Spams 2025

Ja dīzelim lielākoties problēmu uzreiz redzi pie kļūdām, tad šim tur ir jāskatās čupas ar measuring blokiem, no kuriem arī es ne velna nesajēdzu :old_crazy_2: Vot 2.8. :old_crazyteeth:

Ar 6bar atšķirību pa cilindiriem tam motoram vieta ir lūžņos, ko tur vairs diagnosticēt.

1 Like

Tur drīzāk kreiso pauri jāmaina, vispirms papētot kas pie vainas tam ka labajā pusē divos pazemināts spiediens, galva vai bloks, un pēc tam jāskatās vai vāles nav šķībi un kaut kas ar VVT [bija kļūda par vienu pusi].

Uztaisot izmēģinājuma braucienu paliek skaidrs kāpēc pusotru gadu kāds ir izturējis ar to mašīnu braukt - gaitā vienīgais besīgais faktors ir pretīgi rūcošs/vibrējošs izpūtēja bundulis - motors iet normāli - nē nu pēc otrā golfa kam vairāk zirguspēku liekas ka neiet, bet priekš C5 ar 190 zs iet normāli :old_crazy_2:

Iesaku tikai vispirms papētīt tirgu, vai tam 30v sūdam kaut ko vel var atrast, jo vismaz šajā galā to motoru īsti vairs nav, jo viena daļa ir eksportēti pie čurkām, otru daļu ir nopisuši folkreisa dzīvnieki. Attiecīgi viņi vai nu nav, vai maksā pilnīgi neadekvāti tam metāllūznim. Normālā un 2.5tdi variantā visu motoru pārmest ir ātrāk un lētak, ka pisties mainīt vienu galvu. Sagāzētam v6 jau liktenis tāpat ir viens, tur nav ko iespringt.
Starp citu Wth, ja neesi savus 30v krājumus nosvēris, tad man ir kam piedāvāt. Šodienas bitkoins, otrais rindā aiz 3.0 v6.

1 Like

Par to jau tas stāsts + neesmu dzirdējis ka būtu kāds fabrīķis kas ražotu 25 gadus vecus motorus, lasīt, viņi visi ir padzīvojuši, tāpēc labāk ejošu motoru remontēt nekā spēlēt superbingo ar šrota motoriem.

Viņu jaunu nopirkt var, tikai maksā 20,5k

Kas i ka neko naf???

Kā tas i ko a

Jā, kas i ko? Nopērc jaunu INA celiņsiksnas spriegotājrulli, a šis kustās 2x vairāk par veco… Made in China.

1 Like

Kas i tas i :man_shrugging:

Šitādas bačenes no ķīnas neiesaku pirkt. Ir zilas, zaļas, sarkanas. Par cik man ir daudz uzpariktes mājās, kas darbojas uz dažādām parastajām baterijām, tad šādas sasūtiju čupiņu. It kā nav slikti, ka var uzlādēt ar USB vadu utt…
Bet nesver ņifiga un iekšā baterijas vietā ir ~100-200mAh 3.7v bača, solīto 128000000mAh vietā. Tas pats ar 2TB SD kartēm, kas maksā 5€ :old_crazy_2:

Vispār baterijas lēto galu no ķīnas ir baigie mēsli. Gan parastās, gan portatīvajiem datoriem, litija, niķeļa, urbjmašīnām utt… utt… Ja paņem dārgāku, tad vēl kaut kas. Vot arī viena lieta ko no ķīnas nevajag pirkt. Vismaz ne lēto galu.

Pārgāju atpakaļ uz lādējamajām Ni-MH bačām. :man_shrugging:

Pff… Sen neviens vairs tā nedara. :roll_eyes:

1 Like

Nū jā, pat 3.9 reitings, ta jau laba štelle klausies. :old_yay:

Gan jau ka “common knowledge”, bet Ikea LAADA bačas ir diezgan labas, principā rebrandots Eneloop. Bet nu, tās laikam tikai Rīgas švītiņi var brīvi nopirkt. :smiley:

1 Like

Mans dragreisists nesen spļaudījās - viņa C5 2.5 bija parādījusies dzeses šķidruma noplūde it kā no galvas - noārdīja purnu, izrādījās vienai trubai blīvgredzeni - bet to motoru viņš pārlasītu bija 20k atpakaļ tur iemetis, bet ūdenssūknis no, neatceros, INA vai SKF siksnas komplekta jau luftē - “ko tad lai pērk?” … :old_crazy_2:

Beidzot morāli nobriedu un nopirku šito mēslu - s uka 45 eiras maksāja… :old_crazy_2:

Komforta mirkšķinātājrelejs? :old_crazy_2:

Kā redzi. Nesen sapratu ka man vajag - par cik pamatā es esmu tas, kas apdzen, nevis tas, ko apdzen… :old_crazy_2:

3x mirkšķināja pats vai ne? Kas tad tur vel ir par fīčām?

Tas arī laikam viss.

Vai ta nevarēja šrotā kaut kur sakasīt? :thinking: