Spams 2025

Visiem C5 un B5 ar borta kompi bačokā ir parastais devējs - 2 kontakti, kas saslēdzoties padod signālu uz paneli. Nav borta kompja - nav devēja, bet ar samērā retiem izņēmumiem.

Ir paneļi, kam var ar VCDS norubīt to šķidruma pārbaudi, ir tādi, kam tikai buroties pa eeproma dumpu (tātad no rūpnīcas īsti nav bijis paredzēts).

Ja šams pīkst, tad jāpielej šķidrums :old_pepsi: Nu pačekot vēl devēju, vai nav kaut kur īsais, tad ar pīkstēs, protams.

B5 Audi tāds labums, ka nav bloku tur kam izpeldēties, pasātam gan ir - komfortnieks. Kaut kas jau tajās vadu padarīšanās atšķiras un bundža arī atšķiras. B5 A4 vienīgais bloks, kas var izpeldēties, ir tas, kas bagāžniekā komfortnieks, a.k.a centralkas sūkniz. Bet tikai gadījumos, ja pakaļgalā kaut kas ir slikti ar notekām + tur mēdz rasties arī kaut kāds daudzums kondensāta.

Es ar savulaik salaidu logu šķidrumu zem paklāja (trubiņa bija pušu). Spiežot aizmugures tīrīšanu (avants) viena trubiņa atšāva savienojumu un pāra litrus pielaidu. Bloki, protams, visi dzīvi, jo viņu tur vienkārši nebija. :old_clint: Viens vads uz salona plafonu sāka gļukot, bet to novilku jaunu.

Nu un vēl bija stāsts ar kondiša noteku, kad man tā bija ciet, tad arī - viss zem paklāja ūdenī, īpaši pasažiera pusē aizmugurē. Bet nu satīrīju, izkaltēju laicīgi un viss ir okei, pat pilnīgi paklāju neizņemot.

Viss ir ļoti atkarīgs no čipotāja, vai pareizāk teikt - regulētāja. Ja ņem par piemēru sprauslu maiņu uz lielākām, tad, ja pārregulēšana ir izdarīta smuki un korekti (kas ir samērā reta parādība), tad visās parametru tabulās veic ekstrapolāciju, un, ja, piemēram, pirms tam tabulas asīs max vērtība bija 50mg, tad pēc ekstrapolācijas max vērtība asīs būs, piem. jau 80, 90mg/str (ko atļauj jaunās sprauslas). Ja viss ir šādi, pa smuko, pārregulēts, tad mērījumu blokos būs visam pilnīgi atbilstoši rādījumi (tajā skaitā borta dators redzēs pareizu patēriņu). :old_crazyteeth:

Lai es te baigi neaizpļāpātos, tad ir divi vairanti pa lielam. Slinkā čipošana (sagriezt kaut kādus ciparus un cerēt, ka ies labi :old_crazyteeth: ) un normāla čipošana, kur reālos miligramus mēģina maksimāli tuvu piedzīt realitātei. Tas pats ar turbo lietām, ierobežotājiem un visu pārējo.

Slinkais variants būtu vienkārši paņemt sūkņa spriegumu karti, sagriezt voltus un reālos mg/str atstāt kā ir. Daudz vieglāk un ātrāk čipotājam, un arī rezultātā mašīna ies labāk, bet rādījumi visās iespējamajās vietās būs nepareizi (vismaz tajā apgabalā, kurā būs veiktas izmaiņas).

Daļa sačipotu auto, reāli pie diagnostikas mērījumiem arī nerāda to, kam patiesībā būtu jābūt. Kas ir dēļ kaut kāda šķība faila. Vadības bloka softā var viegli kaut ko sačakarēt, ja nemāk tur darboties vai ielien tur kur nevajag.

Runājot par 2.5tdi V6, tad tur vadības blokā bija tas sūkņa limits, kuru apiet varēja tikai kaut kādos dīvainos veidos manipulējot ar vērtībām. Bet nu ja tu skaties tos rādījumus tukšgaitā, tad nu tukšgaitā jau tos mērījumus parasti nesačakarē, vismaz uz stock motora nē.

Man šķiet, ka stock čipojot uz 2.5v6 baigi nevar neko sačakarēt, tur parasti visu izdara normāli, parediģējot tabulas. Par to sūkņa limitu vairāk uztraucas tie, kas liek lielākus smidzēkļus utt…

Cerams saprati kaut kādu daļu no mana garā pentera :old_yay:

Saprast jau kaut ko sapratu, bet kas man tur ir sadarīts (un ja ir) - nesaprotu. :old_crazyteeth:
Skaidrs ir tas, ka tukšgaitas doza nav normāla, bet kāpēc un kāda tā bija pirms problēmas, nepiefiksēju nekādos log’os. Slikti, ka doza šiem vp44 salīdzinoši grūti regulējas, it īpaši, ja sūknis zem plombes. :old_crazy_2:
Adaptācijās esošā iespēja nedod pilnīgi nekādas izmaiņas uz to lielumu.

