Polijā arī ir kaut kādi darboņi kas dara to pašu, saucas KE-jetronic killers vai kaut kā tā.
ABK ir digifants, droši vien būsi sajaucis kodus ar AAD - vai arī jājās ar digifantu.
O bļin
, jā sajaucu, tad tas bija digifants. Bet tur ar atceros, ka viss beigu beigās ar viņu bija slikti un iekrāmēja 1.9 AAZ.
Esmu tik dumjš šitajos benzīnniekos, ka īsti nezinu ar ko atšķiras digifants. ![]()
Digifants ir fofāgena atvasinājums no L-jeta, ieliekot vienā kastītē arī aizdedzes vadību - attiecīgi elektroniskā šprice kas slodzi mēra ar mehānisku gaisa masas mērītāju - izņemot pašu pēdējo paaudzi, atrodamu uz slavenā ABF.
Ceturtdien sanāca pabraukāt ar mašīnu, kurai priekšā ir stiliņa numura turētājs. Mašīna ir Opel Meriva… ![]()
Savējam es viņas noplēsu, un bija arī labi nodrupušas pa daudziem gadiem. ![]()
Un uzlīmēju auģiks.lv uzlīmes, kuras starp citu no manis par brīvu var dabūt, ja ir vēlēšanās. Neesmu tikai vēl publiski ielicis, ka var dabūt.
Kā aizsūtīt izdomāsim. Drīkstēs līmēt arī uz opeļa ![]()
Man vēl savulaik patika traģikomiska dabas parādība - DRAUGOS kaut kādā audī grupā cilvēciņi mēdza prasīt kur lai dabon stiliņa, foruma ar kuru viņiem nebija nekāda sakara, nakļenes
- viņiem to aizrādot, parasti kaut ko dirsa pretī ![]()
Es tikmēr savam audī stiliņa nakļenes nelīmētu, nebūtu gribējis tikt asociēts ar to vietu… ![]()
Uz golfa būtu smieklīgi, ja atrastu uz ričuka kaut kam tik augstam vietu, būtu vēl smieklīgāk… ![]()
Pastāsti labāk vienu lietu par savu specialitāti - C5 vēlīnam panelim nopietnāku brīdinājumu par norautu roceni nekā tikai lampiņa, nevar uzlikt?
Tur rocenei būs pilnīgi parasts signāls, kas komutējas ar masu un ieslēdz lampiņu. Nu vēl tas viss iziet caur Micronas proci.
Lielo izsaukuma zīmi panelī var dabūt atvienojot bremžu šķidruma līmeņa signālu.
Vienai daļai jaunāku VW paneļu ar norautu roceni uzsākot braukt panelis pīkstēs un rādīs paziņojumu ekrānā, bet ne Audi paneļi, diemžēl.
Tātad softiski neko nevar izdarīt, un jāliek relejs no slēdža lai pārrautu bremžu šķidruma līmeni? Šitik jaunām mašīnām bremžu šķidruma līmeņa devējs atslēdzas nevis saslēdzas?
C5 pārrauta ķēde pīkstēs, jā, domāju visiem tā laika VW paneļiem arī tāpat.
Softiski, tik cik tie paneļi ir izkosti, tad neko nevarēs pamainīt rocenes sakarā.
Jāņem kkāds Passat B5 vai Golf4 panelis, tur ir dikti vairāk zināmu iespēju.
Gan jau ka pirmo ![]()
Te jāsalīdzina, kas ir izturīgāks ilgtermiņā. AELs vai AFNs ![]()
Žēl, ka pēc C4 īsti vairs neizmantoja R5 motorus.
To, droši vien, varēs atbildēt kāds, kurš pietiekami daudz abus ir skrūvējis. ![]()
Kā ko…
Pusmiljonu noskrējis AFNs saka “klaklaklakla trrrrrr”, pusmiljonu noskrējis AELis saka “gragragragra grrrrrrr”… ![]()
Es šaubos ka tur ir kaut kas būtiski atšķirīgs, ja neskaita to ka AFNam tā nīkulības dēļ pie izplūdnieka ir pieskrūvēta problēma, kāda 2.5 nāk tikai jaudīgākos busos
Savādāk es pieņemu ka ir +/- tas pats, tik par vienu detaļu vairāk - nu un 2.5 gan jau noteiktām pozīcijām detaļu cenas ir x2 pret 1.9 kā tas ir benzīnniekiem ![]()
Ja ar motoru viss ir kārtībā, tad tā pieskrūvētā problēma, īsti problēmas nerada.
