļiem obligāti jābūt piekodētām atslēgām un piešūtam pie ECU, citādi tur viss ir slikti, panelis bļauj un avareikas mirgo.
Tiesa, ar pašām immo sistēmām uz B6/7 arī nav redzētas daudz problēmas.
Bet var jau darīt. RB4 gadījumā var ar vienkāršiem rīkiem vēl kko darīt, RB8 vairs ne.
Un vispār - VERDIKTS - pati pati svarīgākā lieta pērkot B6/B7 ir vienkārši jāskatās, kāds tas auto ir nācis pēc VIN numura. Šausmīgi augsts procents uz iespējamām pārbūvēm, arī gateriem, jo konstruēšanai padodās nu tā ka ĻOTI ĻOTI! Var būt dzimis kā piemēram, priekšpiedziņas automāts, anglis, bet iekš LV jau torgāts, kā eiropietis, mehānika… un kvatra Es nopietni.
un tad jau tur vīraks kūpošs ir jākarina eglītes vietā pie spoguļa un baganā jāvadā līdzi sasiets pāvests.
A tā, standartu standarts aļa biežākā pārbūve: B6/B7 2.5q uz 1.9q lai uzsistu cenu itkā.
Beet… tas 2.5 nu jau ir tik ļoti izkosts… ka es neredzu vairs jēgu pārbūvei ja godīgi. Labs 2.5 tērēs tos pašus 7-8 litrus, ies labāk un komfortablāk.
Kāpēc es to stāstu? Jo nu “vecajā” forumā visiem zināms B6 “spečuks” pārbūvēja 2,5q uz 1,9q, pārdeva vienam citam stailerim un tad viņš tur pisās ar kvēlsvecēm, kas silda pussekundi ziemā. Tur mainīja relejus, kompjus un ko tik vēl nē. Vesels topiks bija. MSH, neatceries? Vaina vienkārši ir līkā paviršā pārbūvē… štekeri ta jau sapas un der, spraud un spēlē kā saka, bet vadiņi ta pretī nav, slēgumi citi, shēmās ta kurš skatās? Respektīvi nekādā gadījumā negribētu pārbūvētu tieši šī iemesla dēļ…
ES PATS VĒLOS TO VISU SAFIST, lai es zinu ko vainot
Kaut kad nesen TDR bija video, kā pārbūvēt B6 no fwd uz quattro. Tur gan viss tā ātri pārskriets, gan jau vecajā forumā bija kaut kādi apraksti.
No sava elektronikas skatu punkta, zinu tikai to, ka quattro ir pavisam savādāka bremžu elektronika. Un dzinēja vadības uz quattro jau arī ir pielāgotas. Ja jāmaina bloki, tad bonusā būs čupa kodēšanas, kas lielākai daļai mehāniķu liekas nafig nevajadzīgs sūds.
Un vispār par tām pārbūvēm, kas to izdara tiešām uz 100% korekti, domāju, ka ir maz. Jā, var to izdarīt un tas strādās, bet vai tiešām visi vadiņi visur būs salikti pareizi. Nu šaubos. Pārāk daudzi “spečuki” pie mums dzīvo.
Pirms 2 gadiem biju skatīties vienu b6q ar 1.9tdi, ārēji viss skaisti, kā pavērās kapots, tā acis uz kātiņiem. Motortelpā nekā lieka, viss turās uz savilcējiem, automāta dzesēšanas radiators ar nogrieztiem trubu galiem, kurš pie televizora karājas uz savilcējiem. Visapkārt pilns ar apgrieztiem vadu galiem. Visam bonusā - VIN numuram pa vidu izurbts caurums, jo likta “mūzika”. Bija skaidrs, ka tikko svaigi veikts 2.5v6 automāta uz 1.9tdi manuāli swaps.
