@alexis Ā, tagad sapratu, ķīniešu salona radiatori. Parastie, ne elektriskie? Tad sapratu. Sākumā domāju, ka tu runā par to elektrisko samaģelku, ko es te taisu
Nu jā, ķīnietis vs oem citreiz ir kā diena pret nakti.
Benzīnam jau tādu problēmu nav. Dīzelis ir dīzelis
Filozofējot, tā kā siltumam vajag dedzināt degvielu, cik ātri uzsiltu dzinējs, ja tukšgaitā degvielu gāztu iekšā tā kā augstāk esošajā bildē?
Saprāta robežās, protams.
Vairāk degvielas sadedzina, tātad saražo vairāk siltuma. Man golfā piespraužot kompi, siltam motoram vemstjūnis rēķina 1,2l stundā - tāpēc arī temperatūra brīvgaitā nekrīt To ka 1.9 ar savu puslitru stundā temperatūru nespēj noturēt pārliecinājos dabā pirms pāris gadiem - piektdienas vakarā ar kolēģi viņa B5 samainījām MSA15 uz agrīno EDC15, ap pusnakti beiguši aizbraucām uz kolēģa lūžņu laukumu palūrēt vai tur nav viena truba, pie viena gribēju pārbaudīt momentu, tāpēc klabeklis tika atstāts kuļamies - aha, pa 10 min kamēr blandījos apkārt, temperatūra nokritās pa 10 grādiem, un laukā bija tikai bik zem nulles
Kādu vēl cirkulācijas sūkni? Calixam ir parasts 550w sildelements kas iebāžas bloka caurumā. Man uz garāžas galda tāds mētājas, izrubināts no viena 1.9 klak klak bloka - ja zinātu kur nopirkt štekeri, varbūt prikola pēc iestumtu golfā.
Es nerunāju par VEMS, bet gan par 1.9 TDI tukšgaitu. Tā kā rakstīji, ka swapoji vadības, tad nospriedu, ka pēc vadības maiņas kaut kas pamainījās silšanā tukšgaitā. Tas nebūtu brīnums.
Kaut cik vairāk iegāzt var gan, tā ir ideja eksperimentam.
Es zinu kā darbojas Calix. Eksistē arī 1-2kw sildītāji ar cirkulācijas sūkni. Bez sūkņa mana ideja par salona uzsildīšanu nedarbojas, jo Calix uzsildīs tikai bloku, bet līdz salona apsildes radiatoram pienācīgs siltums netiks.
Kaut kur bija saruna par to kabeli, bet atceros, ka cipars bija diezgan kosmisks.
Nē, tā vienkārši līdz šim ir bijusi vienīgā reize kad esmu brīvgaitā rūcošam motoram kurš ir normālā stāvoklī ilgāk paturējis pieslēgtu kompi. Ir bijusi vēl viena reize - tur vajadzēja regulēt momentu bet bija termostats bija pizģec, laiks gan bija siltāks bet vējains, tur grādus ko TDI timing tool prasīja vienkārši nevarēja dabūt
Ne jau par velti Calix komplektējas ar rozeti salonā - parasts pūtējs salonā salona saslidīšanai ir vienkāršāks un lētāks risinājums kā jaudīgāka spirāle, cirkulācijas sūknis un visa pārējā šņaga lai sasildītu salonu un nenosēdinātu aķi…
Laikam kaut kas ir mainījies vai arī nevaru atrast īstos variantus.
Šis tikai piemēram. Atceros, ka kaut kādam volvo vienā forumā meklēja, tur cipars bija 100+eur.
Nav tik traki. Man plauktā stāv gadiem aizmirsts, traktoram neuzstādīts 3kw sildītājs ar iebūvētu cirkulācijas sūkni, kurš ir aptuveni divu kulaku izmērā.
Apmēram, šāds:
Es zinu, tas turpinot tēmu par manis pieminēto variantu.
Nu, par laimi, nav mums ilgstoši tik zemas temperatūras, lai tādas ekstras vajadzētu. Pilnīgi pietiktu ar uzsildītu dzinēja bloku, lai pēc tam pāris minūtēs arī sāktu sildīt salonu, kad sāk braukt.
Vajag vienkārši garāžu ar bedri. Kad es pirms deviņarpus gadiem sāku braukt ar manu golfu, es no sākuma nesapratu kāpēc manam vectētiņam nav sniega birstes - pēc tam sapratu…
Vakardien man sanāca bauda atdzīt no Liepājas C5 [tādu C5, ar kuru bracot pa pilsētu obligāti jātur logs vaļā ], pēc tam kad es biju atradis iemeslu kāpēc tā mašīna palika veikala stāvlaukumā un novērsis iemeslu - pa ceļam ievēroju ka uzsilstot spidometra ekrāns paliek blāvāks, augša vairāk, apakša mazāk - jāmaina, protams, vai ne?
A zini, tieši VAG paneļiem pēc kāda 2000. gada viņi kaut ko pamainija ekrāna uzbūvē. Pēc tam dziest ārā. Parasti augšas, vidus - nu tieši tur kur visvairāk ir gājusi informācija. Aukstumā var būt ideāls, bet siltumā tikpat kā nodzisis.
Pirms tam, tie kas vecāki, tie taisa svītras.