Kur tu šrotā dabūsi detaļu kas nenāca no rūpnīcas? ![]()
Šodien ar ražotājiem kaut kas dīvains notiek. Pēdējā laikā man vairākas detaļas no “labajām” firmām ir gadījušās neapmierinošas kvalitātes.
Salīdzinot ar veco, noņemto 2.5tdi v6 SKF zobsiksnas komplektu - viss, kam uz gultņiem ir SKF/NTN/SNR/INA brends vēl ir lietojams. Ir pāris ruļļi, kuriem noname gultņi - tie grab un vajadzēja mainīt jau vakar.
Tas pats tagad ar jauno INA komplektu - viss kam uzraksti INA/NTN ir forši, 2 ruļļi Litens ražotāja, abi pamatīgi luftē. Ar vienu kaut ko vajag sadomāt, jo negribu tādu likt. Bet problēma tā, ka drive2 palasījos - visās konkrētā ruļļa ‘‘labā’’ brenda kastēs esot tas Litens. ![]()
Dīvaini, ka tieši bembistu forumā ir atrodama diy komfortblinker versija. ![]()
https://e31wiki.org/wiki/One-touch_turn_signal_module
Stiliņā savulaik arī bija diskusija kas sākās ar šito releju un beidzās ar feniņdrāšu runām kā ieseksot bik naudas, kaut kur zem paneļa iestūķējot kaut kādu pašlodētu mēslu… ![]()
Viens no iemesliem kāpēc negribu neko citu kā kaut kādu EA827/EA811 - es pat neesmu ne reizi kopš man ir golfs [un lielā bloka motors tajā drīz jau būs kā 9 gadi apkārt] papūlējies nopirkt jaunu rulli, principa pēc - esošais labs, uz plaukta vēl pāris labi, kas noņemti kaut kur izārdot motoru, priekš kam labus ruļļus mest lūžņos - ja sāks čivināt, steidzoties 10 min samainīt, nesteidzoties 15 min… ![]()
Tak daļai ap 2000.g VW bija tāda funkcija, nu tātad releji bija. Varbūt ne pin-to-pin savietojami, bet bija.
Tā funkcija ir mašīnām ar centrālās elektrības bloku. Ne par velti šitam relejam VAG detaļas kods sākas ar 000.
Nu jā, ar termostatiem arī līdzīgs stāsts. OEM gāja ļoti ilgi un ja tomēr negāja, tad 15min darbs un vietā ir cits. Ar mūsdienīgajiem dzinējiem tā neiet cauri - jāvāra katliņā pa 5x un tad jāzīlē kafijas biezumos vai būs vēlreiz jājauc purns nost vai nebūs. ![]()
Lai arī ar 15-20 gadu nobīdi, bet tomēr jāiet uz priekšu, nevar mūžīgi braukt b3/b4. ![]()
Ar B3 vai B4 kā reiz varēs braukt mūžīgi, tb līdz tam brīdim kad saimnieki paģērēs mums atņemt mašīnas… ![]()
Nezinu kā Latvijas otrā stūrī, bet šajā B3 jau ir ļoti rets dinozaurs, B4 arī pamazām izzūd, jo vienkārši fiziski noveco līdz līmenim, kad nav vērts ieguldīt naudu. SS’ā audi 80 sadaļa to ļoti labi atspoguļo. Citādi - jā, nekādu problēmu, varētu braukt mūžīgi.
Protams ka tas pats arī šeit. Bet par to “nav vērts ieguldīt naudu” - saki, labāk nopirkt kaut kādu B6/B7 rūsas čupu un to pašu naudu, un vēl vairāk, iebāzt tur? ![]()
Kā to ņem. ![]()
Ja lieta nonāk līdz metināšanai un virsbūves detaļām, tad priekšrocība tomēr ir biežāk sastopamiem modeļiem. Un ja tas nonāk tik tālu, tad tik vecai mašīnai, visdrīzāk, atļauties to varēs tikai fanāts. Braucējs tomēr skatīsies uz kaut ko “jaunāku”.
Turklāt, reti kurš šrots nav nosvēris savus dinozauru krājumus.
Tā ir tāda sapņotāja loģika
Pazīstu vienu čali, maizi pelna metinot ar TIGu, pelna labi, un tāpēc bik apslincis - brauca ar mk4 VR6 4motion golfu, tam radās slieksnī caurums, “ai, manā īpašumā esošajā garāžā vēl nav vajadzīgie apstākļi, uz zemes nemetināšu” - nopirka mk6 jettu, 12 gadus jaunāku mašīnu [kurai tagad ir tie 12 gadi] - pabrauca kaut kādu gadu - tai radās sliekšņi vairāk sapuvuši nekā golfam
- nesen ieķēra dažus gadus vecu Seat Leon; es šo kaitinu kad tas pievienosies pārējajam stāvošajam autoparkam… ![]()
Starpība starp 30 gadus vecu lamatu un 15 gadus vecu lamatu ir tāda, ka jācīnās ar rūsu, jāmetina un jākrāso ir abas - bet otrajai apkopes un remontdarbi ietver čupu apzeltītu un puņķainu detaļu un ar to izbraucot cauri dziļākai Rīgas bedrei, tai nokrīt ritenis… ![]()
Bet tāda ir realitāte. Kāpēc tad ir palicis tik maz to b3/b4/c4 un citu “kulta” auto? Kā jau rakstīju - fanāts kaut ko izdomās, braucējs paņems kaut ko jaunāku, jo kāda starpība par kā remontu kādam maksāt. ![]()
Tāpēc ka citur vienmēr zāle zaļāka un “vajag taču ko jaunāku”. Tantes stāsta ka mk2 esot neērta lamata - paskatoties kā brauc ar 10-15 gadus veciem aužiem, es nezinu kuram ir tā neērtā lamata… ![]()
A naxujam kkas tāds ir vajadzīgs? Nereal besīga lieta, ienīstu ![]()
Nu bet tu tak vari apdzīt komfortā uzreiz. Un krāns arī mazliet garāks paliek.
![]()
@msh Man vienam radagabalam ir tāds Polo līdzinieks VW Fox. Un tam ir tā fīča, ja nemaldos 2003± gads. Kā tas ir realizēts gan nemāku teikt.
Visādiem franču un citiem “šī gadsimta” triperātiem tas kreisais “kāts” ir nu tik mega klitorjūtīgs, ka naktī slēguļojot tuvos/tālos tā robeža starp “uj bļe” un 3x mirgojošu pavariņu izslēdzot tālos ir… nu ļoti maza.
Visfeinākais, kad kāds iet garām, tu gaidi brīdi, kad nomest tālos un bonusā vēl viņam parādi kreiso pavaru 3x
un nee es neesmu tizls, tas tā vienkārši ir statistiski no 9x - viena. Msham jau tas kāts nebūs tik sensitīvs ![]()
Tapēc, ka tie lūžņi lielākā daļa jau sen ir nopuvuši un viņu remonts cilvēkam, kas to nedara pats (99% publikas) izmaksā vairāk kā paša auto vērtība. Nu un protams daļu nepieejamība. Priekš kam sevi tā mocīt.
Neskatoties shēmās esmu gatavs saderēt uz kādu piecīti ka tam brīnumam ir centrālās elektrības bloks: Ja kas tad pirmais VAGmobīlis ar to [gan apgraizītu, bez lielo lukturu kontroles] bija mk1 Fābija, kas bija pirmā PQ24 platformas mašīna kaut kad deviņdesmito beigās.
@MXR apkaunies - ar kaut ko tādu lielam audī speciālistam nepienākas braukt! ![]()