Jā, ja paskatīsies netā, tad lielākoties es domāju, ka būs MPPS. Vienkārši vislētākais rīks, stabils, pārbaudīts. 
Man pašam ir gan v16, gan v13 rezervei, maksāja sen sen atpakaļ kaut ko ap 10€. Vēl no lētā gala ir Galetto un tad vēl čupa, ko nosaukumus no galvas nepateikšu.
Vispār es domāju, ka ar “stulbo” k-līnijas kabeli gan jau ka var “noflešot” EDC15, internetā ir redzēti kaut kādu Arduino projekti, ar ko var rakstīt un lasīt EDC15, padodot uz bloku attiecīgas komandas.
Bet tāda gatava softa, kas mācētu lasīt/rakstīt ar k-līnijas kabeli EDC15 nav.
MPPS ir vērts nopirkt, ķīnas klons lasīs ļoti daudzus ± 2000. gada ēras vadības blokus. Nu visus, kas ir flešojami pa OBD. Priekš tās kabeļa cenas ar viņu var daudz izdarīt.
Un ar viņu var arī atdzīvināt “ar nepareizu failu nobeigtus” (tos pašus EDC15) blokus flešojot bootmodē.
Ā. Par EEPROMa lasīšanu, vislabāk strādās vads ar FTDI čipu, ar CH340, cik esmu mēģinājis, nevar dabūt EEPROMu no EDC15 laukā.
Par cik esmu varbūt tajos 1.9 dīzeļa blokos iespējams pārāk daudz ielīdis
, tad paskatot arī top-line ne-kaktu čipšķūneru darbus, ir daudz nianšu, ko es vēl labotu 
Nu labi, degvielas un turbo spiedienu regulējums (AFR), tas jau parasti ir OK. Piemēram, ar to pašu pārspiedienu, viena lieta, ko esmu jau 100x reižu stāstījis:
Uzliekot standarta čipu uz AFN, tu vairs pārspiediena kļūdu neredzēsi
, jo tas stock 2.5bar MAP sensors uzliekot 1.3 vai 1.4bar spiedienu vairs nespēs samērīt to starpību. Nu 90% no visiem redzētajiem esmu to novērojis. Tur vēl vajag ielīst un pamainīt turbo drošības parametrus, vai likt 3bar MAP sensoru un viņu “pieprogrammēt”.
Un tad sākās tās galvas blīves problēmas