Spams 2024

Šiem blokiem lētākais variants laikam būs ķīniešu MPPS.
Ar K-līnijas kabeli var nolasīt kaut kādus ME7.x blokus, bet ne EDC15 VM+ un P.

24c04 :eeprom: EEPROMu gan varēs nolasīt ar to pašu komanderi uz EDC15.

Un ja klonē, tad noklonē arī EEPROMu. Ir tādi softi, kam vajag specifisku EEPROMa versiju un no cita bloka var nepatikt un iemest kkādu Internal ROM erroru.

Tas bija jāsaprot kā “nē”? Nu labi, laikam vēl kāds kabelis jānopērk… :old_crazy_2:

Daļēji. EEPROMu varēsi noklonēt, bet flešu nē.

Mk4 golfiem un pirmajiem B5 vēl nāca daži varianti ar WG turbīnām. Dzinēja kodus neatceros, bet jauda bija tie pat 90hp. Un tad jau tālāk pārgāja lielākoties uz VNT turbīnām.

Pazīstamam čalim LTeškas pirms pāris gadiem viens kaktu čipšķūneris sačipšoja - šis beigās kļuva diezgan neapmierināts, nu un ar vienu no busiem šis šogad nevarēja iziet apskati - tam tika iebāzts donora vadības bloks, kuram man nejauši izdevās atslēgt immo [būs jāpaprovē no immo izvilkt PIN un pieslēgt atpakaļ], tagad laikam līdzīga problēma draud otram busam.

Tad tu gribi teikt ka visi tie ķeneri kas kruķī saviem 1.9 kartes, arī izmanto to MPPS?

Jā, ja paskatīsies netā, tad lielākoties es domāju, ka būs MPPS. Vienkārši vislētākais rīks, stabils, pārbaudīts. :old_crazyteeth:

Man pašam ir gan v16, gan v13 rezervei, maksāja sen sen atpakaļ kaut ko ap 10€. Vēl no lētā gala ir Galetto un tad vēl čupa, ko nosaukumus no galvas nepateikšu.

Vispār es domāju, ka ar “stulbo” k-līnijas kabeli gan jau ka var “noflešot” EDC15, internetā ir redzēti kaut kādu Arduino projekti, ar ko var rakstīt un lasīt EDC15, padodot uz bloku attiecīgas komandas.
Bet tāda gatava softa, kas mācētu lasīt/rakstīt ar k-līnijas kabeli EDC15 nav.

MPPS ir vērts nopirkt, ķīnas klons lasīs ļoti daudzus ± 2000. gada ēras vadības blokus. Nu visus, kas ir flešojami pa OBD. Priekš tās kabeļa cenas ar viņu var daudz izdarīt.
Un ar viņu var arī atdzīvināt “ar nepareizu failu nobeigtus” (tos pašus EDC15) blokus flešojot bootmodē.

Ā. Par EEPROMa lasīšanu, vislabāk strādās vads ar FTDI čipu, ar CH340, cik esmu mēģinājis, nevar dabūt EEPROMu no EDC15 laukā.

Par cik esmu varbūt tajos 1.9 dīzeļa blokos iespējams pārāk daudz ielīdis :old_rasta:, tad paskatot arī top-line ne-kaktu čipšķūneru darbus, ir daudz nianšu, ko es vēl labotu :old_crazy_2:

Nu labi, degvielas un turbo spiedienu regulējums (AFR), tas jau parasti ir OK. Piemēram, ar to pašu pārspiedienu, viena lieta, ko esmu jau 100x reižu stāstījis:

Uzliekot standarta čipu uz AFN, tu vairs pārspiediena kļūdu neredzēsi :old_crazy_2: , jo tas stock 2.5bar MAP sensors uzliekot 1.3 vai 1.4bar spiedienu vairs nespēs samērīt to starpību. Nu 90% no visiem redzētajiem esmu to novērojis. Tur vēl vajag ielīst un pamainīt turbo drošības parametrus, vai likt 3bar MAP sensoru un viņu “pieprogrammēt”.
Un tad sākās tās galvas blīves problēmas :old_crazy_2:

Nepareizi - kļūdu neredzēs, jo tā būs amputēta :old_crazy_2: Pazīstamam čalim bija B5 AFN ar lieliem miezējiem un čipsi, šim kaut kad iestājās problēmas ar sprūstošu VNT mehānismu - vadības bloks meta kļūdu par spiediena devēju “short to plus” :old_crazy_2:

1 Like

Kļūdu amputēt tajos blokos var pilnīgi jebkuru.
Bet šajā gadījumā vienkārši tā kļūda nekad nesasniegs vajadzīgos raksturlielumus un nosacījumus, lai “iemestos”. Teorētiski pie pus-gāzes lielākos apgriezienos vēl pastāv iespēja tai kļūdai parādīties. Bet ne pie WOT, kur tas ir vissvarīgāk.