Nu jā, ir jau gateru gateri. Kaut kādā vienā whatsapa grupā nesen zēni lielījās, ka 1.9tdi swaps esot pa 4h izdarāms. VISPĀR BEZ PROBLĒMĀM. Ja ilgāk pa 4h, tad ļoti lēni šancējot, neesot īsts mehs. Nu pārsmieties, protams. Te arī darba augļi. Es ja redzu kādā swapā ka cilvēks pat degvielas trubas nav pamanījies salikt smuki OEM vai kaut ar pārejām, bet vnk lētākos 3-4 circleK žņaugus virknē uz vienas nabaga trubiņas, tad par ko mēs vispār tālāk runājam
Man liekas, ka tieši otrādi - kolhoza laiku virpotāji neko tādu nedara, jo pāris desmitdaļas milimetra šur vai tur tā laika tehnikai pilnīgi neko neizteica - viss meta un vibrēja arī no rūpnīcas. Iestāda uz aci vai pret griežņa stūri un viss. Arī patronā neko normāli iestādīt nevar, jo ikdienā virpoti lomiki. Mūsdienās tā var darīt tikai tāds virpotājs, kurš nenes atbildību par savu darbu vai vienkārši nesaprot, ko dara. Vai pakistānis.
Es iestādu uz pāris simtdaļām pat tādas detaļas, kurām tas nav svarīgi, lai pēctam, ja nāksies virpot vēl, nav problēmu ar atkārtotu iestādīšanu.
Par podziņām un spīguļiem bija ironija par msh un gachaana battlu Man bēda tas, ka esošais C5 ir norūsējis tā, ka vairs rokas neceļas vest metināt (un tur jau ir sliekšņi, arkas, pat priekšējās glāzes izskatās sūdīgi) un ja mainīt tad nez, apsveru visus variantus. Varbūt ja arī atrastos labs C5, varētu arī tā, tikai tas, ka vot C5 virsbūves detaļas manā apkaimē pamazām pazūd, B7 vēl moš būtu cerība kādu brīdi kaut ko atrast?
Motori ir tā ka man daudz jābrauc nav, tā ka man ir gandrīz pofig, ar ko braukt, ka tik tas motors ir uzticams un netērē kosmisku piķi degvielā. Par gāzi nestrīdēšos, katram savs, bet ja es varu pa lēto pie kaimiņa uzlikt lietotu iekārtu un braukt lētāk, tad neredzu iemeslu to nedarīt.
Ar PD motoriem un apdzīšanu tiešām neiebrauci, nekāda sakara, bet tas tā Drīzāk bija jautājums, ja tur ir kāds 1.6 bezturbo dīzeļs vai kāds šausmīgs 1.4 benz ar ko vispār nevar pabraukt, tad tos gan man nevajag
Kvatro man arī galīgi vienalga, pārsvarā ir pilsētas un šosejas, ja kaut kur ir tā aizputināts, ka nevar izbraukt, tad man tur nevajag
Man vietējos šrotos jau arī vairs nav tas stāsts, kas bija pirms 5-10 gadiem.
Jo principā šrotos ejošās detaļas jau joprojām ir no tiem pašiem vecajiem Audi (tikai palikušas daudz mazāk), bet klāt ir nākuši vairāk visi rekur arī minētie C6, B6 un B7.
Jāskatās ir plašāk, rrr.lt ir viena no labajām lietām, kas pēdējā laikā parādījās un uztaisīja veselīgu konkurenci šrotiem.
Tā, tikko sapratu ka mans avatars pirms dažām dienām nejauši novecoja
Šodien sanāca iemācīties kāda atšķirība ir starp ceškas un B5 priekšējajām jostām. No sākuma likās ka vienīgā atšķirība ir leņķis, kādā saliekts tas dzelzītis kas jostai galā - izliecu kā vajag priekš B5, ieliku mašīnā - aha, huj, viņš vēl otrādi nāk, vai nu jābungā laukā tās pumpas, vai jāārda un jāpāršuj siksna. Manā gadījumā gan ne viens, ne otrs, bija iespēja arī izņemt siksnu no B5