2500??? Tā slīpē uz pulēšanu nevis lakošanu. Es lukturus lakoju saslīpējot maksimums ar 600to :face_with_hand_over_mouth: un viss bija zergut :person_shrugging:

Tarkšķ tāpēc ka kuļmašīna ar sešiem kuļcilindriem, būtu sešu vietā četri, tarkšķa vietā būtu klaboņa :old_crazy_2: - ja gribas ko citu, kvēlsveču vietā jāliek sveces un jāliek sprauslas kas padod benzīnu, tad murrās… :old_crazy_2:

1 Like

Es prasu vai tur nav kāda slimība. Nē nu abām mašīnām ir viens kopsaucējs, īpašnieks - var jau būt ka tā problēma ir tur… :rofl:

Mašīnas pusē protams - bet motoru vadu bunti 1:1. Pats to pārliecinājos pāris gadus atpakaļ, pirms kolēģa 1995 A4 1Z ielikt vadu buntu no 1998 AHU pastētes - vienīgās nepieciešamās darbības ar lodāmuru bija pielodēt cilpas kvēlsvecēm kas bija nogrieztas un pievienot kvēlsveču lampiņas vadu spidometram, par cik hvz kāpēc lampiņa bija atsevišķa.

Ugunsmūris un palodze diez vai. Cits jā - pastēte varētu būt bik platāka, un aizmugurē atrodas a ļa C5 tilts.

Ā, un runājot par sprauslām un svecēm - es reāli nesaprotu nah CSDD pieļauj degvielas veida maiņu no “benzīns” vai “benzīns/gāze” uz "dīzelis… :rofl: Interesanti cik daudzi no tiem, kas kaut kādos mk2 golfos vai B3 aužos sabāzuši 1.9 TDI ir pēdējo gadu laikā dabūjuši rakstīt projektus tikai tāpēc, ka savulaik piereģistrējuši nenotikušu degvielas veida maiņu, tā vietā lai piereģistrētu pirmās pakāpes pārbūvi… :old_crazy_2:

2,5 tas sūkņa limits kāreizi aktuāls ir tikai standarta dzelzim. Liekot lielākus smidzinātājus, viņus tā īsti “piemācīt” tāpat nevar, jo duration kartes glabājās sūknī, kam klāt tikt nevar. Tur viss jau aiziet pēc appisiena principa un rakstītais neatbilst realitātei. Bet te droši vien nebūs tas stāsts.
Tas motors arī strādās skaļāk, ja nedarbojas priekšiesmidzināšana.

1 Like

Ā nu ņems vērā, es biju iedomājies, ka tāpat kā uz pulēšanu :old_crazyteeth:

:old_cleaner: :old_crazyteeth:

Nu jānolasa ecu dumps un jāsalīdzina ar oriģinālu. Oriģinālie (ar ko salīdzināt) man ir, un var jau izrakt vēl internetā, ja nav saglabājies kkādās “kolekcijās”. Nav galīgi problēma!

Maz es tur saprotu, bet tik daudz man ir skaidrs, ka nav tā kā 1.9 VP, kad tev ir iespējas grozīt visu pēc sirds patikas. :old_lol:

Nav nav tur slimību :old_crazyteeth:

Pateici 3 vārdos to ko es 6 rindkopās mēģināju pateikt :old_rofl:

Nekā kosmiski sarežģīta nav vp44 to dozu saregulēt, bet laikietilpīgi gan, jo pie katras korekcijas jārauj nost sūknim augša lai pa milimetra daļām pabīdītu devēju.

Jā, bet tad meta arī kļūdu, cik atceros. Vienu reiz tā gadījās, kamēr sūknis nebija kārtīgi atgaisojies, pēc restarta jau viss bija ok.
Manā gadījumā tas tarkšķis ir uz sekundes daļu, pieliekot nelielu slodzi, līdz dzinējs nostabilizējas. Un tikai tukšgaitas apgriezienos.
Dīvaini, ka tā doza ir aizpeldējusi, jo labi atceros, ka tikko to sūkni uzliekot bija ap 4.5. :thinking:

Vēl pārītim 2.5 man no pieredzes arī tas pats, pēc atgaisošanas kļūda, nevar nodzēst. Pabraucot mazliet, viss aiziet un kļūda pati pazūd.

Nu bet caurspīdīgajā “tudatkā” nav gaisa burbuļu?

Nē, tādu problēmu nav.
Būs vien jāmēģina pamainīt tā doza, nav man vairs opciju, ko skatīties. Salīdzinot mērījumus ar Šamaņa video, neko aizdomīgu nenovēroju.

Jautājums sexpertiem - cik jocīga doma ir iegādāties A2 1.4TDI kā krīzmobīli? :old_lol:

Nuuu izskatas pēc dirsas, bet nu alumīnija kuzovs ir uzbudinošs.

1 Like

Vai ta ir tik traki? Galva bija izveidojusies doma ka tā kurpju kaste tieši nerūsē.

Ai stulbi uzrakstīju.
Protams, ka nerūsē. Tas jau arī ir tas vienīgais bonuss šitam drapakam.
Es vispār šūmējos kā pūst mašīnas. Saprotu virzienu.

Nu, vasaras riepas jau uzliktas? :old_cleaner:

Tev ir krīze iestājusies? :old_crazy_2: Ja gribi kurpju kasti ar trīs ciindru kuļmašīnu, pērc mk4 Polo ar to pašu 1.4 - tam vismaz pie vajadzības šrotos varēs kādus gabalus atrast. Es gan dotu priekšroku četriem katliem - ir gadījies ar tādu polo izbraukt, kaulus gan velk, bet pūtiens nāk jūtami vēlāk kā 1.9 vulgaris.