Esmu redzējis, ka nolikvidē kļūdu par nepareizu aizdedzi, lai varētu pagriezt sūkni ārpus robežām. Nu tad kad uzlikti lielie miezēji :old_crazy_2: Jo tur jau parasti par kādiem 2-3 grādiem jāpataisa agrāka.

Korekti būtu uzrakstit jaunu aizdedzes karti priekš tiem miezējiem.

Nu ja bija short to plus, tad tiešām visa sula no tā devēja būs izspiesta :old_rofl:

Aizdedze ir tikai motoriem kam ir aizdedzes sveces un spoles; dīzeļiem ir iesmidzes moments :old_crazy_2:

Jā, tur motorā normāli pūta iekšā 1,4 bārus.

Nu ja, un pēc tam tas dīzelis aizdegas. Značit aizdedze :old_crazyteeth:

Nu labi labi, iesmidzes moments ir pareizāk. :old_surrender:

Benzīnniekiem, ja kas, arī ir iesmidzes moments - tas vienkārši ir sekundārs parametrs priekš netiešās iesmidzes :slight_smile:

1 Like

Neticami, bet bildē redzamais šarnīra gals maksā 140eur. :rofl:
Protams, varēja mēģināt virpot no poly, bet arī šādi sanāca labi.

Kādam aparātam tad tāds nāk? :old_crazy_2:

John Deere traktoram, sajūga trosei galā.

1 Like

Tādiem dzelžiem ir normāli ka detaļas ir apzeltītas.

Es pirms kāda laika ieraudzīju jocīgu dabas parādību. Darbā ir automatizēts gateris, kam dzenošo rulli motors piedzen ar platu zobsiksnu kam zobi ir skujiņā - jauna siksna pie ražotāja pārstāvja maksā 300 eiras - siksna ir Continental ražojums, iebliezu gūglī - a tur leca laukā internetveikali, kur lētākais cipars bija 800…

Ne gluži visas ir apzeltītas. Tās, kuras paredzēts, ka kalpos visu tehnikas lietošanas laiku, bet kāda iemesla pēc ir sačakarētas - jā, bet parastas dilstošās daļas nav tik traki, ir arī daudz analogo daļu, ja prot meklēt katalogos.
Protams, ir arī izņēmumi, kur sanāk maksāt tikai par logo, piemēram, dzes. ventilatora piedziņas gultnis - oem bija koyo, pie dīlera, kastītē ar logo 145eur, bet pameklējot pēc koda, kas ir uz paša gultņa - tas pats koyo par 46eur. Bet tai pat laikā ir bijuši oem sīkumi, kuriem ir smieklīgi zema cena.

Iespējams, ka pārstāvim vecs iepirkums. Reizēm gadās, ka pārdevējs ir godīgs un tirgo ar savu uzcenojumu, nevis skatās pēc tagadējās tirgus cenas. Pāris reizes ir sanācis tādā veidā kaut ko izdevīgi nopirkt.

OEM lietas jau vienmēr ir dārgas :man_shrugging: , gan mašīnām, gan traktoriem, praktiski jau jebkam. Citreiz par kaut kādu sūda detaļu jāmaksā summa, kas mērāma četros ciparus.
Tikai traktoru gadījumā droši vien ķīniešu alternatīva nebūs, būsi spiests pirkt oriģinālu.

Pa Audi tēmai, iekš Audi Tradition var atrast par samērā labām cenām vecu Audi OEM detaļas.

Kilometr, nejauc oriģināldetaļu ar OEM :old_crazy_2: OEM - Original Equipment Manufacturer. Ja es nopērku Sachs sajūga komplektu zilā kastītē, es esmu nopircis OEM sajūga komplektu - bet ja es nopērku to pašu, tikai balti pelēkā kastītē un ar VAG detaļas kodiem virsū, par jūtami augstāku cenu, es esmu nopircis oriģināldetaļu.

Nu jā, tad pareizi būs teikt OE.

Viss ir dabonams, jautājums tikai cik tu esi gatavs maksāt; pie pietiekami lielas summas kosmonauti paši pieteiksies… :old_crazy_2:

msh, kas tas par riepas izmēru? Man paprasīja palīdzēt atrast, sakarā ar to ka vietējie velo veikali rausta plecus. Diska sēža mērās ~504mm. Internetā skatos, ka 24x2 itkā nav nekas īpašs, bet vai tas ir tas pats, ja 20 collu riepa uz diska vienkārši uzkrīt? Skatos, ka velo riepu izmērs uzrādās vismaz 3 veidos…
20240424_1843