Spams 2025

Es laikam kko ļoti aplami daru, jo nav gadījies uzrauties uz defektīviem termostatiem, luftējošiem sūkņiem un ruļļiem pēc 20k km. Iespējams neprotu tādas daļas nopirkt.

Visādi citādi braukt ar vecu auto cilvēkam, kurš pats neko neskrūvē un nedara ir sadomazohisms.

1 Like

Tad ļoti veicas, jo pat veikalā šodien par šo tēmu parunājot ar pārdevēju bija tāds pats viedoklis. :smiley:
Cits vispār neiespringst un vienkārši uzreiz no kastes krāmē virsū, 99% gadījumu ar “labā” brenda daļām iespējams nekas slikts nenotiks, bet tomēr nepatīkami, ka tāda “kvalitāte”. Šis vairāk attiecas uz tiem, kas skrūvē paši priekš sevis, jo pašam jau vien būs pēctam jāčakarējas. Par to rulli runājot, šodien paņēmu SKF, vismaz jauns neluftē. :laughing:
Par termostatu tēmu - nav jau tā, ka jauns termostats nevērsies vaļā vai nesildīs, bet var būt nobīde darba temperatūrā, kuru jaunākiem auto nemaz nav iespējams panelī novērot (sākot ar b6, kuram ~80c-105c robežās bulta stāv kā miets uz 90c). :old_crazy_2:
Savam B4 pāris gadu laikā esmu nomainījis 3 termostatus (behr/mahle/wahler) - kādu laiciņu turās tie 90c, pēctam ~75c un viss.

Jā jā, tā šoferim parastajam ir vieglāk dzīvot, nezinot kāda patiesībā tur ir temperatūra. 90 un dzīve skaista. Un tad kad reāli sāk rādīt virs 90 un ap 100 grādiem, tad jau ir skaidrs, ka tur būs diezgan dafiga to grādu :old_crazyteeth:

Bet tie, kas zin, ka tur panelī ir tā autokorekcija, tie zin. Man viņa ir izslēgta, reālā temperatūra ko rāda ir ap 85-90 grādiem. 90 sasniedzot, tad kad tā kārtīgi iemin, un tad jau pabraucot ir atpakaļ uz tiem 85 grādiem. 1.9tdi.

b5/c5 jau tā bija? Nu jā, bet izslēgt to autokorekciju gan jau var tikai iejaucoties paneļa programmā?

Jā. Nebija jau pēdējiem A6 C4 arī tā korekcija? No B5 ir, un visiem C5 līdz ar to arī ir un uz augšu.

Jā, no sērijas - apslēptā fīča. Tur ir apgabals, tā arī bija, ap tiem 85-105 grādiem tiek vienkārši pastiepta skala un tiek rādīti apaļi 90, gan ar VCDS pieslēdzoties pie paneļa, gan uz paša paneļa. Iekš dzinēja ECU, protams, būs reālā bilde.

Salīdzinot ar jaunajiem Audi, tiem jau liela daļa šo noslēpto lietu var ieslēgt saprotamā veidā ar VCDS, vai izmantojot Long Coding. A šajos vecajos dinozauros, jāložņā caur atmiņu dumpiem un jāeksperimentē :old_crazyteeth: . Konkrēti par tiem grādiem, B5 un C5 paneļos zinu kas un kur jāizmaina, lai temperatūru sāktu rādīt pareizo. Par B6 gan nezinu, bet tam arī bija gana daudz noslēptu lietu, kuras var mainīt dumpā slēgājot kaut kādus baitus. Tā kā noteikti tur ar to var izslēgt.

Bet kāpēc tā tas ir, to 100% nemāku komentēt. Mans pieņēmums, bija lai šoferim mazāk raizes, ja temp. palēkā uz augšu vai leju. Gan jau ka tā tas arī ir.

Tā varētu būt. Kaut kur lasīju, ka tas esot darīts tāpēc, lai pie dīlera negrieztos ar stulbiem jautājumiem “a kāpēc man 85c, ja grāmatā rakstīts, ka normāli jābūt 90c”. :old_crazyteeth:

Nezinu kā citām auto markām, gan jau arī kaut kas līdzīgs tiek darīts. Tas jau tāpat kā standarta spidometra ātruma kļūda.