![]()
Bet, lai sprūstu VNT, tur tiešām var būt 101 iemesls un ļoti bieža parādība, ar WG, protams, tādu problēmu nav, jo nav kam īsti iesprūst. ![]()
Cik man ir stāstījuši tūnētāji, tad tieši ar pirmās paaudzes VNT turbīnām, kas ir GT1749V / VA tā problēma ir visizteiktākā, un jaunāku paaudžu VNT turbīnām tas mehānisms ir jau mazliet labāk uztaisīts.
Tu tā domā tāpēc ka tu brauc normāli - pamēģini ar dīzeli dudināt, un tad uzzināsi kā tur ir ar problēmām
Es nesen biju aizņēmies no kolēģa viņa otro mašīnu, kas patlaban ir B5 AHU [septembrī nopirkām; ikdienā viņš brauc ar savu kadiju, ar to ja kadijs neiet , un nesen kā reiz bija kādas trīs nedēļas kad šis ikdienā brauca ar to A4, jo kadijam bija motors beidzot izbeidzies] , izbraucu uz šosejas - otrais robs, mākonis, trešais robs, mākonis, ceturtais robs, mākonis, pa ceļam vēl apdzinu fūri ceturtajā, atkal mākonis - nu neko, pēc tam vairs nekūpēja; nedēļu vēlāk vēl aizņēmos, tā kā šis nebija braucis, tad joprojām nekas nekūpēja
Es pēc tam šim šo saku; “tu nemāki braukt ar dīzeli” - “nē, TU nemāki braukt ar dīzeli!” ![]()
Pazīstams čalis kam kuļmašīnas tuvas, savulaik par ideju pārbūvēt viena cita kolēģa 1Z par AFN sāka minēt, ka pēc tam būs jābrauc ar pedāli grīdā, un “man te pie mājas puse mašīnu ir ar aizaugušām turbīnām un vadību avārijas režīmā, tik to braucēji nejūt jo brauc mierīgi” ![]()
Nu šis viss ir taisnība. Īstenībā, ja ilgi dudina un turbīna sen ir nosprūdusi (un jo īpaši, ja ir tajā pozīcijā, kad kāja ir max uz augšu - lāpstiņas vaļā). Tad spiediens būs visu laiku maksimāls un pat nedaudz uzgāzējot jau aizies kosmosā.
Rezultātā uzgāzējot līdz kādām 2,5-3k viss dzinējs jau raustīsies un slāps nost no tā nenormālā spiediena. Esmu redzējis, kā uzkarās kompensātori pie tāda pārspiediena.
Ā, esmu arī redzējis, ka motors izjūk pavisam, mēģinot “iespiest” pie tiem 120km/h ![]()
Tiesa parasti tajā pozīcijā jau nenosprūst, bet gan kaut kur pa vidam, un tad it kā var braukt, ja pedāli nespiež vairāk par kādi 20-30%… Nu viss atkarīgs - kā nosprūst un simptomi atšķiras, bet jebkurā gadījumā mašīna neiet, kūp, viss slikti… ![]()
Kad VNT ir nosprūdis, es pat teiktu, ka nevajadzētu mēģināt “izgāzēt”, jo, piemēram, pie 1.5bar spiediena uz 1500rpm kāds klanis jau var pamest motora bloku
Jo tās mazās VNT
turbas spiedienu ražo nu ļooti ātri.
Nu, kolēģa mk3 kadijam ir vājais 1.9 ar WG turbīnu, kam no fabrīķa bija 75 zs, bet to kāds pirms viņa ir nopietni sabarojis ar čipšiem - es to atklāju pirms gada, kad vajadzēja to kadiju atdzīt no Nīcas, un es izbraucot no Nīcas un ieskrienoties piefiksēju ka tas kadijs līdz simtam ieskrienas diezgan līdzīgi kā mans golfs zem 0,6 bar spiediena, tik bez drāmas
- piemetu pēc tam kompi, izrādās ka tur apakšās iepūš 1,2, kas pēc tam, protams, nokrītas. Šajā sakarā es pagājušovasar atklāju ka darba T4 ar vājo 2.5 apakšās ar standarta regulējumu iepūš vismaz bāru…
Tā, pastāsti man, nejēgam - vajag noklonēt EDC15 bloku, to kam 121 vai cik tur kājas, pieejams VAG K+CAN commander un VAG TACHO - ir izdarāms?