Lielai daļai šī gadsimta dzinēju mazās slodzēs paredzētā darba temperatūra ir ap sotaku vai bišku virs. Ar b6 sākot, starp citu.

1 Like

VISIEM C4 A6. Tā ir viena no atšķirībām starp sotaku un sešinieku - spidometrs ar procesoru.

Jā pirmie spidometri ar procesoru, sākot no B5 un C4 A6, un A8 D2

Satistiski brāķis varētu būt 1:100 , t.i. 1 brāķis uz 100 daļām. Pārsvarā defekts vispār ir no transportēšanas, nevis ražošanas. Šad tad atverot kastīti var redzēt aizdomīgas kvalitātes daļas, attiecīgi uzreiz tiek atdota atpakaļ.

Laika gaitā vispārībā ir izveidojusies pieredze, kur kāda ražotāja daļu drīkst likt.

A es vainīgs ka audi busus neražo?? :smile:

Vēl pirms 5 gadi vai Muxas OEM laikos - pilnīgi piekrītu, visur jau pēc pieredzes zināji ko likt ko nelikt. Tagad tā vairs nav. Nu tā ka čista nav. Reāla loterija.

1 Like

Audī neražo, bet VW ražo - bet tā vietā lai šis paņemtu 2.5 tešku, šis brauc ar kaut kādiem franču mēsliem un sūdzas ka tie ir mēsli… :old_crazy_2:

Bet vismaz labi ka var no kāda dzirdēt par viņiem viedokli… :smiley:

Par brāķi piekrītu, bet zemas kvalitātes detaļa premium klases ražotāja kastītē nav brāķis. Brāķis ir tad, kad detaļa nav lietojama un tādi gadījumi tiešām ir reti.

Šis tiešām ļoti strauji mainās, te piekrītu MXR. Par to pārliecinos gan lauksaimniecības tehnikai, gan auto. Piemēram, vienā reizē vari nopirkt febi spriegotājrullīti, nopriecāties, ka tur iekšā ir SNR un tas maksāja pusi no īstā SNR, pēc laika tajā kastītē var būt noname china.

Kā jau teicu ir jādomā līdzi, tad visam var izsekot, ir lietas kuras ir jāņem no konkrētiem piegādātājiem un kuras ņemt nedrīkst. Piemērs, atnāk čupa ar lietām un tukšas lemforder kastīšu sagataves, kur noliktavā darbinieki sapako kastītēs. Vai tas ir Lemforders ? Tāds pats stāsts ir par citām lietām konkrētiem daļu tirgotājiem.

Lauksaimniecības tehnika arī ir ļoti tuva tēma. Ar analogiem by default jāuzmanās. Pārsvarā visi tirgo Granit musarus

Bet tā nevajadzētu būt, ka man vēl konkrētā brīža tirgus jāpēta. Neesmu jau detaļu sagādnieks. :smiley:
Nu, Granit jau arī ir tikai pakotājs, kuram katru reizi var būt pilnīgi cita, nezināmas izcelsmes prece zem tā paša artikula. Granit izvēlos, kad tiešām nav citu variantu. :old_crazyteeth:
Vēl ar Vapormatic ir bijis daudz iegrābienu. Itkā skaitās oficiāli apstiprinātais JD analogs, bet tāds musars, ka laikam speciāli spiež izvēlēties OEM.

Nu es te pirms laika pirku vienam savam drapakam vakuuma motora padušku un trīs gabalas pilnīgi jaunas (divas no tām Lemforder) neturēja vakuumu. Beigās uzliku pašu lētāko mēslu un tur itkā viss ok. Kaut gan nav teikts vai viņa vispār strādā, mož tikai trubiņa kur šļauciņu uzspraust.

Lasi uzmanīgāk, nekur es nesūdzos par tiem izstrādājumiem. Es saku, ka 3x mirgojošs pavars, kas ir ne tikai franču mēsliem - ir sūds, besīga lieta.

1 Like

Nu ko piegdiena klāt! Šašliks iemarinēts jau? :meat_on_bone:

Chill Bbq GIF by Kaufland Polska